Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası

TSD Başkanı Yılmaz’dan Hayırseverlere Çağrı

Gündem Yayın: 12.01.2023 10:01
TSD Başkanı Yılmaz’dan Hayırseverlere Çağrı

Türkiye Sakatlar Derneği (TSD) Karabük Şube Başkanı Muhittin Yılmaz, Karabük’te onlarca engelli vatandaşın  evlerine ulaşabilmesi için engelli asansörlerine ihtiyaç olduğunu belirterek, hayırsever vatandaşları engelli asansörleri yapmaya davet etti.

Bunun için Dernek olarak ve şahsının yapım aşamasında fiili olarak çalışarak destek vermeye hazır olduğunu ifade eden Başkan Yılmaz; ” Müstakil evlerin ikinci karlarında oturan ve köylerde yaşayan tekerlekli sandalye de yaşamlarını sürdüren engelli kardeşlerimiz var, bunların bazıları üst katlarda oturuyor. Onlar ve aileleri için dışarıya çıkmaları çok zor olduğundan dolayı dışarıya çoğu zaman çıkamıyor ve sosyalleşemiyorlar. Dernek olarak maddi bakımdan bizim gücümüz yok Bu kardeşlerimiz için TSE standartlarına uygun küçük asansörleri hayırsever vatandaşlarımız yapılmasında destek olurlarsa hem ailelerinin hem de engeli kardeşimizin hayır dualarını alırlar. Ayrıca bu kardeşimizin toplum ile kaynaşmalarına vesile olurlar. Dernek ve şahsım olarak yapım aşamasında fiili olarak çalışarak destek vermeye hazırız” dedi.

ENGELLİLER İÇİN DERGİ VE  GAZETE SATANLARA İTİBAR ETMEYİN

En çok muzdarip oldukları konu hakkında da açıklama yapan Türkiye Sakatlar Derneği Başkanı Muhittin Yılmaz, engelliler adına dergi ve gazete satanlara vatandaşların itibar etmemesini isteyerek, “Kesinlikle engelli vatandaşlar için yardım topluyoruz diye dergi, gazete satanlara itibar etmemeleri belirten Yılmaz, “Bu tür kişileri gerekli kolluk kuvvetlerine ihbar etsinler, onlar engelli kardeşlerimizin durumlarını istismar edip duygu sömürü yapıp para alıyorlar” diye konuştu.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Atıl haldeki samanlar alev alev yandı

Gündem Yayın: 19.05.2024 00:48
İhlas Haber Ajansı

Bolu’da Yukarı Soku Mahallesi’nde atıl samanların bulunduğu alanda çıkan yangın itfaiye ekiplerinin müdahalesi ile söndürüldü.

Yangın, Yukarı Soku Mahallesi’nde bulunan bir tarlanın başında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, bölgede çiftçilik yapan vatandaşlar, çürümüş samanlarını tarlaların bulunduğu yol kenarına attı. Öğle saatlerinde henüz bilinmeyen bir nedenle samanların bulunduğu alanda yangın çıktı. Kısa sürede alevlenen samanların dumanı etrafı sardı. Vatandaşların yangını fark etmesi üzerine durum 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirildi. İhbar üzerine bölgeye itfaiye ekipleri sevk edildi. Olay yerine kısa süre içerisinde gelen itfaiye ekipleri tarafından alev alev yanan atıl haldeki samanlar söndürüldü.

Paylaş: