Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası

Araç Sahiplerine Kışlık Bakım Uyarısı

Gündem Yayın: 10.10.2022 16:15
Araç Sahiplerine Kışlık Bakım Uyarısı

Oto tamir ustaları, sürücülerin yaklaşan kış mevsiminde karşılaşabilecekleri risklere karşı araç bakımlarını yaptırmaları konusunda uyarıda bulundu.

Havaların soğumaya başlamasıyla birlikte araçların lastik, motor ve fren sistemi gibi önemli aksamlarında bakım yapılması, sürücülerin yolda kalmaması, sonradan ortaya çıkacak yüksek maliyetli olası arızaların önlenmesi açısından önem taşıyor.

Oto tamir ustaları, antifriz ve cam suyunun hayati önem taşıdığına dikkat çekerek, kışlık bakımda bunların da mutlaka yapılması gerektiğini ifade ettiler.

Ortalama kışlık araç bakımının bin 500 ila 2 bin lira arasında değiştiğinin altını çizen ustalar, lastik bakımının da eklenmesi durumunda 8 ila 15 bin lira arasında bakım masrafının çıkabileceğine dikkat çekti.

Araç sahiplerinin kışlık bakım yapmak için sanayiye gelmeye başladıklarını belirten oto tamircileri  “Kışlık bakım konusunda Vatandaşlara ne yapmaları gerektiğini söylüyoruz. Lastik bakımı, cam suyu, antifriz gibi uyarıları araç sahiplerine yapıyoruz. Bu işlemlerin araçlarda önem arz ettiğiyle ilgili bilgi veriyoruz” dediler.

Kışlık bakımında özellikle antifrize ağırlık verdiklerini söyleyen  oto tamircileri, “Antifriz kış mevsiminde motora çok fazla fayda sağlıyor. Araca koyulmadığı takdirde motora zarar verebiliyor. Araca 15 bin ila 100 bin lira arasında masraf çıkabiliyor. Bu masraflar aracın model ve yılına göre değişiyor. Antifrizin fiyatı 300 ila 500 lira arasında değişiyor. Bunun haricinde lastiklere de önem veriyoruz. Kışlık lastikleri araç sahiplerine takmaları gerektiğini söylüyoruz. Bir aracın kışlık bakımı ortalama bin 500 ila 2 bin lira arasında değişiyor. Lastik bakımını da dahil ettiğimizde bu ortalama fiyat 8 ila 15 bin lira arasında değişiyor. Kışın araçlarda kalorifer temizliğinin de yapılması gerekiyor. Ayrıca  fren balatalarının mutlaka değiştirilmesi gerekiyor. Kasım ayı geldiği zaman zaten kışa girmiş oluyoruz. Bu aydan itibaren sürücüler, araçlarını kışlık bakımını yaptırsınlar. Çünkü kışa tam olarak girilmeden araçların kışlık bakımı yaptırılırsa hem can güvenliği hem de aracın yolda kalması engellenir. Masrafın da önüne geçilmiş olunur. Bir de havalar soğudukça bakım fiyatları da yükseliyor. Aracının kışlık bakımını yapan sürücünün kış boyunca kafası rahat eder” diye konuştular. (Nurettin Acar)

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Samsun’da 11 bin 800 adet makaron ele geçirildi

Gündem Yayın: 13.09.2024 08:37
İhlas Haber Ajansı

Samsun’da polis tarafından bir iş yerine düzenlenen operasyonda 11 bin 800 adet makaron ele geçirildi.

Edinilen bilgiye göre, Samsun Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, İlkadım ilçesinde faaliyet gösteren bir iş yerine operasyon düzenledi. Yapılan aramada 11 bin 800 adet gümrük kaçağı boş makaron ele geçirildi. Olayla ilgili yakalanan S.Y. (45) hakkında 5607 S.K.M. suçundan adli işlem başlatıldı.

Paylaş:
Nöbetçi Eczaneler

Gülşen Eczanesi
Gülşen Eczanesi
Adres

Candaroğlu Mahallesi, Hastane Caddesi, No:7 Karabük-Eflani

Telefon

(370) 461-2331

Mutlu Eczanesi
Mutlu Eczanesi
Adres

Orta Sokak No:7/B Eskipazar / Karabük

Telefon

(370) 818-1124

Asuman Eczanesi
Asuman Eczanesi
Adres

Fevzi Fırat Caddesi, No:51/A Merkez / Karabük

Telefon

(370) 413-1373

Beşbinevler Eczanesi
Beşbinevler Eczanesi
Adres

Beşbinevler 75. Yıl Mahallesi, 70. Sokak No:39 Merkez / Karabük

Telefon

(370) 433-1527

Dilek Eczanesi
Dilek Eczanesi
Adres

Esentepe Mahallesi, İncekaya Caddesi, Sultan Çayırı Evleri No:78/B Safranbolu / Karabük

Telefon

(370) 712-5434

Gökçe Eczanesi
Gökçe Eczanesi
Adres

İnönü Caddesi No:2 Yenice / Karabük

Telefon

(370) 766-4455