Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası

Safranbolu’da doğa yürüyüş etkinliği yapıldı

Gündem Yayın: 03.10.2022 08:40
Yazar:
Safranbolu’da doğa yürüyüş etkinliği yapıldı

Karabük’ün Safranbolu ilçesinde 3-4 Ekim Dünya Yürüyüş Günü dolayısıyla Vali Gürel’in katılımıyla doğa yürüyüş etkinliği düzenlendi.
Safranbolu Kent Ormanında düzenlenen etkinliğe Vali Fuat Gürel, İl Emniyet Müdürü Kadir Yırtar, İl Sağlık Müdürü Dr. Ahmet Sarı, İlçe Sağlık Müdürü Mustafa Acar, Safranbolu Esentepe Mahallesi Muhtarı Özlem Gürsel, Pusula Trekking Yürüyüş Kulübü üyeleri öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
Yürüyüşe katılan öğrenciler ve vatandaşlarla bir süre sohbet eden Vali Fuat Gürel, “Çağımızın en önemli rahatsızlıklarından birisi obezite, yürüyüşün, hareket halinde olmanın sağlıklı yaşamdaki önemini hepimiz biliyoruz bu konuda farkındalık oluşturmak amacıyla bugün öğrencilerimizle vatandaşlarımızla birlikte yürüyüş etkinliğine katıldık. Sağlıklı bir yaşam için mutlaka spor yapmalı ve hareket halinde olmalıyız” ifadelerini kullandı.
Uluslararası Herkes İçin Spor Federasyonu (TAFISA) tarafından 1991 yılında başlatılan Dünya Yürüyüş Günü, fiziksel olarak aktif olmanın ve fiziksel hareketsizliğin küresel krizine karşı duyarlılık bilinç oluşturmayı hedefliyor. (İHA)

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Karabük’te Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli Tanıtıldı

Karabük Yayın: 10.05.2024 11:38
Karabük’te Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli Tanıtıldı

Millî Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanan ve Türk eğitim sisteminde köklü değişiklikler öngören “Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli” Karabük’teki  eğitim yöneticilerine tanıtıldı.

Türkiye  Yüzyılı Maarif Modeli tanıtım toplantısı, İl Millî Eğitim Müdürü  Nevzat Akbaş başkanlığında, İlçe Millî Eğitim Müdürleri, Müdürlük Yöneticileri, Merkez İlçe ve Safranbolu Okul/Kurum Müdürlerinin katılımı ile Safranbolu Şehit Murat Akdemir Anadolu İmam Hatip Lisesinde gerçekleştirildi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda İl Millî Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş Millî Eğitim Bakanlığı tarafından başlatılan “Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli” ve il geneli devam eden eğitim öğretim faaliyetleri, yönetim faaliyetleri ile inşaat emlak ve destek hizmetleri konularına değinerek yöneticiler ile istişarelerde bulundu.

Yeni müfredatla ilgili  öğretmenlere, öğrencilere ve velilere bilgilendirmelerin yapılmasını isteyen Akbaş,  yeni müfredat ile “Beceri” temeli sadeleştirilmiş ve derinlemesine öğrenme yaklaşımı” geleceğini belirtti.

Karabukte Turkiye Yuzyili Maarif Modeli Tanitildi1

Akademik başarı ile birlikte sosyal, kültürel, bilimsel ve sanatsal alanlarda kendini gerçekleştiren, sorgulayan, araştıran, millî ve manevî değerleri koruyan, yücelten ve insani değerleri kucaklayan bireyler yetiştirmeyi daha güçlü kılacak ve destekleyecek olan “Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli” nin önemli derecede katkı sağlayacağını anlatan Akbaş, gerçek anlamda bütüncül bir eğitim yaklaşımı olduğunu söyledi.

Bakanlığın eğitim politikalarını, müfredat ve yönetmelikleri yakından takip etmelerini isteyen Akbaş, başarının anahtarının güçlü iletişim, ortak akıl ve mevzuat çerçevesinde iş ve işlemlerin zamanında yapılması olduğunun altını çizdi.

Eğitim Kenti Karabük Projesine de değinen Akbaş, yapılan eylem planı doğrultusunda okullarda yapılan çalışmalar projenin amacı ve hedefinin yerine getirildiğini belirtti. Bu bağlamda akademik başarı ile birlikte sosyal, kültürel ve sportif başarılarda önemli bir artış yakalandığını dile getirdi.

TÜBİTAK, BAKKA ve AB Projelerine katılım sağlanması gerektiğini vurgulayan  Akbaş, projelerin öğrenci ve öğretmenler üzerinde motivasyon ve çok yönlü gelişimlerine katkı sağlayacağını ifade etti.

Türkiye Yüzyılı perspektifiyle Karabük’ün eğitim öğretim kalitesini daha da arttırmak, okulları etkili okul kapsamında yaşayan bir organizma haline dönüştürmek vizyonu ile çalışmaların başarılı bir şekilde devam ettiğini açıklayan Akbaş, birlik ve beraberlik içerisinde istişare ile yapılan tüm çalışmaların  her zaman başarı getirdiğini aynı düstur ile çalışmaların devam edileceğinin altını çizerek yöneticilere çalışmalarında göstermiş oldukları özveri ve fedakarlıklarından ötürü teşekkür etti.

İl Millî Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş’ın değerlendirmelerinin ardından Ölçme ve Değerlendirme Merkezi öğretmeni Serkan Acar tarafından “Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli”‘nin sunumunun yapılması ile toplantı sona erdi.