blank
Ramazan Akca tarafından
06 Eylül, 2022 10:33 tarihinde yayınlandı /Güncelleme: 07.09.2022 10:34
A+ A-

HALK OTOBÜSLERİ…

Salgın hastalık, Küresel ekonomi ve Rusya-Ukrayna savaşı dünya ekonomisini krizlere soktu… Fahiş fiyatlar halk otobüslerini de vurarak, Karabük’te olduğu gibi birçok şehirde halk otobüsleri kontak kapattı… Bazı şehirlerde belediyeler kontak kapatan, halk otobüslerinin yerine kendi imkânları ile otobüs tahsis ederek halkın mağduriyetini önledi... Karabük’de olduğu gibi bazı belediyeler de, kontak kapatan halk otobüslerinin hatlarına yeni araç tahsis etmeyerek halkın, mahalle sakinlerinin mağdur olmasına neden oldu… Kırılgan ekonominin sonucu olarak ortaya çıkan fahiş fiyatlar, akaryakıt ve dolayısıyla gelen zamlar, halk otobüsü işletmecilerini kontak kapatmak zorunda bırakmıştı… Ekonomik olarak güçlü ülkeler krizden az etkilenirken, gelişmekte olan ve gelişmemiş ülkeler de, krizi en çok hisseden ülkeler olarak ekonomik darboğazlara girdi… Ekonomisi kırılgan olan ülkeler gibi, Türkiye ekonomisi de aldığı almaya çalıştığı ekonomik tedbirlerden sonuç alamadığı için krizden en çok etkilenen ülkeler arasında yer aldı… Ekonomik krizden en çok etkilenen vatandaşlarla birlikte şehirlerin ulaşım sektörü de kontak kapatarak kriz mağduru olarak belediyelerden destek bulamadı… Karabük’te toplu taşıma hizmeti gören halk otobüsleri de yılların rekor akaryakıt zamları ile zor anlar yaşamış, işletmeciler de belediyeden destek istemişlerdi... Ulaşım ücretlerinin artırılması, hat kiralarının alınmaması gibi taleplere destek görmeyen halk otobüsü işletmecileri, işletme hattı ihalesini iptal ederek kontak kapattılar… Bazı mahallelere birden fazla otobüs hattı halkın ulaşımını sağlarken, bazı mahallelerde bir veya iki hattın tamamı kontak kapatarak seferlerden çekilince, mahalle halkı mağduriyetler yaşadı ve yaşamaya devam ediyor… Ulaşım hizmeti veren otobüslerin seferden çekildiği mahallelere, belediye otobüs tahsis ederek halkın ulaşım imkânı, sosyal belediyecilik anlayışı gereği sağlanmalıydı… Belediyenin, halk otobüslerinin kontak kapatarak çalışmadığı mahallelerde, halk şehir merkezine yürüyerek gitmeye devam ediyor… Yaşlı ve engelliler de evlerinde oturmak zorunda kalırken, zorunlu hallerde özel taksi ile ulaşım ihtiyacını karşılamaya çalışmaktalar… Günümüzde belediyeler adeta sosyal belediyecilik anlayışını unutarak, değiştirerek, bütçelerinin büyük kısmını görevi olmayan vakıf ve derneklere yardım olarak kullanmaktalar… Şehir içi ulaşımını sağlayan Karabük belediyesi, işletmeciler kontak kapattı diye halkın ulaşım hakkını engelleyemez. Mahalle muhtarları da bu konuda üzerine düşeni yapmalı…. Düşünce ve görüşlerin ışık olması dileğiyle…  

Çubuk Gölü çevresindeki kaçak yapılara yıkım kararı
blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
21 Aralık, 2024 20:52 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Çubuk Gölü çevresindeki kaçak yapılara yıkım kararı

Bolu’nun tabiat olağanüstüsü yerlerinden olan Çubuk Gölü etrafında bulunan 4 ruhsatsız yapı için yıkım kararı çıkarıldı. Yapı sahiplerine Bolu Vilayet Özel Yönetimi tarafından 30 günlük mühlet verildi.
Bolu’nun tabiat olağanüstüsü yerlerinden olan ve yılın 4 mevsimi binlerce tatilcinin ziyaret ettiği Çubuk Gölü etrafında, yapı denetim gruplarının yaptığı incelemeler sonucunda ruhsatsız yapılaşma tespit edildi. Yapılan değerlendirmeler sonrası, 3194 sayılı İmar Kanunu’nun 42. ve 32. unsurları kapsamında 4 yapı hakkında yıkım kararı çıkarıldı.

30 günlük müddet tanındı
Yapı sahiplerine, Bolu Vilayet Özel Yönetimi tarafından, ruhsatsız yapıları yıkmaları için 30 günlük müddet verildi. Bu mühlet zarfında rastgele bir süreç yapılmaması durumunda, yıkım süreçleri Vilayet Özel Yönetimi tarafından gerçekleştirilecek. Yıkım masrafları ise yüzde 20 ziyadesiyle yapı sahiplerinden tahsil edilecek. Ayrıyeten, ilgili şahıslara idari para cezası da uygulandı.

Görüş Bildir

blank

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.