Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası

Karabük’te İkamet İzni Alan 8 Bin 105 Sığınmacı Bulunuyor

Gündem Yayın: 08.05.2022 12:21
Yazar:
Karabük’te İkamet İzni Alan 8 Bin 105 Sığınmacı Bulunuyor

Batı Karadeniz Bölgesinde yaşayan ikamet izni almış en çok yabancı sığınmacı Karabük’te bulunuyor.

İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Başkanlığı, ‘ikamet izni’ olan ile ‘geçici koruma’ kapsamındaki yabancıların illere göre dağılım rakamlarını paylaştı.

Açıklanan rakamlarda Batı Karadeniz Bölgesinde ikamet izni almış sığınmacı sayısında Karabük ilk sıralarda yer aldı. Karabük’te ikamet izni alan 8 Bin 105 sığınmacı sayısının Bölgede bulunan İllerin toplamından fazla olduğu görüldü.

Türkiye genelinde 28 Nisan itibarıyla ikamet izni almış yabancıların sayısı 1 milyon 477 bin 997 olarak açıklanırken, bu yabancıların 62 bin 841’i Karadeniz Bölgesi’ndeki 18 ilde ikamet ediyor.

Batı Karadeniz Bölgesi’nde ikamet izni alan en çok yabancı yükünü 8 bin 105 kişi ile Karabük çekiyor. Karabük, 8 bin 105 yabancı uyrukluya ev sahipliği yaparken, bölgedeki diğer illerde ise ikamet izni almış yabancılar şöyle: Karabük 8105, Zonguldak 1737, Kastamonu 1940, Bartın 1555, Sinop 440,

KARABÜK’TE 1736 SURİYELİ SIĞINMACI VAR

Karabük sığınmacı Suriyeli sayısında da Batı Karadeniz Bölgesi’nde en çok sığınmacıya ev sahipliği yapan ikinci il oldu.

Kastamonu 2711, Karabük 1736, Zonguldak 724, Bartın 572, Sinop 439 Suriyeli sığınmacıya barınma imkanı sağlıyor. (Nurettin Acar)

Paylaş:

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Torpille bomba düzeneği kuran genç adliyeye sevk edildi

Gündem Yayın: 03.05.2024 04:48
İhlas Haber Ajansı
Torpille bomba düzeneği kuran genç adliyeye sevk edildi

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde, eski kız arkadaşının sevgilisinin aracına torpil ile bomba düzeneği kurduğu iddiasıyla gözaltına alınan Serdar E., emniyetteki işlemlerinin ardından Karadeniz Ereğli Adliyesi’ne sevk edildi.

İlçede yaşayan Batuhan Y.’nin babası, oğluna ait park halindeki aracı yağ kaçırdığı için Kışla Sanayi Sitesi’ne götürmüş, burada yapılan incelemede aracın altına torpil ile bomba düzeneği kurulduğu tespit edilmişti. Düzeneği kurduğu gerekçesiyle gözaltına alınan Serdar E.’nin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Eski kız arkadaşının sevgilisinin aracına bomba düzeneği kuran ve mühendislik mezunu olduğu öğrenilen Serdar E., ifadesinin alınmasının ardından Karadeniz Ereğli Adliyesi’ne sevk edildi.

“Patlasaydı dükkan bile havaya uçabilirdi”

Sahibinin yağ kaçağı şikayetiyle getirdiği aracın altına baktığında bomba düzeneğini fark ettiğini anlatan usta Ercan Yılmaz, düzeneğe yağ döküldüğünü söyleyerek şöyle dedi:

“Aracı bana müşterim getirdi. Yağ kaçırıyor şikayetiyle geldi. Aracı kaldırdım, yağ damlaması vardı. O anda üstten bir parça olduğunu tespit ettik. Far beyni zannettik. Tekrar baktığımızda iki torpil şeklinde fünyesi olduğunu, uzaktan kumandalı bomba şeklinde gördük. Parçayı alıp dışarı bıraktık. Arabanın sahibi polis ekiplerine haber verdi. Araç sahibi de şok tepki verdi. Gerekli yerlere bildirdiler. Yanık yağ da dökmüş muhafazanın üzerine. Yağ kaçağı falan yok. Isınmadan dolayı ateşleyeceğini düşünüyoruz. Patlasaydı sonuçta burada benzin boruları geçiyor. Büyük bir sıkıntıdan kurtulduk. Dükkan bile havaya uçabilirdi.”