Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası

Çiftçiler Antalya Gezisinden Döndü

Gündem Yayın: 04.12.2014 15:17
Yazar:
Çiftçiler Antalya Gezisinden Döndü

Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı, İl Özel İdaresi, Ziraat Odası ve Gıda Tarım Ve Hayvancılık Müdürlüğü ile beraber yürütülen “Bahçede Özen, Sofrada Güven” Projesi Kapsamında Karabük’ten Antalya’ya çeşitli incelemelerde bulunmak üzere giden Kadın ve Genç Çiftçiler döndü.
Gezi kapsamında; Batı Akdeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü (BATEM) ziyaret edilirken, konu uzmanlarınca çiftçilere Bitki Besleme, Sulama ve Bitki Sağlığı konularında eğitimler verildi. Çiftçiler, Batı Akdeniz Araştırma Enstitüsü’ne ait seralarda da incelemelerde bulunarak, merak ettikleri konuları uzmanlara sorarak yerinde öğrenme imkanı buldular.
Teknik geziden memnun kalan çiftçiler; projede emeği geçen herkese teşekkür ederek, projede yer aldıkları için çok mutlu olduklarını, bundan sonra İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünün her türlü etkinliğinde yer almak istediklerini söylediler.
Diğer yandan Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı, İl Özel İdaresi, Ziraat Odası, Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile beraber yürütülen “Bahçede Özen, Sofrada Güven” projesi ile; Kırsal alanda yaşayan kadın ve genç çiftçilerin örtü altı üretim teknikleri ve zirai mücadele konularında eğitilerek, sebze yetiştiriciliği, bakım, sulama, gübreleme, ilaç kullanım kabiliyetinin geliştirilmesi ve ilaç kalıntısız sebzelerin tüketiciye sunulması amaçlanmaktadır.

Paylaş:

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Hırsızlık zanlısı 4 şüpheli jandarma ekiplerince yakalandı

Zonguldak Yayın: 09.05.2024 00:48
İhlas Haber Ajansı
Hırsızlık zanlısı 4 şüpheli jandarma ekiplerince yakalandı

Zonguldak’ta jandarma ekiplerince yağma ve hırsızlık olaylarının şüphelisi 4 kişi yakalandı. Ele geçirilen para ve malzemeler sahiplerine teslim edildi.

Zonguldak İl Jandarma Komutanlığı JASAT ve Asayiş ekipleri tarafından, Çaycuma ve Kozlu ilçelerinde meydana gelen yağma ve açıktan hırsızlık olayları ile ilgili olarak yapılan araştırmalarda olayların failleri olan 4 şüpheli yakalandı. 130 adet sulama borusu, 2 bin euro ve 12 bin 500 TL ele geçirilerek sahiplerine teslim edildi.

Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla 4 şüpheli ifadelerinin alınmasını müteakip serbest bırakıldı.

Paylaş: