Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası

UKRAYNA’DA SATRANÇ !!!

Şubat 25, 2022 09:56
A+ A-

Mayıs 2011’de Dünya Gaziler Federasyonu Toplantısı nedeniyle, Kore Gazisi (E) Yzb. Cengiz Ağabey’le beş gün kaldığımız Ukrayna mutlu bir ülkeydi. İki gündür bölgede yaşananlar savaşın acılarını bilen bir kişi olarak bize üzüntü veriyor ve olası gelişmeler konusunda endişelendiriyor.

Rusya Federasyonu’nu batıdan ve güneyden kuşatmak isteyen ABD,

NATO ve emperyalist ortakları bu emelleri için Ukrayna’yı kışkırtarak

2008’de başaramadıkları Gürcistan operasyonu benzerini 2014’den başlayarak burada denemeye kalktılar.

2008 yılında Soros’un kanlı dolarları ve “Gül Devrimi” adı verilen operasyonla  Gürcistan’ın sevilen Cumhurbaşkanı Shevardnadze’yi devirip yerine ABD yanlısı Saakaşvili’yi getirmişlerdi. Rusya’nın tepki vermeyeceğini düşünen Saakaşvili ABD’nin kışkırtmasıyla komşusu Osetya ve Abhazya’ya saldırdı. Olaya seyirci kalmayan Rusya tank ve uçaklarıyla müdahale etti. Ukrayna’ya kaçan Saakaşvili bir süre sonra burada Odesa valisi oldu.

Tek kutuplu dünya lideri olmak isteyen ABD, Karadeniz’e girmeyi ve 6. Filo gibi bir unsurunu burada konuşlandırmayı ve böylece Rusya’yı güneyden de kuşatmayı hedefliyordu. Batıdan kuşatmayı Romanya, Bulgaristan ve Polonya ile tamamlayan NATO, kuzeyden de Baltık ülkeleri olan Litvanya, Estonya ve Letonya ile çemberin önemli bir bölümünü tamamlamıştı. Üstelik ABD Yunanistan’la sınırımızın dibinde, Dedeağaç’ta zırhlı ve uçar birlikleriyle, onbinlerce askerle önemli bir yığınak yaptı.

Bir tek güney yani Karadeniz kalmıştı. Gürcistan olayıyla bunu başaramadı. Savaş gemilerini boğazlarımızdan geçiremediği için de  MONTRÖ duvarına çarpmıştı. Büyük ATATÜRK’ün yüksek zekası ile boğazlarımızla ilgili 1936 tarihli bu sözleşme egemenliğimizin güvencesiydi. ABD bunun intikamını almakta gecikmedi. Maşası FETÖ ile birlikte Balyoz, Poyrazköy ve Casusluk gibi uyduruk kumpas davalarıyla Deniz Kuvvetlerimizin belini kırdı ve 15 Temmuz darbesini organize etti. İşte Montrö’nün önemi burada öne çıkıyor, neden delinmesi ve Kanal İstanbul’un neden yapılmak istenmesinin gizli gerçeği ortaya çıkıyor.

Bugün, Rusya’nın Ukrayna’ya müdahalesi ile yaşanan durum üzerine NATO’nun üyeleriyle 4. ve 5. maddeyi tartıştıkları haberleri geliyor.  Ukrayna NATO üyesi olmadığı halde bu duruma çare arayanlar yıllardır PKK – PYD bize saldırırken, IŞID dahil terör örgütlerine binlerce tırla ve uçaklarla ABD silah ve  askeri malzeme yardımı yaparken NATO’nun 4 ve 5. maddeleri neredeydi ?

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Yazarın diğer yazıları