Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası

Vali Gürel’den okullara ziyaret

Gündem Yayın: 22.09.2021 07:44
Yazar:
Vali Gürel’den okullara ziyaret

Vali Fuat Gürel, Şehit Mehmet Esen Anaokulu, Anayasa İlkokulu ve Anayasa Ortaokulunu ziyaret ederek öğretmen ve öğrencilerle bir araya geldi.

Okul bahçesinde öğrenciler tarafından çiçekle karşılanan Vali Gürel, İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş ve Müdür Yardımcısı Erdal Üngören ile birlikte daha sonra sınıfları ziyaret etti. Girdiği sınıflarda 2021-2022 Eğitim Öğretim yılının öğretmenlerimize ve öğrencilerimize hayırlı olması temennisinde bulunan Vali Gürel, öğrencilere salgın kurallarına uyulması noktasında hatırlatmalarda bulunarak başarılı ve sağlıklı bir dönem geçirmelerini diledi. Öğrencilerle bir süre sohbet ederek kitap hediye etti.

Şehit Mehmet Esen Anaokulu’nu ziyaret ederek miniklerle tek tek tanışan Vali Fuat Gürel, bir süre sohbet ettiği miniklere çikolata ikram etti.

Okul yöneticileri ve öğretmenler ile bir araya gelen Vali Gürel, Covid-19 tedbirleri ile okulun eğitim faaliyetlerine ilişkin bilgiler aldı.

Paylaş:

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Torpille bomba düzeneği kuran genç adliyeye sevk edildi

Gündem Yayın: 03.05.2024 04:48
İhlas Haber Ajansı
Torpille bomba düzeneği kuran genç adliyeye sevk edildi

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde, eski kız arkadaşının sevgilisinin aracına torpil ile bomba düzeneği kurduğu iddiasıyla gözaltına alınan Serdar E., emniyetteki işlemlerinin ardından Karadeniz Ereğli Adliyesi’ne sevk edildi.

İlçede yaşayan Batuhan Y.’nin babası, oğluna ait park halindeki aracı yağ kaçırdığı için Kışla Sanayi Sitesi’ne götürmüş, burada yapılan incelemede aracın altına torpil ile bomba düzeneği kurulduğu tespit edilmişti. Düzeneği kurduğu gerekçesiyle gözaltına alınan Serdar E.’nin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Eski kız arkadaşının sevgilisinin aracına bomba düzeneği kuran ve mühendislik mezunu olduğu öğrenilen Serdar E., ifadesinin alınmasının ardından Karadeniz Ereğli Adliyesi’ne sevk edildi.

“Patlasaydı dükkan bile havaya uçabilirdi”

Sahibinin yağ kaçağı şikayetiyle getirdiği aracın altına baktığında bomba düzeneğini fark ettiğini anlatan usta Ercan Yılmaz, düzeneğe yağ döküldüğünü söyleyerek şöyle dedi:

“Aracı bana müşterim getirdi. Yağ kaçırıyor şikayetiyle geldi. Aracı kaldırdım, yağ damlaması vardı. O anda üstten bir parça olduğunu tespit ettik. Far beyni zannettik. Tekrar baktığımızda iki torpil şeklinde fünyesi olduğunu, uzaktan kumandalı bomba şeklinde gördük. Parçayı alıp dışarı bıraktık. Arabanın sahibi polis ekiplerine haber verdi. Araç sahibi de şok tepki verdi. Gerekli yerlere bildirdiler. Yanık yağ da dökmüş muhafazanın üzerine. Yağ kaçağı falan yok. Isınmadan dolayı ateşleyeceğini düşünüyoruz. Patlasaydı sonuçta burada benzin boruları geçiyor. Büyük bir sıkıntıdan kurtulduk. Dükkan bile havaya uçabilirdi.”