Karabük Haber Postası
Topçu Galeri

7 kişinin yaralandığı kaza anı kamerada

Gündem Yayın: 18.08.2023 20:12
Kaynak: İHA

Zonguldak’ta iş makinesi ile halk otobüsünün çarpışması sonucu 7 kişinin yaralandığı kaza anı araç kamerasına yansıdı.
Kepez Mahallesi Profesör Muammer Aksoy Caddesi’nde meydana gelen kazada K.S. yönetimindeki iş makinesi, N.Ç. yönetimindeki 67 M 8058 plakalı özel halk otobüsü ile çarpıştı. 7 kişinin yaralandığı kaza anı halk otobüsündeki araç kamerasına anbean kaydedildi. İmajlarda çarpışmanın tesiriyle büyük endişe yaşayan yolcuların çığlıklar içerisinde araçtan indikleri yer alıyor.

Paylaş:

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Depremzede öğrenciyi başörtülü diye okula almayan müdüre ağır ceza

Gündem Yayın: 28.09.2023 11:00
Depremzede öğrenciyi başörtülü diye okula almayan müdüre ağır ceza

Eskişehir’de mart ayında depremzede öğrencinin başörtülü olması sebebiyle özel bir okul tarafından kabul edilmemesi üzerine başlatılan soruşturma sonrasında Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu tarafından okul müdürü İ.S.’ye 89 bin 571 lira para cezası verildi.

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’in kurucusu olduğu ve halen başkanlığını yaptığı Eğitim Sağlık ve Bilimsel Araştırma Çalışmaları Vakfı’na (ESBAV) bağlı bir özel okulun müdürü tarafından depremzede bir öğrencinin başörtülü olduğu gerekçesiyle okula kaydedilmediği iddia edilmişti. İddiaların ardından konuya Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu müdahil olarak, inceleme başlattı.

Deprem nedeniyle naklini Eskişehir’de bir okula aldırmak isteyen öğrencinin başörtülü olması sebebiyle okula kabul edilmemesinin din ve inanç ile cinsiyet temellerine ayrımcılık yasağına aykırılık teşkil ettiği iddialarına ilişkin yapılan incelemede karar açıklandı.

Kararda, başvuruda ayrımcılık yasağı ihlali yapıldığına yer verilirken, okul müdürü İ.S.’ye oy birliği ile 89 bin 571 TL idari para cezası uygulanacağı kararlaştırıldı. (İHA)