blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
14 Mart, 2025 12:30 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

47 yıllık terzi, aldığı ve verdiği tüm paraları ütülüyor

Tokat’ta 47 yıllık terzi Ahmet Karasu, müşterilerinden aldığı ve verdiği paraları hijyen ve sistem için ütülüyor.
Tokat’ta 47 yıldır terzilik yapan 68 yaşındaki Ahmet Karasu, mesleğini icra ederken enteresan uygulamasıyla da dikkat çekiyor. 1970 yılında 13 yaşındayken çırak olarak başladığı terzilik mesleğinde 1978 yılında kendi dükkanını açan Karasu, o günden bu yana müşterilerinden aldığı ve verdiği paraları ütülüyor. Ahmet Karasu, yıllardır süregelen bu alışkanlığıyla hijyene dikkat çekerken paranın bedeline de sahip çıkılması gerektiğini vurguladı.
Paranın pak tutulması gerektiğine dikkat çeken Ahmet Karasu, "Kendi iş yerimi 1978 yılında açtım. O yıldan itibaren paramı ütülerim. Daima yöntem böyledir. Niçin diyecek olursanız herkesin elinde mikrop oluyor. Bir de elin gavur paralarını tap taze tutuyorlar. Bizim paralarımıza gelince de yazı yazıyorlar. Her müşterimi de uyarıyorum. Lütfen kendi paramıza dikkat edelim, sahip çıkalım. Parayı aldığım vakit da verdiğim vakit da ütüleyerek veririm. Bizde metot böyledir" diye konuştu.
"Hijyenik bir uygulama oluyor"
Saygın Aslantaş isimli müşteri ise bu alışkanlığı hijyenik ve hoş bir uygulama olarak kıymetlendirerek, "Ahmet amcanın 15 yıldır müşterisiyim. Müşteriden aldığı parayı da verdiği parayı da ütülüyor. Hoş bir davranış olduğunu düşünüyorum. Hijyenik bir uygulama oluyor. Herkese de tavsiye ediyorum" dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
26 Mayıs, 2025 16:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Samsun’da yangın paniği: Babasına kızıp evi ateşe verdi

Samsun’un İlkadım ilçesinde babasına kızan 18 yaşındaki genç, oturdukları meskeni ateşe verdi.
Yangın, Zeytinlik Mahallesi Yıldıray Sokak’ta saat 14.30 sıralarında meydana geldi. Edinilen bilgiye nazaran, babasına kızan Akın A. (18), oturdukları 6 katlı apartmanın 4. kattaki dairesini konutta kimse yokken ateşe verdi. Yangın kısa müddette daireyi sararken, apartman sakinleri binayı terk etti. Olay yerine gelen itfaiye grupları yangını söndürürken, babasına kızdığı için meskeni yaktığını söz eden Akın A. ise polisler tarafından tabiri alınmak üzere karakola götürüldü.
Yangın nedeniyle Yıldıray Sokak kısa müddetliğine trafiğe kapatıldı. Olay yeri inceleme gruplarının çalışmasının akabinde apartman sakinlerinin binaya girişine müsaade verildi ve sokak yine trafiğe açıldı. Yangında yaralanan olmazken, yaşanan panik ise sokakta biriken kalabalığın yüzüne yansıdı.

Bizi sosyal medyadan takip edin