47 yıllık terzi, aldığı ve verdiği tüm paraları ütülüyor - Karabük Haber Postası
47 yillik terzi aldigi ve verdigi tum paralari utuluyor MVl5ScIC
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
14 Mart, 2025 12:30 tarihinde yayınlandı
0
0

47 yıllık terzi, aldığı ve verdiği tüm paraları ütülüyor

Tokat’ta 47 yıllık terzi Ahmet Karasu, müşterilerinden aldığı ve verdiği paraları hijyen ve sistem için ütülüyor.

Tokat’ta 47 yıldır terzilik yapan 68 yaşındaki Ahmet Karasu, mesleğini icra ederken enteresan uygulamasıyla da dikkat çekiyor. 1970 yılında 13 yaşındayken çırak olarak başladığı terzilik mesleğinde 1978 yılında kendi dükkanını açan Karasu, o günden bu yana müşterilerinden aldığı ve verdiği paraları ütülüyor. Ahmet Karasu, yıllardır süregelen bu alışkanlığıyla hijyene dikkat çekerken paranın bedeline de sahip çıkılması gerektiğini vurguladı.

Paranın pak tutulması gerektiğine dikkat çeken Ahmet Karasu, “Kendi iş yerimi 1978 yılında açtım. O yıldan itibaren paramı ütülerim. Daima yöntem böyledir. Niçin diyecek olursanız herkesin elinde mikrop oluyor. Bir de elin gavur paralarını tap taze tutuyorlar. Bizim paralarımıza gelince de yazı yazıyorlar. Her müşterimi de uyarıyorum. Lütfen kendi paramıza dikkat edelim, sahip çıkalım. Parayı aldığım vakit da verdiğim vakit da ütüleyerek veririm. Bizde metot böyledir” diye konuştu.

“Hijyenik bir uygulama oluyor”

Saygın Aslantaş isimli müşteri ise bu alışkanlığı hijyenik ve hoş bir uygulama olarak kıymetlendirerek, “Ahmet amcanın 15 yıldır müşterisiyim. Müşteriden aldığı parayı da verdiği parayı da ütülüyor. Hoş bir davranış olduğunu düşünüyorum. Hijyenik bir uygulama oluyor. Herkese de tavsiye ediyorum” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
corum fk sivaspor maci hazirliklarina basladi Kj8zqWTc
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
14 Nisan, 2026 20:37 tarihinde yayınlandı
0
0

Çorum FK, Sivaspor maçı hazırlıklarına başladı

Çorum FK, Sivaspor’u konuk edeceği karşılaşmanın hazırlıklarına başladı.

Trendyol 1. Lig’de 64 puanla 4. sırada bulunan Çorum FK, 36. hafta karşılaşmasında Sivaspor’u konuk edecek. Çorum FK, 19 Nisan Pazar günü saat 16.00’da oynanacak maçın hazırlıklarına bugün başladı. Teknik Direktör Uğur Uçar’ın yönetiminde Pendikspor ile 1-1 berabere kaldıkları maçın analizini yapan takım daha sonra ısınma hareketleriyle antrenmana başladı.

Öte yandan, Bandırmaspor’un Bodrum FK ile 0-0 berabere kalması üzerine bitime 3 hafta kala matematiksel olarak da play-off’a kalmayı garantiledi.

Bizi sosyal medyadan takip edin