Tokat’ta 47 yıllık terzi Ahmet Karasu, müşterilerinden aldığı ve verdiği paraları hijyen ve sistem için ütülüyor.
Tokat’ta 47 yıldır terzilik yapan 68 yaşındaki Ahmet Karasu, mesleğini icra ederken enteresan uygulamasıyla da dikkat çekiyor. 1970 yılında 13 yaşındayken çırak olarak başladığı terzilik mesleğinde 1978 yılında kendi dükkanını açan Karasu, o günden bu yana müşterilerinden aldığı ve verdiği paraları ütülüyor. Ahmet Karasu, yıllardır süregelen bu alışkanlığıyla hijyene dikkat çekerken paranın bedeline de sahip çıkılması gerektiğini vurguladı.
Paranın pak tutulması gerektiğine dikkat çeken Ahmet Karasu, “Kendi iş yerimi 1978 yılında açtım. O yıldan itibaren paramı ütülerim. Daima yöntem böyledir. Niçin diyecek olursanız herkesin elinde mikrop oluyor. Bir de elin gavur paralarını tap taze tutuyorlar. Bizim paralarımıza gelince de yazı yazıyorlar. Her müşterimi de uyarıyorum. Lütfen kendi paramıza dikkat edelim, sahip çıkalım. Parayı aldığım vakit da verdiğim vakit da ütüleyerek veririm. Bizde metot böyledir” diye konuştu.
“Hijyenik bir uygulama oluyor”
Saygın Aslantaş isimli müşteri ise bu alışkanlığı hijyenik ve hoş bir uygulama olarak kıymetlendirerek, “Ahmet amcanın 15 yıldır müşterisiyim. Müşteriden aldığı parayı da verdiği parayı da ütülüyor. Hoş bir davranış olduğunu düşünüyorum. Hijyenik bir uygulama oluyor. Herkese de tavsiye ediyorum” dedi.


47 yıllık terzi, aldığı ve verdiği tüm paraları ütülüyor
Gümüşhane’de hafif ticari araç şarampole devrildi: 1 ölü, 2 yaralı
Gümüşhane’nin Kelkit ilçesinde kontrolden çıkan hafif ticari aracın şarampole devrilmesi sonucu meydana gelen kazada 1 kişi hayatını kaybetti, 2 kişi yaralandı.
Kaza, Kelkit-Şiran Karayolu’nun Çilhoroz mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Selami E. yönetimindeki 34 NBD 821 plakalı hafif ticari araç, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu kontrolden çıkarak şarampole yuvarlandı.
İhbar üzerine olay yerine 112 Acil Sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi. Kazada ağır yaralanan ve araçta yolcu olarak bulunan Asker Erdoğan, sağlık ekiplerinin olay yerindeki ilk müdahalesinin ardından kaldırıldığı Şiran Devlet Hastanesi’nde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.
Kazada yaralanan sürücü Selami E. ile eski MHP Kelkit İlçe Başkanı olduğu öğrenilen Özkan K. ise sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Kelkit Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı.
Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

