Tokat’ta 47 yıllık terzi Ahmet Karasu, müşterilerinden aldığı ve verdiği paraları hijyen ve sistem için ütülüyor.
Tokat’ta 47 yıldır terzilik yapan 68 yaşındaki Ahmet Karasu, mesleğini icra ederken enteresan uygulamasıyla da dikkat çekiyor. 1970 yılında 13 yaşındayken çırak olarak başladığı terzilik mesleğinde 1978 yılında kendi dükkanını açan Karasu, o günden bu yana müşterilerinden aldığı ve verdiği paraları ütülüyor. Ahmet Karasu, yıllardır süregelen bu alışkanlığıyla hijyene dikkat çekerken paranın bedeline de sahip çıkılması gerektiğini vurguladı.
Paranın pak tutulması gerektiğine dikkat çeken Ahmet Karasu, “Kendi iş yerimi 1978 yılında açtım. O yıldan itibaren paramı ütülerim. Daima yöntem böyledir. Niçin diyecek olursanız herkesin elinde mikrop oluyor. Bir de elin gavur paralarını tap taze tutuyorlar. Bizim paralarımıza gelince de yazı yazıyorlar. Her müşterimi de uyarıyorum. Lütfen kendi paramıza dikkat edelim, sahip çıkalım. Parayı aldığım vakit da verdiğim vakit da ütüleyerek veririm. Bizde metot böyledir” diye konuştu.
“Hijyenik bir uygulama oluyor”
Saygın Aslantaş isimli müşteri ise bu alışkanlığı hijyenik ve hoş bir uygulama olarak kıymetlendirerek, “Ahmet amcanın 15 yıldır müşterisiyim. Müşteriden aldığı parayı da verdiği parayı da ütülüyor. Hoş bir davranış olduğunu düşünüyorum. Hijyenik bir uygulama oluyor. Herkese de tavsiye ediyorum” dedi.


47 yıllık terzi, aldığı ve verdiği tüm paraları ütülüyor
Bolu’da nafaka anlaşmazlığı yüzünden eşinin evine kurşun yağdıran koca yakalandı
Bolu’da dün boşanma aşamasındaki eşinin yaşadığı eve tabancayla 2 el ateş ettikten sonra kayıplara karışan Reşat G., polis ekiplerinin çalışması sonucu kaçtığı yerde yakalandı. Çiftin boşanmak istedikleri ancak nafaka konusunda anlaşmazlık yaşadıkları için sürecin uzadığı ve şüphelinin bu sebeple olayı gerçekleştirdiği öğrenildi.
Olay, dün akşam saatlerinde Akpınar Mahallesi Ertan Sokak’ta meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Reşat G. ile eşi Gurbet G. boşanma kararı aldı. İkisi de ayrılmak istemesine rağmen çift arasında ’nafaka’ ödemesi konusunda anlaşmazlık çıktı. Nafaka krizinin büyümesi üzerine öfkelenen Reşat G., dün akşam saatlerinde Gurbet G.’nin yaşadığı evin önüne geldi. Bir süre evin çevresinde dolaşan Reşat G., daha sonra yanında getirdiği tabancayla eve doğru 2 el ateş etti. Silah seslerini duyan mahalle sakinleri büyük panik yaşarken, şüpheli olay yerinden koşarak hızla uzaklaştı. Olayda şans eseri ölen ya da yaralanan olmazken, ihbar üzerine dün bölgeye sevk edilen olay yeri inceleme ekipleri sokakta detaylı çalışma yürüterek boş kovanları muhafaza altına aldı.
Kaçtığı yerde yakalandı
Silahlı saldırının ardından kayıplara karışan şüpheliyi yakalamak için Bolu İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından geniş çaplı çalışma başlatıldı. Yapılan teknik ve fiziki takip sonucunda Reşat G.’nin kaçtığı ve saklandığı adres tespit edildi. Polis ekiplerinin düzenlediği başarılı operasyonla şüpheli koca yakalanarak gözaltına alındı.
Şüphelinin emniyetteki işlemleri sürüyor.

