Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası
19 Kasım, 2023 20:24
blank
İhlas Haber A.

33 yıllık eserin 12. baskısı çıktı: 472 yazar-şair bu kitapta

A+ A-

Gazeteci-Şâir ve Yazar Ali Kayıkçı’nın 60 yıllık ’kültür-sanat’, 33 yıllık ’araştırma-derleme’ çalışması meyvesini verdi. Kayıkçı “Dünden Bugüne Samsunlu Şairler ve Yazarlar Ansiklopedisi” adlı eserinin 12. baskısını çıkarttı.
Gazeteci-Şâir ve Yazar Ali Kayıkçı (Âşık Derebahçeli) tarafından hazırlanan ve ilk baskısı 33 yıl önce “Samsunlu Halk Şairleri” adı altında çıkan “Dünden Bugüne Samsunlu Şairler ve Yazarlar Ansiklopedisi"nin 12. baskısı çıktı. Yeni baskısı İstanbul’da yapılan kitapta başta Mustafa Kemal Atatürk ve Ord. Prof. Dr. Ali Fuad Başgil olmak üzere 472 gazeteci-yazar, akademisyen ve fikir adamının hayat hikâyeleri, eserleri ve şiirlerini içeriyor.

Türkiye Yüzyılı hediyesi
Seçmelerin de yer aldığı 860 sayfalık eserin Türkiye Yüzyılı armağanı olarak hazırlandığını söyleyen Ali Kayıkçı, “İlk baskıda 11 halk şairini tanıtmış iken, ansiklopedinin bu 12’nci baskısında hayat hikâyesi anlatılan ve eserlerinin tanıtımı yapılan şâir ve yazarların sayısı 472’ye ulaşmış ve nihaî hedef olan ‘555’e bir adım daha yaklaşılmış oldu. Yakın dönemin Samsun Valileri olan Sayın Hüseyin Aksoy, İbrahim Şahin, Osman Kaymak ve Doç. Dr. Zülkif Dağlı’nın ‘Sözbaşı’, Prof. Dr. K. Tuncer Çağlayan ile Eğitimci Şâir ve Yazar M. Hâlistin Kukul’un ‘Takdim’ yazılarının da yer aldığı bu dev eserin önceki baskıları; başta şehrimizin üniversite ve halk kütüphanelerine, belediyelerine ve bazı derneklerine olmak üzere çok sayıda kişi ve yere gönderilmiş, ayrıca çevre illere de yollanmıştır” dedi.

Hedef 555 isim
Kayıkçı yaptığı açıklamada ayrıca şunları söyledi:
"Pontusçu çetelerin korkulu rüyası Yarbay Şefik Avni Bey’in yanında Akşemseddin Hazretleri’nden rahmetli Tevfik İleri ve Prof. Dr. Şaban Kuzgun ile Prof. Dr. Mustafa Özpostalcı’dan A. Yılmaz Boyunağa’ya, Ozan Arif’ten Rıza Akdemir ve Dr. Fethi Tevetoğlu’na, M. Necati Bursalı’dan Mustafa Bağışlayıcı ve Cemal Safi ile Âşık Kemâli Bülbül’e kadar millî kültür ve sanatımıza hizmeti geçmiş olanları genç kuşak kardeşlerimize tanıtırken aynı zamanda yaşayanlarımızı da taltif etmek, gayrete getirmek ve kendilerine şükranlarımızı bildirmek için, gece-gündüz demeden, bayram-seyran bilmeden araştırdık, derledik, toparladık ve kaleme aldık. Sonra da bu işin gerçek mizanpaj/sayfa ustalarından Mustafa Koç Bey kardeşimizle haftalar boyunca tasarımını yaptık. Bu arada 4 bine yakın fotoğraf kullandık. Gayemiz, bu eseri, yeni baskılarda en az 900 sayfaya ulaştırmak ve 555 isme bu ansiklopedide yer vermektir.”

Görüş Bildir

blank

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

25 Kasım, 2024 10:47

KAOSA ADIM ADIM

KAOSA ADIM ADIM
A+ A-

MUTAFA AKAY

Ülkeyi yönetenlerin birincil görevlerinden birisi, huzuru tesis etmektir. Huzurun egemen olmadığı bir ülkede, her şey bozulur. İç barış zedelenir.
Hak, hukuk kavramlarının ayaklar altına alındığı bir ülkede ise kaos, kargaşa ve panik egemen olur.
Bu, yönetenler eliyle yapılırsa çok vahim sonuçlar doğurur.
Ülkemizde sanki bunun emarelerinin ortaya çıkması bilerek yapılıyor gibi.
Her gün gündeme halkı ilgilendirmeyen sudan konular atılarak, öfkenin artmasına neden olunuyor.
Bir bakıyorsunuz, seçimden altı ay sonra halkın seçtiği yönetimler görevden alınıyor, yerine iki günlük kaymakamlar atanıyor.
Seçilenler atanmışların önüne kurban gibi atılıyor.
Ülkenin dört bir yanında insanlar sokağa çıkmış durumdalar.

Nerede ise toplumun tümü eylem içinde.
Analar babalar, yıllarca bin bir güçlükle çocuklarını okutup devlet millet hizmetine vermenin hayaliyle yaşarken, binlerce öğretmen adayı torpil denilen bela yüzünden bakanlık önünde eylem yapar duruma gelmişler.
Bir bakıyorsunuz yandaş denilen şirketlere maden arama izni vermek için ormanlık alanların talan edilmesine karşın, köylüler ayaktalar.
Ürettiği ürünü zararına satabildiği için çiftçiler yürümeye başlamışlar.
Topluma muhalefeti baskılamak için “etki ajanlığı” adı altında bir yasanın hazırlıkları başlamış,
Türkiye’nin en büyük belediyelerine soruşturma üzerine soruşturma yapılarak uyduruk suçlar oluşturma çabası bir başka gün gündemimizi oyalıyor. Algı operasyonları ile belediyelerin halka hizmetinin önüne set çekilmeye çalışılıyor
“Mustafa Kemal’in Askerleriyiz” diyen genç teğmenler atılıyor cenderenin önüne.
Siyasiler hakkında yıllar sonra davalar açılarak, mahkemelere çıkarılmaları ise ayrı bir kışkırtma konusu.
İşçilerin ayağa kalkmasına neden olan kararlar alınıyor. Özelleştirme çabaları insanların ekmeklerinin alınmasına zemin hazırlıyor. Çayırhan’da direnen işçiler en yakın örnek.
Çocuklar için kreşler açması gereken devlet, belediyelerin kreşlerini kapatma yolunu deniyor..
Laikliğe sahip çıkması gereken bir bakan tam karşısında duruyor. Laik ve bilimsel eğitimden uzaklaşılarak gerici eğitim dayatılmaya çalışılıyor. Tarikatlar ve cemaatler eğitimde korunur ve etkin hale gelmişler.
Toplum cinnet geçirmeye başlamış. Her gün kadın, çocuk, iş cinayetleri gazetelerin manşetlerini süslüyor.
Pahalılık almış başını yürümüş. İnsanlar geçinmekte zorluk çekiyorlar.
Uyuşturucu ve kumarın başlama yaşı çok küçüklere inmiş.

blankNöbetçi Eczaneler

Gülşen Eczanesi
Gülşen Eczanesi
Adres

Candaroğlu Mahallesi, Hastane Caddesi, No:7 Karabük-Eflani

Telefon

(370) 461-2331

Eskipazar Eczanesi
Eskipazar Eczanesi
Adres

Merkez Mahallesi, Cami Caddesi, No:16 Eskipazar / Karabük

Telefon

(370) 818-3737

100. Yıl Eczanesi
100. Yıl Eczanesi
Adres

100.Yıl Mahallesi 1003 Caddesi, No:26-28/a Karabük

Telefon

(370) 433-4400

Ülkü Eczanesi
Ülkü Eczanesi
Adres

Şirinevler Mahallesi, Mehmet Akif Caddesi, No:1 Merkez / Karabük

Telefon

(370) 415-1350

Ateş Eczanesi
Ateş Eczanesi
Adres

Atatürk Mahallesi, Kaya Erdem Caddesi, No:33/B Safranbolu / Karabük

Telefon

(370) 725-1113

Gökçe Eczanesi
Gökçe Eczanesi
Adres

İnönü Caddesi No:2 Yenice / Karabük

Telefon

(370) 766-4455