Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
06 Kasım, 2024 04:45 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

15 yaşındaki gencin ölümüne sebep olan alkollü sürücüye tahliye kararı

Tokat’ta 15 yaşındaki Efehan Kılıç’a çarparak ölümüne sebep olan alkollü sürücü Ömer Faruk Çetin, 4 yıl 4 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı ve tutuklu kaldığı süre göz önünde bulundurularak tahliye edildi.
Tokat’ın Erbaa ilçesinde, refüjü aşıp karşı şeride geçerek 15 yaşındaki Efehan Kılıç’ın ölümüne sebep olan Ömer Faruk Çetin’e (23), 4 yıl 4 ay 15 gün hapis cezası verildi. 2,77 promil alkollü olduğu belirlenen Çetin, tutuklu bulunduğu süre göz önünde bulundurularak tahliye edildi.
Olay, 23 Temmuz’da Erek Caddesi’nde meydana geldi. Şehir merkezinden Recep Tayyip Erdoğan Bulvarı yönüne giden Ömer Faruk Çetin’in kullandığı araç, refüjü aşarak karşı yönden gelen Efehan Kılıç’ın motosikletine çarptı. Kaza anı çevredeki güvenlik kamerasına yansırken, genç motosiklet sürücüsü hayatını kaybetti, Çetin ise yaralı olarak hastaneye kaldırıldı. Tedavisinin ardından tutuklanan sürücü, 13 Ağustos’ta cezaevine gönderildi.
Tokat 1. Asliye Ceza Mahkemesi’nde açılan davada, Çetin, "Çok pişmanım, takdir mahkemenindir" diyerek savunma yaptı. Mahkeme, alkollü şekilde araç kullanması ve olayın oluş şekli nedeniyle bilinçli taksirle hareket ettiği gerekçesiyle Çetin’e 4 yıl 4 ay 15 gün hapis cezası verdi. Yaklaşık 79 gün tutuklu kalan Çetin, bu süre dikkate alınarak tahliye edildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
16 Ekim, 2025 04:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Lise pansiyonunda kurtarma tatbikatı

Düzce’de lise pansiyonunda yapılan tatbikat gerçeği aratmadı. Mahsur kalanlar itfaiye gruplarınca kurtarılırken, yaralananlar UMKE takımlarınca müdahale yapıldı.
Düzce’de 6.3 büyüklüğünde senaryo gereği orta ölçekli sarsıntı meydana geldi. Sarsıntıya bağlı olarak Fen Lisesi pansiyonunda da yangın çıktı. Senaryo gereği kısa mühlet içerisinde bölgeye gelen sıhhat, itfaiye ve arama kurtarma grupları okulda mahsur kalan çocukların itfaiye merdivenleri ile kurtardı. Yaralanan çocuklar ise sıhhat ve UMKE gruplarının çalışması ile birinci yardımları yapılmasının akabinde hastaneye kaldırıldı. Tatbikat gerçeğini aratmazken, Düzce Valisi Selçuk Aslan’da tatbikatı yerinde takip etti.
Gerçeğini aratmayan tatbikatın muvaffakiyet ile sonuçlandığını belirten Vali Aslan, "Düzce’de Fen Lisesi pansiyonunda yapmış olduğumuz afet hazırlık ve uyum tatbikatı gerçekleştirildi. Gölyaka ilçemizde 6.3 büyüklüğünde bir zelzele meydana geldi. Sarsıntıya bağlı olarak Fen Lisesi pansiyonunda çıkan yangın senaryosunun işlendiği tatbikatta AFAD’ımız, itfaiyemiz, MEB AKUB ve UMKE Takımlarımız süratli bir halde verilen alarm ile birlikte intikal ederek belirlenmiş senaryo çerçevesinde tam nir uyum içerisinde tatbikatı muvaffakiyet ile sonuçlandırdılar. Öncelikli olarak rabbim memleketimizi her türlü afetten korusun. Lakin başımıza bir afet geldiğinde bugünde olağan vakitlerde yapmış olduğumuz tatbikatlar inşallah bizim müdahale süratimizi katlayacaktır ve afet şuurunun tüm toplumda, personelimizde daha fazla yerleşmesiyle de ihtimal hasarlarımızı minimize etme imkanımız bulunacaktır. Bu saatte tatbikata katılan tüm arkadaşlarımızı tebrik ediyorum afetsiz günler diliyorum" sözlerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin