Reklam
Reklam
yesil ulasimla buyuk tasarruf JEqEnH6D jpg
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
12 Temmuz, 2024 20:45 tarihinde yayınlandı
0

“Yeşil” ulaşımla büyük tasarruf

Türkiye’de ilk olan ve Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından şehre kazandırılan lityum pilli elektrikli otobüsler hizmete girdiği 22 ayda, 4 milyon 625 bin yolcu taşıdı. 22 milyonluk yakıt tasarrufu sağlayan elektrikli otobüsler, 2 bin 522 ton karbondioksit salınımını da engelledi. Yeşil ulaşımın kentler için önemini vurgulayan Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, “Yeşil ulaşımla hem çevremizi koruyor hem de büyük tasarruf sağlıyoruz” dedi.

Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı öncülüğünde ASELSAN ve bir otomotiv firması iş birliğinde Türkiye’de ilk kez Samsun’da kullanılmaya başlanan lityum pilli elektrikli otobüsler, 22 ayda sağladığı avantajlarla dikkat çekti. İlk olarak TEKNOFEST KARADENİZ ile yolcu taşımaya başlayan elektrikli otobüsler, hizmete girdiği 22 ayda; 4 milyon 625 bin yolcu taşıdı. 22 milyonluk yakıt tasarrufu sağlayan 20 elektrikli otobüs, 2 bin 522 ton karbondioksit salınımını da engelledi.

“Yeşil ulaşımı çok önemsiyoruz”

Yeşil ulaşımın kentler için önemine vurgu yapan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, “Yeşil ulaşımı çok önemsiyoruz. ‘Yaşatan şehir, çevreci belediyecilik’ vizyonuyla hareket ediyor; çevreci yaklaşım ve sürdürülebilir projeleri hayata geçiriyoruz. Toplu ulaşımda kullandığımız elektrikli otobüslerimizi de kapsamda çok değerli buluyorum. Türkiye’de ilk olarak Samsun’umuza kazandırılan elektrikli otobüslerimiz ile 22 ayda yaklaşık 5 milyon yolcu taşıdık. 22 milyonluk yakıt tasarrufu sağlayan elektrikli otobüslerimiz ile aynı zamanda 2 bin 522 ton karbondioksit salınımını da engellemiş olduk. Yeşil ulaşımla hem çevremizi koruyor hem de büyük tasarruf sağlıyoruz. Gece seferleri yapan ulaşım hatlarımızda da özellikle elektrikli otobüslerimizi kullanmaya özen gösteriyoruz. Yarım saat gibi kısa bir sürede şarj olan otobüslerimiz, güzergahlarını tamamlayarak tekrar şarj dolum noktalarına geliyorlar. Çevreci bir yaklaşımı benimserken hemşehrilerimizin ulaşımdaki konforunu da önemsiyoruz. Samsun’umuz her köşesiyle bizim için çok kıymetli. Şehrimize hizmet ediyor olmak da bizim için en büyük gurur vesilesi” diye konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
karadeniz ereglide ureticilere yuzde 75 hibe destekli fidan dagitildi QyxX4qhA
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
16 Mayıs, 2026 08:15 tarihinde yayınlandı
0
0

Karadeniz Ereğli’de üreticilere yüzde 75 hibe destekli fidan dağıtıldı

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi (TAKEP) kapsamında üreticilere yüzde 75 hibe destekli domates ve biber fidesi dağıtıldı.

Zonguldak İl Tarım ve Orman Müdürü Nihat Ağan ve protokol üyelerinin katılımıyla Ereğli’de fide dağıtım töreni düzenlendi. Bakanlık tarafından yüzde 75 hibe, üreticilerin ise yüzde 25 katkısıyla yürütülen TAKEP kapsamında il genelinde toplam 124 bin 130 adet domates ve biber fidesinin toprakla buluşturuldu.

Ereğli’de 6 Milyon 750 bin TL tarımsal hasıla beklentisi

Ereğli’de daha önce dağıtılan 10 bin fideye ek olarak bugün 27 bin 330 fide daha üreticilere teslim edildi. Toplam 37 bin 330 fidenin üretime kazandırılacağı ilçede, bu proje sayesinde yaklaşık 6 milyon 750 bin TL tarımsal hasıla elde edilmesi öngörülüyor. Öte yandan tarımsal üretimi güçlendirmek ve emeğe değer katmak amacıyla Ereğlili çiftçilere son 4 yıl içerisinde toplam 160 milyon TL tarımsal destek sağlandığı vurgulandı.

2026 yılında hedef 30 milyon TL hasıla

Zonguldak genelinde tarımsal üretimi artırmayı hedefleyen 2026 yılı TAKE Projelerinden yaklaşık bin yetiştiricinin faydalanacağı ifade edildi. Projeler kapsamında il genelinde toplam 180 dekarlık alanda ekim planlandığı ve 30 milyon TL tarımsal hasıla hedeflendiği bildirildi. Zonguldak İl Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkilileri, sürdürülebilir tarımı desteklemek amacıyla kararlılıkla çalışmaya devam edeceklerini kaydetti.

Bizi sosyal medyadan takip edin