blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
12 Temmuz, 2024 20:45 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

“Yeşil” ulaşımla büyük tasarruf

Türkiye’de ilk olan ve Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından şehre kazandırılan lityum pilli elektrikli otobüsler hizmete girdiği 22 ayda, 4 milyon 625 bin yolcu taşıdı. 22 milyonluk yakıt tasarrufu sağlayan elektrikli otobüsler, 2 bin 522 ton karbondioksit salınımını da engelledi. Yeşil ulaşımın kentler için önemini vurgulayan Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, “Yeşil ulaşımla hem çevremizi koruyor hem de büyük tasarruf sağlıyoruz” dedi.
Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı öncülüğünde ASELSAN ve bir otomotiv firması iş birliğinde Türkiye’de ilk kez Samsun’da kullanılmaya başlanan lityum pilli elektrikli otobüsler, 22 ayda sağladığı avantajlarla dikkat çekti. İlk olarak TEKNOFEST KARADENİZ ile yolcu taşımaya başlayan elektrikli otobüsler, hizmete girdiği 22 ayda; 4 milyon 625 bin yolcu taşıdı. 22 milyonluk yakıt tasarrufu sağlayan 20 elektrikli otobüs, 2 bin 522 ton karbondioksit salınımını da engelledi.

“Yeşil ulaşımı çok önemsiyoruz”
Yeşil ulaşımın kentler için önemine vurgu yapan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, “Yeşil ulaşımı çok önemsiyoruz. ‘Yaşatan şehir, çevreci belediyecilik’ vizyonuyla hareket ediyor; çevreci yaklaşım ve sürdürülebilir projeleri hayata geçiriyoruz. Toplu ulaşımda kullandığımız elektrikli otobüslerimizi de kapsamda çok değerli buluyorum. Türkiye’de ilk olarak Samsun’umuza kazandırılan elektrikli otobüslerimiz ile 22 ayda yaklaşık 5 milyon yolcu taşıdık. 22 milyonluk yakıt tasarrufu sağlayan elektrikli otobüslerimiz ile aynı zamanda 2 bin 522 ton karbondioksit salınımını da engellemiş olduk. Yeşil ulaşımla hem çevremizi koruyor hem de büyük tasarruf sağlıyoruz. Gece seferleri yapan ulaşım hatlarımızda da özellikle elektrikli otobüslerimizi kullanmaya özen gösteriyoruz. Yarım saat gibi kısa bir sürede şarj olan otobüslerimiz, güzergahlarını tamamlayarak tekrar şarj dolum noktalarına geliyorlar. Çevreci bir yaklaşımı benimserken hemşehrilerimizin ulaşımdaki konforunu da önemsiyoruz. Samsun’umuz her köşesiyle bizim için çok kıymetli. Şehrimize hizmet ediyor olmak da bizim için en büyük gurur vesilesi” diye konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
13 Ekim, 2025 04:37 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Ilgaz Dağı’nda kar yağışı etkili oldu: Ortaya mest eden görüntüler çıktı

Kastamonu-Çankırı hududunda bulunan Ilgaz Dağı’nda tesirli olan kar yağışıyla birlikte ortaya kartpostallık görüntüler çıktı.
Kastamonu’da hava sıcaklığının düşmesi ile kar yağışı tesirli olmaya başladı. Türkiye’nin kıymetli kış turizmi merkezlerinden olan Ilgaz Dağı’nın yüksek kısımları yağan kar ile beyaza büründü. Ilgaz Dağı’nda kar yağışı ile birlikte kartpostallık manzaralar ortaya çıktı. Bölgede yağış orta ara devam ederken, kar yağışı haberini alan birtakım vatandaşlar ise Ilgaz Dağı Ulusal Parkı’na gelerek o anları cep telefonlarıyla görüntülendi.

"Burası eksiksiz bir yer"
Kastamonu’nun Araç ilçesinden Ilgaz Dağına geldiğini söz eden Hakan Uzun, "Hava sıcaklığı eksi dereceye kadar düştü. Biz, Ankara’ya dönüyoruz. Dönerken de Ilgaz Dağına uğramak istedik. Mevsimin birinci karını görmek istedik. Ilgaz’ın hoş bir havası var nitekim. Harika bir de havası var. Şu anda çok üşüyoruz fakat hava çok hoş. Burası kusursuz bir yer, daha öncde gelmiştim lakin o vakit kar vardı. Artık yeni yeni daha yağıyor" dedi.
Eşi ve arkadaşlarıyla birlikte Ilgaz Dağına mevsimin birinci karını görmek için geldiğini söyleyen Naciye Uzun ise, "Arkadaşım Artvinli, kendilerini Ilgaz Dağına gezmeye getirdim. Mevsiminde birinci karını gördük. Hem gelip görmek istedik hem de gezmek istedik. Çok memnunuz. Heyecanlıyız hakikaten, mevsimin birinci karını da görmüş olduk" diye konuştu.
Artvin’den Kastamonu’ya arkadaşlarını ziyaret etmek için geldiğini belirten Şenay Kayhan da, "Kastamonu’ya gelmişken Ilgaz Dağını görmeden gitmez olmaz dedik. Onun için mevsimin birinci karını da burada görmüş olduk. Çok hoş. Ilgaz, tabiat olağanüstüsü bir yer, tabiatın bence her yeri öbür hoş. Bu yüzden burası görülmesi gereken bir yer" tabirlerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin