Reklam
Reklam

Yenice’de İtfaiye Kampanyası devam ediyor

Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
29 Ağustos, 2020 12:11 tarihinde yayınlandı
0

Yenice  Belediyesi tarafından bir süre önce açılan itfaiye kampanyası için Seyir Terası’nda bir toplantı düzenlendi. Toplantıya;  Siyasi Parti Temsilcileri, Sivil Toplum Örgütü Temsilcileri, Meslek Odası Yöneticileri, İş adamları ve Belediye Meclis Üyeleri katıldı.

Toplantıya; CHP’yi temsilen Enver Özgü, MHP’yi temsilen Ergün Karakırık, Eyüp Elieyioğlu ve Rahmi Mısırlı, SP’yi  temsilen İsmail Kirenli,  Hüseyin Acar, Murat Çenesiz ve Nurtaç  Çaylı, İYİ Parti’yi temsilen Seyfettin Tetik ve Fikri Güven, AK Parti’yi temsilen de Muhammet Demirci,  İl Genel Meclisi Üyesi Murat Karagül,

Şoförler Odası Başkanı Sedat Çakıl, Yortan Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanı Muzaffer Şık ve Yenice Esnaf Odası Başkan Yardımcısı Deniz Elieyioğlu, Üst Birlik Temsilcisi Salim Beşevli, Muhtarlar Derneği Başkanı Ertan Özgü, Yenice Platformu ve Gençlik Platformu katıldılar.

Toplantıya davetli olan belediye meclis üyelerinden Mehmet Aydınlı, Davut Yirmibeş, Fehmi Hatıl, Erdoğan Karadöngel, Fikret Cıbır katılım sağlarlarken, Erdal Yirmibeş, Neşe Mısırlı, Rifat Koca ve Şevket Demirci katılmadılar

Toplantıda konuşan Yenice  Belediye Başkanı Zeki Çaylı, Toplantıyı, Yenice’nin sorunlarını masaya yatırmak ve itfaiye kampanyasını anlatmak amacıyla düzenlediklerini belirtti,  Çaylı ayrıca, Doğalgaz konusunda da ,  yaptıkları temasları dile getirdi.

SP, CHP, AKP, İyi Parti temsilcileri de kampanyayı destekledikleri doğrultusunda görüş bildirdiler. Diğer konuşmacılar da kampanyanın desteklenmesi gerektiğini dile getirdiler.

Yenice Platformu adına konuşan Mustafa Akay, ” İtfaiye kampanyasını destekliyoruz. Birlik ve beraberliğin sağlanması, dayanışmanın ortaya konulabilmesi için bu toplantıyı olumlu buluyorum. Ayrıca, doğalgaz konusunda da siyasi partiler ve şehir yöneticilerini birlik-beraberlik içinde olmaya davet ediyorum “ dedi.

Akay, alınacak itfaiyenin Yenice’nin olacağını da dile getirdi ve toplumun tüm kesimleri tarafından desteklenmesi gerektiğini söyledi.

Akay, doğalgaz konusunda da belediyenin bir an önce Enerji Piyasası Denetleme Kurulu’na başvurusunu yapmasını istedi.  Belediye Başkanı Zeki Çaylı da gerekli başvuruyu yaptıklarını,  Akmercan ve Kargaz’la görüşmelerde bulunduklarını, bu nüfusla doğalgazın gelmesinin zor olduğunu ileri sürdü. Daha sonra doğalgaz konusu karşılıklı tartışıldı.

Konuşmalar bittikten sonra itfaiye için bağış yapmak isteyenlerin isimleri alındı. Toplam 60 bin lira bağış toplandı. En fazla bağışı Ahmet Tellioğlu 15 bin lira ile yaptı. Böylece, kampanyada toplam 190 bin liraya ulaşıldı. Alınacak itfaiyenin özellikleri anlatıldı.

Daha sonraki süreçte köy ve mahalle muhtarları ile kooperatif başkanlarıyla ayrı birer toplantı yapılacak.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Karabük’te evlenecek gençlere destek seferberliği

Karabukte evlenecek genclere destek seferberligi
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
16 Haziran, 2026 11:07 tarihinde yayınlandı
0

Karabük Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, gençlerin evlilik süreçlerini desteklemek amacıyla hayata geçirilen “Evlenecek Gençlerin Desteklenmesi Projesi” kapsamında kent genelinde bilgilendirme çalışmalarını sürdürüyor.

İl Müdürlüğü ekipleri, şehrin farklı noktalarında vatandaşlarla bir araya gelerek proje hakkında bilgilendirmelerde bulundu. Otobüs durakları, taksi durakları ve iş yerlerini ziyaret eden ekipler, evlilik hazırlığında olan gençlere yönelik destekleri içeren broşür ve afişleri dağıttı.

Proje kapsamında genç çiftlere faizsiz kredi desteği sunuluyor. Destekten yararlanan gençler, 48 ay vadeli ve 24 ay geri ödemesiz kredi imkanından faydalanabiliyor. Ayrıca çocuk sahibi olan ailelere yönelik teşvikler de proje içerisinde yer alıyor. İlk çocuk için 12 ay ek destek sağlanırken, ikinci çocukta ise kalan borcun tamamının hibe olarak değerlendirilmesi öngörülüyor.

Yaş gruplarına göre belirlenen destek miktarları kapsamında, 18-25 yaş arasındaki gençlere 250 bin TL, 26-29 yaş arasındaki gençlere ise 200 bin TL kredi desteği veriliyor.

Maddi desteğin yanı sıra proje çerçevesinde eğitim ve danışmanlık hizmetleri ile çeşitli indirim kampanyaları da gençlerin kullanımına sunuluyor.

Karabük Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü yetkilileri, güçlü aile yapısının güçlü toplumun temelini oluşturduğunu vurgulayarak, evlilik hazırlığında olan tüm gençleri projeden yararlanmaya davet etti.

Projeyle ilgili detaylı bilgi almak isteyen vatandaşların broşürlerde yer alan QR kodu kullanabilecekleri veya Aile ve Gençlik Fonu’nun resmi internet sitesi üzerinden başvuru ve bilgilere ulaşabilecekleri belirtildi.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin