Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
29 Ağustos, 2020 12:11 tarihinde yayınlandı
0

Yenice’de İtfaiye Kampanyası devam ediyor

Yenice  Belediyesi tarafından bir süre önce açılan itfaiye kampanyası için Seyir Terası’nda bir toplantı düzenlendi. Toplantıya;  Siyasi Parti Temsilcileri, Sivil Toplum Örgütü Temsilcileri, Meslek Odası Yöneticileri, İş adamları ve Belediye Meclis Üyeleri katıldı.

Toplantıya; CHP’yi temsilen Enver Özgü, MHP’yi temsilen Ergün Karakırık, Eyüp Elieyioğlu ve Rahmi Mısırlı, SP’yi  temsilen İsmail Kirenli,  Hüseyin Acar, Murat Çenesiz ve Nurtaç  Çaylı, İYİ Parti’yi temsilen Seyfettin Tetik ve Fikri Güven, AK Parti’yi temsilen de Muhammet Demirci,  İl Genel Meclisi Üyesi Murat Karagül,

Şoförler Odası Başkanı Sedat Çakıl, Yortan Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanı Muzaffer Şık ve Yenice Esnaf Odası Başkan Yardımcısı Deniz Elieyioğlu, Üst Birlik Temsilcisi Salim Beşevli, Muhtarlar Derneği Başkanı Ertan Özgü, Yenice Platformu ve Gençlik Platformu katıldılar.

Toplantıya davetli olan belediye meclis üyelerinden Mehmet Aydınlı, Davut Yirmibeş, Fehmi Hatıl, Erdoğan Karadöngel, Fikret Cıbır katılım sağlarlarken, Erdal Yirmibeş, Neşe Mısırlı, Rifat Koca ve Şevket Demirci katılmadılar

Toplantıda konuşan Yenice  Belediye Başkanı Zeki Çaylı, Toplantıyı, Yenice’nin sorunlarını masaya yatırmak ve itfaiye kampanyasını anlatmak amacıyla düzenlediklerini belirtti,  Çaylı ayrıca, Doğalgaz konusunda da ,  yaptıkları temasları dile getirdi.

SP, CHP, AKP, İyi Parti temsilcileri de kampanyayı destekledikleri doğrultusunda görüş bildirdiler. Diğer konuşmacılar da kampanyanın desteklenmesi gerektiğini dile getirdiler.

Yenice Platformu adına konuşan Mustafa Akay, ” İtfaiye kampanyasını destekliyoruz. Birlik ve beraberliğin sağlanması, dayanışmanın ortaya konulabilmesi için bu toplantıyı olumlu buluyorum. Ayrıca, doğalgaz konusunda da siyasi partiler ve şehir yöneticilerini birlik-beraberlik içinde olmaya davet ediyorum “ dedi.

Akay, alınacak itfaiyenin Yenice’nin olacağını da dile getirdi ve toplumun tüm kesimleri tarafından desteklenmesi gerektiğini söyledi.

Akay, doğalgaz konusunda da belediyenin bir an önce Enerji Piyasası Denetleme Kurulu’na başvurusunu yapmasını istedi.  Belediye Başkanı Zeki Çaylı da gerekli başvuruyu yaptıklarını,  Akmercan ve Kargaz’la görüşmelerde bulunduklarını, bu nüfusla doğalgazın gelmesinin zor olduğunu ileri sürdü. Daha sonra doğalgaz konusu karşılıklı tartışıldı.

Konuşmalar bittikten sonra itfaiye için bağış yapmak isteyenlerin isimleri alındı. Toplam 60 bin lira bağış toplandı. En fazla bağışı Ahmet Tellioğlu 15 bin lira ile yaptı. Böylece, kampanyada toplam 190 bin liraya ulaşıldı. Alınacak itfaiyenin özellikleri anlatıldı.

Daha sonraki süreçte köy ve mahalle muhtarları ile kooperatif başkanlarıyla ayrı birer toplantı yapılacak.

Bizi sosyal medyadan takip edin
bolu adliyesinde hsk kararnamesi 7 isim gitti 4 isim geldi XceHuRTv
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
13 Haziran, 2026 00:37 tarihinde yayınlandı
0 0

Bolu adliyesinde HSK kararnamesi: 7 isim gitti, 4 isim geldi

HSK’nin 4 bin 967 hâkim ve savcıyı kapsayan 2026 Yılı Ana Kararnamesi’nde, Bolu Adliyesinden 7 yargı mensubu başka illere tayin edilirken kente 4 yeni isim atandı.

Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) tarafından hazırlanan 2026 Yılı Adli ve İdari Yargı Ana Kararnamesi yayımlandı. Türkiye genelinde 4 bin 967 hakim ve savcının görev yerini değiştiren kararname kapsamında, Bolu Adliyesinde de önemli değişiklikler yaşandı. Kararname ile Bolu’da görev yapan 7 hakim ve savcının tayini farklı illere çıkarken, kente 4 yeni isim atandı.

Bolu’dan giden isimler

Kararnameye göre Bolu Adliyesinde görev yapan ve tayini çıkan isimler ile yeni görev yerleri şu şekilde sıralandı: Bolu Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Hüseyin Sabuncuoğlu, Denizli Bölge Adliye Mahkemesi Daire Başkanlığına atandı. Bolu Hâkimi Aslıhan Sabuncuoğlu, Denizli Bölge Adliye Mahkemesi Üyeliğine atandı. Bolu Cumhuriyet Savcısı Hatice Kul Tarımcı, Hatay Cumhuriyet Savcılığına tayin oldu. Bolu Cumhuriyet Savcısı Mehmet Tarımcı, Hatay Cumhuriyet Savcılığına atandı. Bolu Cumhuriyet Savcısı Ebru Üstünbaş, Ordu Cumhuriyet Savcılığı görevine getirildi. Bolu Hakimi Fatma Çiçek Bağcı, Elazığ Hakimliğine atandı. Bolu Hakimi Buket Sarışen, Konya Hakimliğine tayin edildi.

Bolu’ya atanan isimler

Farklı illerden Bolu Adliyesi kadrosuna dahil olan ve görevlerine başlayacak isimler ise şunlar oldu: İskenderun Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Mahir Taştimur, Bolu Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığına atandı. İstanbul Cumhuriyet Savcısı Osman Belen, Bolu Cumhuriyet Başsavcı Vekilliği görevine getirildi. Diyarbakır Cumhuriyet Savcısı Yusuf Erkan Bezgin, Bolu Cumhuriyet Savcılığına atandı. Hatay Cumhuriyet Savcısı Furkan Hekimoğlu, Bolu Cumhuriyet Savcılığına atandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin