blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
24 Temmuz, 2025 20:00 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Yatılı yaz Kur’an kursu öğrencilerinden coşkulu final: İTÜ’deki pankartı açtılar

SAMSUN (İHA) – Samsun’un İlkadım ilçesinde düzenlenen yaz Kur’an kurslarının kapanış programında öğrenciler ezberledikleri ilahi, şiir ve hadisleri seslendirdi. Programda, İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) mezuniyetinde gündem olan En’âm Müddeti 162. ayetin yer aldığı pankartı açan öğrenciler izleyicilerden alkış aldı.
Samsun Müftülüğü bünyesinde bulunan İlkadım Müftülüğünce organize edilen aktiflik, İbrahim Tanrıverdi Toplumsal Bilimler Lisesi bahçesinde gerçekleştirildi. Programa çok sayıda kurs öğrencisi, veliler ve din vazifelileri katıldı. Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan aktiflikte öğrenciler ilahiler söyledi, şiirler okudu, hadisler ezberden aktarıldı. Duaların edildiği programda bilgi müsabakası da düzenlendi.
Öğrencilerin bilgi ve hünerlerini sergilediği müsabakalar, izleyiciler tarafından ilgiyle takip edildi. Programda İTÜ mezuniyet merasiminde skandal ve tartışmalara neden olan En’âm Müddeti 162. ayetli pankartın birebiri açan öğrenciler alkış aldı.
Programda konuşan Samsun Müftüsü Seyfullah Çakır, "81 vilayetimizde, Samsun’un 17 ilçesinde ve 17 ilçenin en kapsamlı ilçelerinin başı olan İlkadım’da yatılı yaz Kur’an-ı Kerim kursu kapanış merasimi için bir ortada bulunuyoruz. Çocuklarınız hem tatil yapsın hem de ulusal manevi hislerle bezensin, ahlakı erdemlilikle yüceltsin, güzel bir Müslüman olsun diye evlatlarınızı buraya gönderdiniz. Hem diyanetimiz hem de bizlerin üstlerine düşen sorumluk noktasında hiçbir fedakarlıktan kaçınmadan çocuklarımızı en yeterli halde yetiştirmenin uğraş ve seferberliği için olduk. Hiç kuşku yok ki Samsun’da 61 bin 650 civarında devam eden Kur’an Kerim eğitim alan yavrumuz var" dedi.
Programda ayrıyeten İbrahim Tanrıverdi Toplumsal Bilimler Lisesi Nuri Akkaya ve İlkadım İlçe Müftüsü Ömer Yay da bir konuşma yaptı. Program sonunda dereceye giren öğrencilere çeşitli ikramlar takdim edildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
11 Şubat, 2026 20:22 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Kastamonu’da saman yüklü kamyonet, şarampole devrildi: 2 yaralı

Kastamonu’nun Cide ilçesinde kontrolden çıkan saman yüklü kamyonetin devrildiği kazada 2 kişi yaralandı.
Kaza, Cide ilçesine bağlı Gökçeören köyünde sürücüsü tespit edilemeyen 37 HD 997 plakalı saman yüklü Iveco marka kamyonet, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu yoldan çıkarak şarampole yuvarlandı. Kazada araçta bulunan iki kişi kamyonet içerisinde sıkışarak yaralandı. Yaralılar, Cide Belediyesi itfaiye ekiplerinin çalışması sonucu sıkıştıkları yerden kurtarılarak sağlık ekiplerine teslim edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerince Cide Devlet Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı.

Bizi sosyal medyadan takip edin