Berkay Doğan tarafından
21 Mayıs, 2025 16:27 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Yapay Zeka Söyleşisine Karabük’te Yoğun İlgi

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, TÜBİTAK ve Karabük Belediyesi iş birliğinde düzenlenen “TÜBİTAK Bilim Söyleşileri” kapsamında Karabük’te önemli bir etkinlik gerçekleştirildi. 

Yenişehir Vali Nafiz Kayalı Konferans Salonu’nda düzenlenen programda, yapay zekâ alanında uzman isimlerden Prof. Dr. Çelebi Uluyol konuşmacı olarak yer aldı.

Prof. Dr. Uluyol, söyleşide yapay zekâ teknolojisinin dünyada ve Türkiye’deki gelişimini değerlendirerek; eğitim, sağlık, ulaşım, savunma sanayi ve günlük yaşamda sunduğu katkılara dikkat çekti. Gelecekte yapay zekânın karar alma süreçlerinden üretim modellerine kadar birçok alanda dönüşüm sağlayacağını vurgulayan Uluyol, gençlere bu alanda kendilerini geliştirmeleri çağrısında bulundu.

Yoğun katılımla gerçekleşen programa Karabük Vali Yardımcısı Mustafa Şahin, Karabük Belediye Başkan Yardımcısı Kamil Temel,İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Adnan Cansız,akademisyenler, öğretmenler ve öğrenciler iştirak etti. Etkinlik sonunda Prof. Dr. Uluyol’a katkılarından dolayı teşekkür plaketi takdim edildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
03 Ekim, 2025 04:00 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Gece yarısı patlayan su borusu paniğe neden oldu

Bartın’da gece yarısı büyük gürültü ile patlayan su borusu mahalleye panik yaşattı.
Bartın Aladağ Mahallesi 11. Caddede patlayan içme suyu isale sınırı patladı. Gece yarısı gürültü ile patlayan boru, yataklarında uyuyan mahalleliyi panikle uyandırdı. Gürültü ile yataklarından kalkan mahalleli su borusunun patladığını anlayınca rahat nefes aldı. Suyun meskenlerine girmemesi için pencere ve merdivenlerde bekleyerek nöbet tutan vatandaşlar, belediye yetkililerine seslenerek, sınırın bir an evvel tamir edilmesini istedi. Mahalleli patlayan borunun onarılması halinde su baskınına ve meskenlerde hasara neden olabileceğini tabir etti.
Patlayan borudan akan tonlarca su ise konutların ortasından geçen mahalle yolunun yaklaşık 150 metrelik kısmını gölete çevirdi.
Yol boyunca akan su, Aladağ Cami önündeki ana yolda bulunan mazgala döküldü.

Bizi sosyal medyadan takip edin