Vekâleten Kurban Programı Tanıtım Toplantısı Yapıldı - Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
24 Ağustos, 2016 14:29 tarihinde yayınlandı
0
0

Vekâleten Kurban Programı Tanıtım Toplantısı Yapıldı

 

Karabük’te Türkiye Diyanet Vakfı  ve Diyanet İşleri Başkanlığının  birlikte yürüttüğü Vekâleten Kurban Kesimi faaliyetleri tanıtım toplantısı yapıldı.

Kuran-ı Kerim tilavetiyle başlayan toplantının açılış konuşmasını yapan İl Müftüsü Halil Bektaş, Türkiye Diyanet Vakfı ve Diyanet İşleri Başkanlığının  dünyada yürüttüğü eğitim ve yardım faaliyetlerinden bahsederek, Karabük İlinin bu faaliyetlerdeki yeri ve Kardeş şehir faaliyetleri kapsamında yürütülen çalışmaları özetledi ve bunların önemine işaret etti.  Müftü Bektaş, Dünyanın muhtelif yerlerinde kesilip muhtaçlara dağıtılan kurbanların hem bizi Allaha yaklaştırdığını hem de Müslümanların kalplerini birbirlerine yaklaştırdığını ifade etti.

Toplantıya Ankara’dan katılan Türkiye Diyanet Vakfı Kurumsal İletişim Müdürü Kerim Küçüksarı, Türkiye Diyanet Vakfı ve Diyanet İşleri  Başkanlığının dünyada yürüttüğü faaliyetlerin geniş bir sunumunu gerçekleştirdi. Küçüksarı;  özellikle Vekâleten Kurban Organizasyonundan bahsederek, bu yıl hedefin 225 bin kurban olduğuna dikkat çekti. İsteyenlerin Online olarak, Bankalar ve PTT şubelerindeki hesaplar aracılığıyla veya Müftülüklere gelerek kurban kampanyasına katılma imkânı olduğunu belirten Küçüksarı;  Bu yıl kurban bedellerinin yurt içi için 690 TL, yurt dışı için ise 500 TL olarak belirlendiğini söyledi.

Belediye Nikâh salonunda yapılan toplantıya bütün Müftü yardımcıları, ilçe müftüleri, merkez din görevlileri ve Kuran Kursu Öğreticileri katıldı. Toplantı  yapılan istişarelerin ardından dua ile sona erdi.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin
tokatta motosiklet kazasinda agir yaralanan genc hayatini kaybetti wNyJ8g5e
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
09 Nisan, 2026 16:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Tokat’ta motosiklet kazasında ağır yaralanan genç hayatını kaybetti

Tokat’ın Zile ilçesinde meydana gelen trafik kazasında ağır yaralanan 23 yaşındaki genç, 3 günlük yaşam mücadelesini kaybetti.

Edinilen bilgilere göre, kaza, 5 Nisan 2026 tarihinde gece saatlerinde ilçe merkezinde meydana geldi. 23 yaşındaki Ahmet Satılmış idaresindeki motosiklet, henüz bilinmeyen bir nedenle park halindeki araca çarptı. Çarpmanın etkisiyle ağır yaralanan genç sürücü, olay yerine sevk edilen sağlık ekipleri tarafından ilk müdahalesinin ardından Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Hastanesi’ne kaldırıldı. Hastanede tedavi altına alınan Satılmış, doktorların tüm müdahalelerine rağmen kurtarılamadı. Ahmet Satılmış’ın cenazesinin, Zile ilçesinde kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verileceği öğrenildi.

Olayla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin