Karabük Postası tarafından
01 Nisan, 2016 13:26 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Vali Orhan Alimoğlu’dan 3 Nisan Kutlama Mesajı

  Karabük Valisi Orhan Alimoğlu; Karabük kuruluşu ve Karabük Demir Çelik İşletmelerinin (KARDEMİR) temellerinin atılışının 79. Yıldönümü nedeniyle kutlama mesajı yayınladı. Vali Alimoğlu mesajında şunları söyledi: “Cumhuriyet döneminde kurulmuş bir şehir olan Karabük, Türk Milletinin tarihinde sanayileşmeyi simgeleyen kent olmanın haklı övüncünü taşımaktadır. Cumhuriyetin ilk yıllarında, Atatürk’ün sanayileşme yolunda aldığı kararların uygulaması olarak Ülkemizin ilk entegre demir-çelik tesisi için Karabük seçilmiş ve 3 Nisan 1937 tarihinde temelleri atılmıştır. Bu yıl 79. Kuruluş Yıldönümünü kutladığımız Karabük Demir Çelik Fabrikaları, Ülkemizin değişik yerlerinde birçok tesisin kurulmasına öncülük etmiş ve fabrikalar yapan fabrika unvanı ile Türkiye’ deki sanayi hareketinin öncüsü ve okulu olmuştur. Yurdumuzun birçok yerinde silinmez izlerin sahibi olan Karabük, aynı zamanda kuruluşunu kutlayan da tek ildir. Cumhuriyet ile gelişme sağlayan bir kentte yaşadığımız için ne kadar övünsek azdır. Bu vesileyle Karabük Demir Çelik Fabrikalarının ve Karabük’ün kuruluşunun 79. yıldönümünü kutluyor, bu şehrin doğuşuna ve bugünlere gelişine vesile olanları minnetle anıyor, aramızdan ayrılmış olanlara rahmet diliyor, daha nice mutlu ve huzurlu yıllar temennisiyle herkese selam ve muhabbetlerimi sunuyorum” dedi.  

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
03 Şubat, 2026 04:00 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Isınmak için yaktığı ateş, yangına neden oldu

Düzce merkeze bağlı Aziziye Mahallesi’nde 3 katlı bir binanın giriş katında İ. A. isimli şahıs ısınmak için yaktığı ateşten sıçrayan kıvılcımlar yangına neden oldu. Daire oturulamaz hale gelirken çıkan yangın, itfaiye ekiplerinin hızlı müdahalesiyle kontrol altına alındı.
Yangın, gece saatlerinde Aziziye Mahallesi’nde Oğuz sokakta bulunan 3 katlı binanın giriş katında, İ. A.’nın yaşadığı dairede çıktı. Edinilen bilgilere göre İ. A. isimli şahıs yaşadığı dairede havanın soğuk olması sebebiyle ateş yaktı. Ancak kıvılcımlar evin içine sıçradı. Kısa sürede büyüyen alevlere müdahale edemeyen İ. A. durumu hemen üst katta bulunan abisi Zeki Akkaya’ya haber verdi. Abi Zeki Akkaya’nın 112 Acil Çağrı Merkezi’ne yaptığı ihbar üzerine olay yerine İtfaiye, sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. İtfaiye ekipleri alevlere kısa sürede müdahale ederek yangının üst katlara sıçramadan kontrol altına aldı.
Üst katta oturan İ. A.’nın ağabeyi Zeki Akkaya, yangına ilişkin yaptığı açıklamada, "Kardeşim bize geldi, ev yanıyor dedi, ortadan kayboldu. Evin içinde ateş yakmış muhtemelen, ondan çıktı yangın" diye konuştu.
Ölen ya da yaralananın olmadığı olayda, yangının çıktığı daire kullanılmaz hale geldi. Polis ekipleri yangın ile ilgili inceleme başlattı.

Bizi sosyal medyadan takip edin