Uysal, Toplu Taşımaya El Attı

Karabük Postası tarafından
16 Mart, 2016 07:33 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

ZONGULDAK ’ın Ereğli ilçesi belediyesi toplu taşıma araçlarından vatandaşların şikayetlerinin artması üzerine bir dizi tedbirlerin alınması kararına vardı. Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, ticari taksiler ile halk otobüslerinden gelen şikayetler üzerine toplu taşıma işini yapan sektör temsilcileri ile bir araya geldi. Belediye Başkanı Hüseyin Uysal’ın düzenlediği toplantıya Kdz. Ereğli Şoförler, Otomobilciler ve Esnaf Odası Başkanı Cevdet Civelek, Çilek Halk Otobüsleri Kooperatifi Başkanı Çetin Çimen ve yönetim kurulu üyeleri ile Taksiciler Derneği Başkanı Yücel Oktay ve yönetim kurulu üyeleri katıldı. TOPLU TAŞIMADA ŞİKAYETLER DİKKATE ALINDI Kdz. Ereğli Belediyesi Ulaşım Hizmetleri ve Zabıta Müdürlüğü tarafından geçtiğimiz ay içerisinde şehir genelinde bir anket çalışması yapılarak, Halk Otobüsleri, Taksiler ve Servis Araçları hizmetlerinden halkın memnuniyet durumları belirlendi. Çıkan sonuçlara göre, belediyedeki ilgili birimler toplu taşımadaki hizmet kalitesinin iyileştirilmesi için bazı kararlar aldı. Alınan karara göre halk otobüsü şoförleri belirli aralıklarla eğitime tabi tutulup, kılık-kıyafetleri yönetmeliklere uygun hale getirilecek. Taksi ve servis araçlarında ise güzergah değişiklikleri yapılarak, yeni düzenleme kendilerine tebliğ edildi. TOPLU TAŞIMADA HİZMET KALİTESİ ARTACAK Başkan Uysal, belediyede ağırladığı sektör temsilcileriyle alınan kararları paylaşarak, 1 Nisan 2016 tarihinden itibaren uygulanması yönünde görüş birliğine vardı. Ulaşım sektörü temsilcileri, toplu ulaşımda halk memnuniyetinin artırılması ve daha kaliteli hizmet verilebilmesi için alınan kararların uygulanması noktasında takipçi olacaklarının sözünü verdi. Kdz. Ereğli Belediyesi, 1 Nisan 2016 tarihinden itibaren uygulamaya girecek olan yeni kararlara uyulmaması halinde ilgili cezai müeyyideler hayata geçirecek.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Japonyalı ‘Türk Çayı Demleme Ustası’ Rize’de çay demledi

blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
13 Mayıs, 2025 16:45 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Japonya’da düzenlenen yarışta ‘Türk Çayı demleme ustası’ seçilen Arita, Rize’de de çay demleyerek iştirakçilere ikram etti.
Türk Çayı’nın marka bilinirliğinin arttırılması ismine 11-13 Aralık 2024 tarihleri arsında Japonya’da ‘Türk çay demleme ve sunum’ yarışı düzenlendi. Müsabakada dereceye girenler Rize’ye davet edilirken ‘Türk Çayı Demleme Ustası’ seçilen Japonya vatandaşı Yumika Arita’ya çay demletilerek iştirakçilere ikram edildi. Dev çay bardağından binanın yer aldığı Çay Çarşısı’nda düzenlenen aktiflik renkli imgelere sahne oldu.
Rize Çay Çarşısı Genel Müdürü Hasan Önder de kendisinin heyet olarak iştirak sağladığı müsabaka hakkında bilgi vererek, "Türk çay ve çay kültürü üzerine sunumlarımız ve bilgilendirmelerimiz olmuştu. Japonya’dan gelen konuklarımız de Rize’de Türk çayının yetiştiği alanları, üretim basamaklarını ve çay çarşısının çaydaki rolünü anlatmaya çalışıyoruz. Türk çay kesimini önümüzdeki periyotlarda Japonya’da siyah çay üzerine bir pazar bulacağını düşünüyoruz. Japonya pazarında kültürümüzle birlikte ince muhakkak bardağımızla birlikte yer bulacağına inanıyor ve düşünüyoruz" dedi.
Japonya’da düzenlenen yarışta çay demleme ustası seçilen Yumika Arita ise, "Japonya’da çayı seven birisiydim. Türk çayına da ilgi duydum. Türkiye’nin dünyada en çok çay tüketen ülke olduğunu da öğrendiğim için çok şaşırmıştım. Hem kültürü anladım hem de çayın nasıl demlediğini bana öğrettiler. Türk çay kültürünü çok değerli çok da olağanüstü buluyorum. Japonların da Türk çayını çok seveceğini düşünüyorum" tabirlerini kullandı.
Türk Çayı’nın demleme kademeleri hakkında bilgi veren Arita, "İlk evvel güzel bir Türk çayını demlemek için kalpten dilemek gerekiyor. Birebir vakitte çayın demlendiği sıcaklıkta yeniden demlemede çok değerli bir etken. Yüz derece kaynamış bir suyu o haliyle kullanmak çok gerçek değil. 85-90 derecelere indirgemek bu açıdan daha efektif. Çayı demledikten sonra kesinlikle 15 dakika bir vakit geçmesi gerekiyor" halinde konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.