Karabük Postası tarafından
15 Nisan, 2016 14:17 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum: 0

Turizm Haftası Kutlamaları Safranbolu’da Başladı

  Turizm Haftası, Karabük’ün tarihi güzellikleriyle öne çıkan Dünya Miras Kenti Safranbolu’da çeşitli etkinliklerle kutlanmaya başlandı. Turizm Haftası kapsamında Tarihi Çarşıda düzenlenen törene; Vali Orhan Alimoğlu,  Garnizon Komutanı Jandarma Albay Cihan Ulukaya, Safranbolu Kaymakamı  Murat Bulacak,  İl Emniyet Müdürü Serhat Tezsever, İl Genel Meclisi Başkanı Ahmet Sözen, Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy, İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Şahin ve çok sayıda davetli katıldı. Düzenlenen törende konuşan Karabük İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Şahin; Safranbolu'nun, tarihinin, kültürünün, mimarisinin korunarak bugünlere geldiğini belirtti. Böyle bir kentin değerinin bilinmesi gerektiğinin altını çizen Şahin, "Bunun sürdürülebilirliği için bu kültürümüzün ve değerlerimizin yozlaştırılmadan gelecek kuşaklara aktarılması gerekmektedir. Bunun için turizm işletmecilerimize de çok büyük görevler ve ödevler düşmektedir. Bizim bu kültürümüzü bizlerle birlikte paylaşmaya gelen misafirlerimize karşı davranışlarımızdan tutun da vereceğimiz bütün hizmetler konusunda çok dikkatli olmak zorundayız. Onlara en iyi ve kaliteli hizmeti verme gayreti içerisinde olmalıyız. Özellikle yerli yöresel ürünlerin sunumuna özen göstermek zorundayız” dedi. Turizmin insanlar için bir ihtiyaç olduğunu söyleyen Karabük Valisi Orhan Alimoğlu da yaptığı konuşmada; İnsanoğlunun merak ettiğini, öğrenmek, görmek, anlamak istediğini ifade ederek, "Bizim bu ihtiyacı nasıl en güzel şekilde karşılayacağımız vazifemizi anlamamız gerekir. Biz, Karabük olarak bu potansiyele sahibiz. İnsanların görmesi, gezmesi gereken çok yerimiz var. Tabiatımız güzel, ormanlarımız, vadilerimiz, göllerimiz, derelerimiz, buna ilaveten başta Safranbolu olmak üzere tarihi değerlerimiz çok. İçinde bulunduğumuz ortam bunun delili. Camilerimiz, çeşmelerimiz, türbelerimiz, köprülerimiz var. Safranbolu'nun tanıtımı iyi noktada. Asıl bu tanıtımın devam ettirilmesi bizlerin hizmetiyle olacak. Çünkü gelen insan memnun olursa tekrar gelir ve dostlarını davet eder. Bu konuda da daha iyi olmamız lazım." diye konuştu. Konuşmaların ardından öğrenciler tarafından şiir ve kompozisyon okunurken, il genelinde düzenlenen yarışmalarda dereceye girenlere, Karabük Valisi Orhan Alimoğlu, Safranbolu Kaymakamı Murat Bulacak ve Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy hediye verdi. Program, Safranbolu Belediyesi Halk Oyunları ekibinin gösterisinin ardından sona erdi.            

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Asuman Doğan tarafından
03 Şubat, 2026 10:10 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Sosyalfest, ülke çapında üniversiteler hareketine dönüşüyor

 “Türkiye Sosyal Bilimler Hamlesi” vizyonuyla yürütülen Sosyalfest’e üniversitelerin ilgisi artıyor. Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi imzalanan protokolle, özellikle sağlık kategorisindeki yarışmalara destek ve organizasyona aktif katkı sağlayacak.

Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi (AFSÜ), Sosyalfest Sosyal Bilimler Festivali’ne kurumsal paydaş olarak katıldı. Karabük Üniversitesinde (KBÜ) düzenlenen törende imzalanan protokolle AFSÜ’nün sağlık kategorisindeki yarışmalara destek vermesi, 10-11 Mayıs 2026’da İstanbul Üniversitesi Beyazıt Kampüsünde gerçekleştirilecek organizasyonda aktif rol üstlenmesi hedefleniyor.

İnsan ve toplum odaklı yaklaşımıyla Türkiye’nin ve dünyanın ihtiyaçlarına yenilikçi sosyal modeller geliştirmeyi amaçlayan Sosyalfest, üniversiteler arası iş birliğini genişleten yapısıyla dikkat çekiyor. Paydaş sayısının 100’e yaklaştığı Sosyalfest, Türkiye genelinde üniversitelerin katılımıyla kurumsal yapısını daha da güçlendiriyor.

KIRIŞIK: “SOSYALFEST, TÜRKİYE ÇAPINDA ÜNİVERSİTELER HAREKETİ OLARAK GELİŞİYOR”

KBÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, Sosyalfest’in giderek daha geniş bir etki alanına ulaştığını belirterek şu ifadeleri kullandı:

“Türkiye’de çok sayıda üniversitemiz Sosyalfest Kurumsal Paydaşlık Protokolünü imzalamış durumda. Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitemiz de özellikle sağlık kategorisindeki yarışmalara destek verecekler, katılacaklar. Sosyalfest giderek güçleniyor ve Türkiye çapında bir üniversiteler hareketi olarak gelişiyor. İnşallah bu çalışmanın Türkiye ve dünya çapında, bilimde Türkiye Yüzyılı’nı sağlayacak bir gelişmeye vesile olmasını diliyoruz.”

ASLAN: “SOSYAL BİLİMLER ALANINDAKİ HER ÇALIŞMAYA DESTEK VERECEĞİZ”

AFSÜ Rektörü Prof. Dr. Adem Aslan ise sosyal bilimlerin önemine dikkat çekerek şu değerlendirmede bulundu: “İslam dünyasının, bizim coğrafyamızın şu andaki sorununun, sosyal bilimler alanındaki çalışmaların daha az olmasından kaynaklandığını düşünüyoruz. Bu alanda yapılacak olan her bir çalışmanın; eskideki gücümüzü tekrar kazanmamız ve bu birliğimizi tekrar sağlamamız açısından önemli olduğunu düşünüyoruz ve bu alanda yapılacak her türlü çalışmaya biz destek vereceğiz.”

Bizi sosyal medyadan takip edin