"Trafik Dedektifleri Projesi" 3 yılda 6 bin 966 çocuğa ulaştı - Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
10 Temmuz, 2016 10:01 tarihinde yayınlandı
0
0

“Trafik Dedektifleri Projesi” 3 yılda 6 bin 966 çocuğa ulaştı

BARTIN Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen “Trafik Dedektifleri Projesi’ Çocuklar İçin Trafik Eğitimi’ ile 3 yıl içerisinde, 3-17 yaş arası 6 bin 966 çocuğa ulaştı. Ekipler; çocukların trafik işaret ve levhaları, emniyet kemeri ve çocuk koruma sistemleri, yaya geçidi, üst ve alt geçit kullanımı, güvenli bisiklet kullanımı, yaya güvenliği, görünürlük, araçta güvenli yolculuk, karşıdan karşıya geçme, güvenli oyun alanlarının bulunduğu 9 ana konuda bilinçlenmelerini sağladı. Bu sayede trafik kazalarının engellenmesine yardımcı olmak hedefledikleri, Bartın İl Milli Eğitim Şube Müdürlüğü ile işbirliği içerisinde 21 Mayıs 2014 tarihinde başlayarak 10 Mayıs 2016 tarihi itibariyle 6 bin 966 öğrenciye ulaştı. Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü Eğitim Büroda görevli Trafik Dedektifleri Proje Eğitmeni Başpolis Kamuran Kaya tarafından düzenlendi, Emniyet kemeri simülasyon aracı ile kaza anında karşılaşabilecekleri olayların uygulamalı olarak anlatılması’ Trafik Dedektifleri Projesi tarafından hayata geçirilen “Trafik Dedektifleri Projesi” kapsamında, çocuk ve gençlere eğitim verildi. 3-17 yaş grubundaki toplam bin 870 öğrencinin, eğlenerek öğrenmeleri sağlandı. Çocukların daha keyifli öğrenmesi, kendi potansiyellerini sergileyebilmeleri için buzkıran ve bilinç dışı çalışmalar yaptırılarak trafik ile ilgili bilgileri saptanmaya çalışıldı. Trafik Dedektifleri Proje Tanıtım Filmleri ve çeşitli çizgi filmler izletildi, dalgın animasyon filmi izletildi. Öğrencilerin özel olarak düzenlenmiş trafik alanında trafik kurallarını yaşayarak öğrenmeleri sağlandı. Canlandırma, taklit ve hayali oyunlar sayesinde hayal güçlerini zorlamaları sağlandı. Öğrencilerin küçük gruplar halinde işbirliği içerisinde birlikte çalışması esasına dayalı interkinez bir öğrenme ortamı oluşturuldu. Dokunsa, görsel ve İşitse ağırlıklı tüm çocuklara hitap edilmeye çalışılarak 17-19 Kasım 2016 tarihinde Ankara ATO Kongre Merkezinde her sene düzenlenen geleneksel Trafik Güvenliği Sempozyumu ve Sergisine davet edildi, geçmiş yıllarda dereceye giren filmler izletilmiş, film yarışmasına teşvik edildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
corumda 3 puduhepa kadin kultur festivali basladi 885H54F8
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
24 Mart, 2026 20:22 tarihinde yayınlandı
0
0

Çorum’da 3. Puduhepa Kadın Kültür Festivali başladı

Çorum’da bu yıl 3’üncüsü düzenlenen Hitit İmparatorluğu’nun güçlü kadın figürlerinden Puduhepa adına gerçekleştirilen kültür festivali yoğun katılımla başladı. Kortej yürüyüşü ve sahne gösterileriyle devam eden program, katılımcılardan ilgi gördü.

Çorum Belediyesi tarafından organize edilen festival için Hürriyet Meydanı’nda toplanan kadınlar, belediye bandosu eşliğinde Bedesten’e kadar yürüdü. Festivalde sahne alan halk oyunları ekibi, sergilediği gösteriyle izleyicilerden beğeni topladı. Kadınların toplumsal hayattaki yerini anlatan koreografi de katılımcılar tarafından uzun süre alkışlandı. Programda konuşan Vali Yardımcısı Yeliz Mercan, kadınların kültürü geleceğe taşıyan en önemli unsur olduğunu belirterek, bu tür etkinliklerin toplumsal farkındalığa katkı sağladığını ifade etti.

Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın ise festivalin daha geniş kapsamlı hale getirildiğini belirterek, “Bu yıl daha neşeli yapıyoruz. Daha fazla etkinlikle yapıyoruz. Allah’ın izni ile kadının gücünü, kadının enerjisini tüm şehre yansıtacağız. Bundan sonra da geleneksel hale gelecek ve devam edecek” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin