Trabzon’da veli okulda öğretmeni darp etti - Karabük Haber Postası
trabzonda veli okulda ogretmeni darp etti XVhTTxKc
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
24 Nisan, 2025 20:07 tarihinde yayınlandı
0
0

Trabzon’da veli okulda öğretmeni darp etti

Trabzon’un Ortahisar ilçesinde bir ortaokulda öğretmen, teneffüs bitiminde tartıştığı öğrencisinin okula gelen velisi tarafından darp edildi. Polis grupları tarafından gözaltına alınan şahıs, çıkartıldığı hakimlikçe isimli denetim koşuluyla özgür bırakıldı.

Olay, geçtiğimiz günlerde Ortahisar ilçesindeki Yol İş Sendikası Ortaokulu’nda yaşandı. Argümana nazaran, nöbetçi olan Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Selami K., 7. sınıf öğrencisinden teneffüs bitiminde zil çaldığı için sınıfa girmesini istedi. Bu ihtara aldırış etmeyen öğrenci, argümana nazaran Selami K. ile tartıştı. Öğrencinin öğretmene saygısız davrandığı, öğretmenin ise öğrenciyi ittiği ileri sürülen tartışmanın akabinde okul çıkışı konuta giden öğrenci, yaşananları ailesine anlattı. Okul Müdürü Erdoğan Topal, öğrencinin annesi ve dayısıyla görüşüp uzlaşma sağladı. Akabinde uzlaşmayı kabul etmediği öğrenilen baba O.T., şikayet dilekçesiyle birlikte okula geldi. Okul müdürü tarafından öğretmen ile veli öğretmenler odasına alındı. Baba O.T., özür dileme talebini kabul etmeyen öğretmen Selami K. ile tartıştı. O.T.’nin yumruk atması sonucu yere yığılan öğretmenin taktığı gözlük kırılarak, cam kırıkları yüzünü kesti. Okul idaresinin 112 Acil Davet Merkezi’ne ihbarı üzerine olay yerine gelen polis grupları tarafından O.T. gözaltına alındı. Emniyetteki söz süreçlerinin akabinde mahkemeye sevk edilen O.T., Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığınca isimli denetim istemiyle Trabzon Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi. Hakimlikçe yapılan sorgusunun akabinde kuşkulu O. T. hakkında en yakın kolluk kuvvetine belirtilen müddetler içinde imza atmak suretiyle isimli denetim kararı verildi.

Şüpheli O.T.’nin çocuğu olan M.T.’nin (13) öğretmen Selami K. (33) tarafından darp edildiği argümanlarına ait ise soruşturmanın sürdüğü öğrenildi.

Yaşanan tartışma sonrası Memur-Sen Vilayet Temsilcisi Mehmet Kara, Eğitim-Bir-Sen ismine yaptığı basın açıklaması ile öğretmen ve eğitim çalışanlarına yönelik artan şiddet olaylarını kınadı. Kara, “Görev başında mesleğini icra eden bir öğretmene kalkan bu eller, aslında her türlü fedakarlığı yapan insanın başvuracağı bir lisan değildir” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
vavavava
Mustafa Akgün Avatarı
Mustafa Akgün tarafından
21 Nisan, 2026 13:33 tarihinde yayınlandı
0
0

Karabük, 2. GençTek Zirvesi’nde başarıyla temsil edildi

Milli Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü (YEĞİTEK) öncülüğünde düzenlenen 2. GençTek Zirvesi, 13-14 Nisan 2026 tarihlerinde Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Itri Kongre ve Kültür Merkezi’nde yapıldı. “Akran Öğrenme ve Genç Bilişim Ekosistemi” ana temasıyla gerçekleştirilen etkinlik, Türkiye’nin farklı illerinden gelen öğrenci ve öğretmenleri buluşturdu.

Bilişim teknolojileri alanında kendini geliştirmek, projeler üretmek ve çalışmalarını daha ileri düzeye taşımak isteyen gençlere yönelik önemli fırsatlar sunan zirvede, katılımcıların iletişim, iş birliği ve disiplinler arası üretim becerilerini artırmaları hedeflendi. Türkiye genelinde 63 ilden yaklaşık 1200 kişinin katıldığı etkinlikte Karabük, güçlü bir varlık gösterdi.

Karabük’ten zirveye katılan İl Koordinatörü Ahmet Akyol, Bilişim Teknolojileri Öğretmeni Ceren Özdem ve 12 öğrenci, iki gün boyunca düzenlenen çeşitli etkinliklerde aktif rol alarak ili başarıyla temsil etti. Öğrenciler; Oyun Tasarımı Maratonu, Hack the Idea, Sahne Senin ve Öğrenci Forumu gibi programlara katılırken, farklı alanlardaki projeleri inceleme ve kendi çalışmalarını tanıtma şansı yakaladı.

Zirve süresince öğrenciler; e-ticaret, dijital sanatlar, açık kaynak yazılım, siber güvenlik, robotik ve sanal gerçeklik gibi güncel teknoloji başlıklarında bilgi ve deneyim edinerek önemli bir farkındalık kazandı. Ayrıca bakanlık yöneticileri tarafından ziyaret edilen stantlarda projelerini sunma imkânı bulan öğrenciler, çalışmalarını üst düzey yetkililere anlatmanın heyecanını yaşadı.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin