blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
09 Temmuz, 2025 20:37 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Tokat’ta EYP davasında sanıklar suçlamaları reddetti

Tokat’ın Erbaa ilçesindeki bağ meskeninde meydana gelen patlama olayının davasında sanıkların tutukluluğu devam ederken duruşma 24 Eylül’e ertelendi.
İlçeye bağlı Karayaka beldesi Hürmüzlü Mahallesi’nde 18 Mayıs 2024 tarihinde meydana gelen patlamada 5’i asker 6 kişinin yaralandığı ve 1 kişinin de hayatını kaybettiği olayla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında açılan davanın 4’üncü duruşması görüldü. Patlamanın yaşandığı bağ konutunda 16 Mayıs 2025 tarihinde yapılan keşif sonrası hazırlanan keşif raporları ve sanık tabirleri duruşmada değerlendirildi. Tutuklu sanıklar T.Ö. ve İ.G., Ses ve Manzara Bilişim Sistemi (SEGBİS) üzerinden duruşmaya katıldı. Sanıklardan T.Ö., savunmasında "Beni davanın içerisine çekmeye çalışıyorlar" sözlerini kullanırken; İ.G. ise olayla hiçbir ilgisi olmadığını öne sürerek tahliyesini talep etti. Mahkeme heyeti, mevcut kanıt durumu ve belge kapsamını göz önünde bulundurarak sanıkların tutukluluk hâlinin devamına karar vererek dava, 24 Eylül 2025 tarihine ertelendi.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
09 Temmuz, 2025 20:45 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Akay, Yenice’nin yol sorunlarını TBMM gündemine taşıdı

CHP Karabük Milletvekili ve TBMM Plan ve Bütçe Kurulu Üyesi Cevdet Akay, Karabük’ün Yenice ilçesindeki ulaşım sıkıntılarını Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu’nda gündeme getirdi.

Genel Kurul’da yaptığı konuşmada, Yenice-Karabük yolu ile Yenice-Yortan-Hasankadı ve Yenice-Gökçebey yollarının yıllardır ihmal edildiğini belirten Akay, yolların üretimi için Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’na davette bulundu.

Yenice ilçesindeki yol meselelerinin 22 yıldır tahlile kavuşturulmadığını vurgulayan Akay, "Ağır tonajlı tırların, tomruk yüklü kamyonların geçtiği bu yollar artık bölge trafiğini kaldırmıyor. 22 yıldır görmezden geldiğiniz yeşil Yenice’mizin yollarını bir an evvel yapın" tabirlerini kullandı.

Akay, Yenice ile Karabük merkezini birbirine bağlayan D-30 kara yolunun 2000’li yıllarda açıldığını ve 32 kilometrelik bu tek şeritli yolda o tarihten bu yana rastgele bir çalışma yapılmadığını kaydetti.

Yolların bölge trafiği açısından büyük ehemmiyet taşıdığını lisana getiren Akay, "Yenice ile Karabük yolu artık bölge trafiğini kaldırmıyor. Her yıl bu yolda onlarca ölümlü kaza meydana geliyor. Yenice-Yortan-Hasankadı ile Yenice-Gökçebey yolları da tıpkı meseleleri yaşamaktadır" dedi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’na seslenen Akay, "Yenice, Karabük’ün üvey evladı değildir. Karabük-Yenice yolunu tekrar yapın. Yenice-Yortan-Hasankadı ve Karabük-Yenice-Gökçebey yollarını duble yola dönüştürün" diye konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.