Karabük Postası tarafından
12 Kasım, 2016 14:33 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum: 0

Teknopark Kurma Çalışmaları Başladı

  Bilim, sanayi ve Teknoloji Bakanı Dr. Faruk Özlü’nün Karabük’e verdiği Teknopark müjdesi gerçekleşiyor. Teknopark kurulması ile ilgili olarak Üniversitede yapılan toplantıya bu işin siyasi ayağı olan AK Parti İl Başkanı Timurçin Saylar’ın çağrılmaması yadırgandı Geçtiğimiz ay Karabük Üniversitesi’nin akademik yıl açılışına katılmak üzere Karabük’e gelen Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Karabük’e gelmeden önce Karabük-Eskipazar Metal ve Metal Ürünleri Organize  Sanayi Bölgesi alanında incelemelerde bulunmuş ve burada  Karabüklülere Eskipazar OSB ve Teknopark hayırlı olsun diyerek çifte müjde vermişti. İşte bu çifte müjdelerden ilki olan Üniversite – sanayi işbirliğinin en iyi örnekleri arasında gösterilen Teknopark kurulması için çalışmalara başlandı. Ancak Teknopark kurulması için yapılan toplantıya bu işin siyasi ayağı olan  AK Parti İl Başkanı Timurçin Saylar’ın çağrılmaması yadırgandı. Diğer yandan Teknopark’ın Organize Sanayi Bölgesi yerine Karabük Üniversitesi kampus alanına kurulmaya çalışılması da işin diğer dikkat çekici yanı oldu. Kaldı ki Teknopark’ın Organize Sanayi Bölgesine kurulmasının daha uygun olacağı şeklinde görüşler belirtilmeye şimdiden başlandı. Karabük Üniversitesi kampüsünde, Demir Çelik Enstitüsü’nü de içine alan yaklaşık 18 bin metrekarelik alana kurulması düşünülen Karabük Üniversitesi Teknopark A.Ş için başvuru ve kuruluş toplantısı gerçekleştirildi. Karabük Üniversitesi’nde düzenlenen toplantıya; Vali Mehmet Aktaş, Rektör Prof. Dr. Refik Polat, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Tuncay Özcan, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Yaşar, Genel Sekreter Av. Yaşar Alpay ve ilgili akademisyenler katıldı. Söz konusu toplantıda Karabük Üniversitesi öncülüğünde kurulması planlanan Karabük Üniversitesi Teknopark A.Ş konusunda yapılacak başvuru için gerekli bilgiler aktarıldı ve izlenecek yol haritası belirlendi. Karabük Üniversitesi Teknoparkı, öğrencilerin ve öğretim üyelerinin yanı sıra özel sektörün de girişimciliklerini ön plana çıkarabileceği bir teknopark olacak. Firma kuracak olan girişimcilere mekânı üniversite sağlayacak ve ofisler verilecek. Ar-Ge üretecek girişimci firmaların faaliyet göstereceği Karabük Üniversitesi Teknoparkı’nın şubesi de olacak ve onun da Organize Sanayi Bölgesi’nde 46 bin metrekarelik alana kurulması planlanıyor. Dünyada üniversite sanayi işbirliğini sağlama konusundaki en başarılı model olarak öne çıkan teknoparklar günümüzde birçok sanayileşmiş ülkede teknolojik ve ekonomik gelişmenin en önemli aracı olarak görülüyor.  

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
31 Ocak, 2026 08:07 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Vali Makas, Konuralp’de yapılan denetime katılarak esnafları ziyaret etti

Düzce Valisi Mehmet Makas, Konuralp bölgesinde yürütülen güvenlik ve asayiş uygulamalarını yerinde incelemek amacıyla trafik ve jandarma ekiplerinin denetim noktalarını ziyaret etti.
Denetim noktalarında görevli personelden yapılan çalışmalar hakkında bilgi alan Vali Mehmet Makas, vatandaşların huzur ve güvenliğini sağlamak adına yürütülen uygulamaların aralıksız sürdürüldüğünü vurguladı. Özellikle trafik güvenliği, asayiş ve kamu düzeninin korunmasına yönelik denetimlerin önemine dikkat çeken Makas, sahada görev yapan ekiplere çalışmalarında kolaylıklar diledi. Programı kapsamında Konuralp bölgesindeki esnafları da ziyaret eden Vali Makas, işletme sahipleriyle bir araya gelerek talep ve önerilerini dinledi. Esnaflarla karşılıklı görüş alışverişinde bulunan Makas, devletin her zaman vatandaşın yanında olduğunu ifade etti. Vali Makas, ziyaretleri sırasında bölgede bulunan Düzce Üniversitesi öğrencileri ve vatandaşlarla da sohbet ederek hal ve hatırlarını sordu. Öğrencilerin ve vatandaşların görüşlerini dinleyen Makas, Konuralp’in hem tarihi hem de sosyal yapısıyla Düzce için önemli bir merkez olduğunu belirterek, bölgenin gelişimine yönelik çalışmaların sürdürüleceğini kaydetti.

Bizi sosyal medyadan takip edin