blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
16 Kasım, 2025 00:15 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Tatil dönüşü D-100’de hareketlilik arttı: Radar ve teknolojik sistemlerle sürücülere sıkı denetim uygulandı

Türkiye’nin en kıymetli geçiş güzergahlarından biri olan Bolu geçişinde orta tatili bitirip yola çıkan şoförler, D-100’de radar ve teknolojik sistemlerle denetlendi. Kural ihlali yapan şoförlere ceza yağdı.
10-14 Kasım tarihleri ortasında yapılan 2025-2026 eğitim öğretim yılının birinci orta tatilinin akabinde, tatilini ailesiyle birlikte memleketlerinde yahut farklı kentlerde geçiren vatandaşlar dönüş seyahatine başladı. Cumartesi günü itibariyle hareketlilik artarken, Bolu İl Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü grupları D-100 kara yolunun Bolu geçişinde kontrolleri sıklaştırdı.
Gerede - Yeniçağa - Merkez’in D-100 güzergahında dönüş yoğunluğunu karşılayan gruplar, radar aygıtları ve teknolojik denetleme sistemleriyle sürat, takip aralığı ve genel trafik kurallarına yönelik denetimler yapıyor. Uygulamalar kapsamında durdurulan araçlarda şoförlerin evrakları incelenirken, kural ihlali yapanlara cezai süreç uygulanıyor. Dönüş yoğunluğunun pazar günü akşam saatlerine kadar devam etmesi bekleniyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
03 Şubat, 2026 00:37 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Aynı mahallede gelen 2 ayrı ihbar ekipleri harekete geçirdi

Bartın’nda aynı mahallede aynı anda gelen 2 ayrı ihbar mahalleyi ayağa kaldırdı. Polis, bekçi, doğal gaz arıza ve itfaiye ekipleri seferber oldu.
Bartın Kemer Mahallesi Aşağıcami Sokak’ta bulanan bir evde baca yangını ihbarı üzerine bölgeye çok sayıda polis, itfaiye ve doğal gaz arıza ekipleri sevk edildi. Ekipleri gören mahalleli sokağa çıkarken, bölgeye sevk edilen polis ekipleri çevrede geniş güvenlik tedbirleri aldı. Teknik ekipler ise doğal gaz hattını kesmek için hazır bekledi. İtfaiye ekipleri ise alevlere müdahale etmek için bacasında yangın çıktığı ileri sürülen eve girerek, inceleme yaptı. Evde ve bacada hasar meydana gelmezken, bacadan çıkan yoğun dumanın yangın paniğine neden olduğu ortaya çıktı.
İhbarının yapıldığı anlarda, yanan evin yaklaşık 500 metre ilerisindeki Kavaf Sokak’taki bir evde yaşayan kadın ise, KADES mobil uygulaması butonuna basarak polisten yardım istedi. Bartın Emniyet Müdürlüğü Aile İçi Büro, Yunus Polisleri ve Asayiş Şubesi sivil ekipleri, kısa sürede olay yerine ulaştı. KADES’e basan ve ismi açıklanmayan kadın, hakkında uzaklaştırma kararı bulunan bir kişinin karşıdaki bina inşaatından, yaşadığı evin camlarına doğru fener tutarak, rahatsız ettiğini söyledi. Bunun üzerine ise harekete geçen polis ekipleri, inşaat halindeki binada arama yaptı. Bina ve çevresinde arama yapan ekipler, kimseye ulaşamazken, KADES’e basan kadın ise ifade vermek üzere polis merkezine götürüldü.

Bizi sosyal medyadan takip edin