Karabük Postası tarafından
08 Haziran, 2016 09:50 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Taşköprü Belediyesi’nden Uluslararası Resim Çalıştayı

KASTAMONU Taşköprü Belediyesi, kültür-sanat projeleri kapsamında 1. Uluslararası Resim Çalıştayı düzenleyecek.18-24 Haziran tarihlerinde 10 ülkeden 18 sanatçının katılımıyla gerçekleşecek olan çalıştayda sanatçılar 1 hafta boyunca ilçenin çeşitli mekanlarını resmedecekler. Taşköprü Belediye Başkanı Hüseyin Arslan, bir toplumun gelişiminin sanata ve sanatçıya verdiği önemden anlaşılacağını belirterek ilçelerinde de özellikle genç kuşağın sanata bakışına katkı sağlamak amacıyla böyle bir etkinliği ilk kez düzenleyeceklerini ifade etti. Yerli ve yabancı ressamların atölye çalışması sırasında Taşköprülü vatandaşlarında bu çalışmayı izleyebileceklerini ifade etti. Taşköprü Belediyesi’nin düzenlediği 1. Uluslararası Resim Çalıştayı, 24 Haziran Cuma günü Cumhuriyet Meydanı’nda ortaya çıkan eserlerden oluşan resim sergisi ile sona erecek. Çalıştayın küratörlüğünü ise Aynur Açıkgöz üstleniyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
30 Ocak, 2026 16:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Yurt dışında olan Katarlının dairesini basan su 6 esnafı mağdur etti

Bolu’da Katar uyruklu ev sahibi yurt dışında olduğu için 15 gündür müdahale edilemeyen evdeki su sızıntısı, apartmanın altındaki 6 iş yerini kullanılamaz hale getirdi. Tavanlardan akan sular nedeniyle ürünleri zarar gören ve elektrik kontağı tehlikesi nedeniyle dükkanlarının elektriği kesilen esnaf, telefonla ulaştıkları ev sahibinin "Yurt dışındayım, gelemem" cevabı üzerine polise giderek şikayetçi oldu.
Olay, Bahçelievler Mahallesi Atatürk Bulvarı’nda bulunan apartmandaki bir dairede meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, Katar uyruklu bir kişiye ait dairede yaklaşık 15 gün önce su sızıntısı başladı. Ev sahibinin yurt dışında olması nedeniyle daireye müdahale edilemedi. Alt katta bulunan esnafın telefonla ulaştığı ev sahibi iddiaya göre, "Yurt dışındayım, gelemem, bir şey yapamam" dedi. İlk olarak pilavcı dükkanına ulaşan su, daha sonra kırtasiye ve yanındaki börekçi dükkanına kadar yayıldı. Özellikle kırtasiye dükkanının tavanından damlayan sular, çok sayıda ürünü kullanılamaz hale getirdi. Merdiven yardımıyla dairenin içine bakıldığında evin içerisinde yaklaşık 10 santimetre yüksekliğinde su birikintisi olduğu tespit edildi. Suyun apartman girişine kadar ulaşması ve elektrik panolarına akması üzerine esnaf, durumu 112 Acil Çağrı Merkezi ile SEDAŞ’a bildirdi. Olay yerine gelen ekipler, güvenlik gerekçesiyle apartmanın elektriğini tamamen kesti. Yaşanan olayın ardından 6 esnaf, karakola giderek şikayetçi oldu.

Bizi sosyal medyadan takip edin