Karabük Postası tarafından
16 Mart, 2016 15:44 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

SYM’ler Meslek Kazandırıyor

Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili’nin üzerinde hassasiyetle durduğu “Her Mahalleye Bir Sosyal Yaşam Merkezi” projesi çerçevesinde, mahallelere yapılan Sosyal Yaşam Merkezi’nden mahalle sakinleri oldukça memnun. Sosyal Yaşam Merkezinde eğitim gören kursiyerler, Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili’ye her mahalleye bir Sosyal Yaşam Merkezi binası kazandırdıkları için teşekkür ettiler. Kursiyerler; “Başkanımız Rafet Bey, her mahalleye bir Sosyal Yaşam Merkezi açılmasını sağlayarak biz ev hanımlarına destek sağladı. Ücretsiz olarak açılan bu kurstan yararlanıyoruz. Kursiyer arkadaşlarımızla burada bir aile ortamı içindeyiz. Sosyal Yaşam Merkezi olmadan önce evde boş oturuyorduk. Merkezlerde açılan kurslar sayesinde tel kırma, dikiş nakış, kuran okumayı, ayrıca yemek yapmayı öğrenme imkânımız oldu. Belediyemizin bu tarz kurslar açması nedeniyle Belediye Başkanımız Rafet Vergili’ye ve destek veren Halk Eğitim Müdürlüğü ile Müftülüğümüze teşekkür ediyoruz” dediler. Bayanların mesleki anlamda beceri kazanarak sosyalleştiği kurslarının aile içindeki mutluluğa ve huzura kapı açtığını söyleyen Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili; “Belediye olarak 19 Sosyal Yaşam Merkezimizde 2444 kursiyer eğitim aldı. Bayanların aktif bir şekilde yaşam içerisinde rol almasını sağlayan ve aile içersinde huzurun tesisi ile birlikte mesleki yetenek kazandırılan kursların sayısını daha da arttırmak için çalışmalar yapıyoruz. Ev hanımları bir şeyler üreterek eve kendi ekmeğini götürmek için çaba sarf ediyor. Halk Eğitim Merkezimiz ve Belediyemiz işbirliği ile ev hanımlarına, öğrencilere ve meslek öğrenmek isteyen herkese yönelik hazırlanan kurslarımızda insanlarımıza mesleki vasıf kazandırıyor, onları üretebilir hale getiriyoruz. Mesleki anlamda yeterlilik kazanarak üretebilir konum kazanan bayanlarımız el emeklerini kazanca dönüştürmeleri konusunda da katkı sağlıyoruz. Mesleki ve el sanatları kurs sayılarında artış sağlayarak, daha kaliteli verimli kursların düzenlenmesi ve hayata geçirilmesi konusunda her türlü desteği vermekteyiz” dedi. .

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Mustafa Akgün tarafından
30 Ocak, 2026 15:05 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum: 0

Yangın tüpü atan firmalara uyarı

Karabük’te yangın söndürücü cihazlar, tüpler ve asansörler başta olmak üzere birçok sanayi ürününün piyasa gözetimi ve denetimi, 7223 sayılı Ürün Güvenliği ve Teknik Düzenlemeler Kanunu kapsamında Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı uhdesinde Karabük İl Müdürlüğü tarafından yürütülüyor.

Yangın söndürme cihazları ve yangın söndürme tüpleri, piyasaya ilk arz edildikten sonra Binaların Yangından Korunması Hakkında Yönetmelik’te belirtilen periyotlarla muayene, bakım ve yeniden dolum süreçlerine tabi tutuluyor. Bu kapsamda bakım ve muayene işlemlerinin yılda en az bir kez (altı aydan az olmamak kaydıyla), yeniden dolum işlemlerinin ise dört yılda bir yapılması gerekiyor.

Söz konusu işlemlerin, 19 Nisan 2011 tarih ve 27910 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan ÖSG-2011/09 numaralı Mecburi Standart Tebliği’nin 3. maddesi uyarınca, TSE Hizmet Yeterlilik Belgesi (HYB) bulunan firmalar tarafından gerçekleştirilmesi zorunlu. Firmaların ayrıca TSE 11827 zorunlu standardında belirtilen tüm şartları yerine getirmesi gerekiyor.

Üreticiler, yangın söndürücüleri TS EN3-8, TS EN1866-2 ve TS EN1866-3 standartlarına uygun olarak üretmek ve TS 862-7, TS EN3-7, TS EN3-8, TS EN3-9 ve TS EN3-10 standartları kapsamında gerekli belgelendirmeleri tamamlamak zorunda. Ürünler üzerinde yapılacak işaretleme ve etiketlendirmelerle, yangın söndürücülerin insan, hayvan ve çevre sağlığı açısından güvenli olduğu gösterilerek CE işaretinin iliştirilmesi gerekiyor.

Periyodik muayene, bakım ve yeniden dolum hizmetini sunan firmalar ise, bu işlemlere ilişkin etiketleri, ürünün piyasaya ilk arzında yer alan etiketleri kapatmayacak şekilde ilave etmekle yükümlü. Dağıtıcılar ve satıcılar da, yalnızca teknik mevzuata uygun ve CE işaretli ürünlerin satışını yapmak zorunda bulunuyor.

Yetkililer, Karabük’teki kamu kurum ve kuruluşlarının, yangın söndürücü satışı ve dolumu yapan firmaların TSE Hizmet Yeterlilik Belgelerini dikkatle kontrol etmeleri gerektiğini vurguluyor. Belgelerde firma adresinin güncel olması ve belgenin geçerlilik süresinin dolmamış olması büyük önem taşıyor. Ayrıca kamu kurumlarının, kendi bünyeleri ile ilişkili özel sektör kuruluşlarında bulunan yangın söndürücü cihazların düzenli olarak kontrol edilmesini, bakım ve muayenelerinin zamanında yapılmasını ve cihazların çalışır durumda olmasının teyit edilmesini sağlamaları gerektiği ifade ediliyor. Bu uygulamaların, can ve mal güvenliğinin sağlanması açısından hayati önem taşıdığı belirtiliyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin