Karabük Postası tarafından
16 Mart, 2017 09:29 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

SYM’de Filografi Kursuna Yoğun İlgi

Kartaltepe Sosyal Yaşam Merkezinde kurs gören öğrenciler Filografi Kursuna yoğun ilgi gösterdi.

Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili’nin üzerinde hassasiyetle durduğu “Her Mahalleye Bir Sosyal Yaşam Merkezi” projesi çerçevesinde, mahallelerine yapılan Sosyal Yaşam Merkezi’nden ve eğitim alınan kurslardan mahalle sakinleri oldukça memnun.

Filografi tekniği ile ilgili bilgiler veren Filografi Eğitmeni Aysun Eroğlu; “Filografi tekniği ahşap bir zemin üzerine çakılan çiviler arasından teller geçirilerek, belli örgü teknikleri ve çeşitli desenlerin kullanılmasıyla meydana gelen bir sanattır. 3 senedir Karabük’te Filografi dersi veriyoruz. Burada her yaştan öğrencilerimiz var” ifadelerini kullandı.

Eğitim alan kursiyerler ise; “Filografi hakkında hiç bilgim yoktu. Karabük Belediye Başkanımız Rafet Vergili bey’in mahallemize yaptığı Sosyal Yaşam Merkezi sayesinde kursa katıldım. Burada hem stres atıyoruz, hem el becerileri kazanıyoruz. Aynı zamanda yaptığımız ürünlerle evimize ek gelirimiz oluyor. Böylece aile bütçesine katkıda bulunuyoruz. Bizlere bu güzel ortamı sunan Belediye Başkanımız Sayın Rafet Vergili’ye ve ekibine sonsuz teşekkürler” dedi.

Öğrencilerden Muhammet Cabacı ise; “Yaptığımız çalışmanın eğlenceli olduğunu düşünerek bu kursa katıldım ve sınavlar öncesi çivi çakarak stres atıyoruz. Başarılı olduğumuzu da düşünüyorum” dedi.

 

blank
blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
21 Ocak, 2025 16:45 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Kartalkaya’da sahra hastanesi kuruldu

Değerli kış turizmi destinasyonlarından Kartalkaya Kayak Merkezi’ndeki bir otelde çıkan yangına müdahale sürerken, bölgeye sahra hastanesi kuruldu.

Köroğlu Dağları’nın tepesinde yer alan merkezdeki bir otelde saat 03.30 sıralarında yangın çıktı. Otelin restoran kısmında başlayan yangın tüm binayı sardı. 112 Acil Davet Merkezi’ne yapılan ihbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye ve sıhhat grubu sevk edildi. Yarıyıl tatili olması sebebiyle otelin dolu olduğu öğrenilirken, 234 kişinin konakladığı tabir edildi. Yangına uykularında yakalanan tatilciler çabucak tahliye edildi. Birinci belirlemelere nazaran 10 kişi hayatını kaybetti, 32 kişi yaralandı.

Yangına müdahale sürerken, bölgeye sahra hastanesi kuruldu. Yaralıların tedavileri kurulan sahra hastanesinde yapılıyor. Birtakım tatilciler de Kartalkaya’dan ayrılıyor. Ailesiyle yola çıkan bir tatilci, “Biz farklı bir oteldeydik. Yangını gördük. Ben birinci başta hengame oluyor zannettim, dumanları görünce yangın olduğunu anladım. Camdan atlayanları da gördük. Ondan sonra da çabucak aşağı indik” dedi.

Cevap Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.