Trendyol Süper Lig’de geride kalan 9 haftada galip gelemeyen tek takım Samsunspor oldu.
Süper Lig’de tam 11 yıllık aranın ardından bu sezon mücadele etmeye başlayan Samsunspor, henüz istenileni veremedi. Sezona başlanılan Teknik Direktör Hüseyin Eroğlu ile yollarını ayıran kırmızı-beyazlılarda Alman teknik adam Markus Gisdol takımın başına getirildi. Gisdol öncesi 7 maçta 6 mağlubiyet, 1 beraberlik alan Karadeniz temsilcisi, son oynanan RAMS Başakşehir mücadelesinden ise golsüz beraberlikle ayrılarak, galibiyet hasretini sürdürdü.
Ligin 9. haftasında Pendikspor’un deplasmanda Konyaspor’u 2-1 yenmesi ve İstanbulspor’un sahasında MKE Ankaragücü’nü 2-1 mağlup etmesiyle galibiyet alamayan tek takım olarak Samsunspor kaldı. Samsun temsilcisi, ligde 8 karşılaşmada 6 mağlubiyet ve 2 beraberlik alarak ligin dibine demir attı.
Trendyol Süper Lig’de en fazla galibiyeti 9’da 9 yapan Fenerbahçe alırken, sarı-lacivertlileri 8 galibiyetle Galatasaray takip etti.
İlk 8 maçta Sivasspor, Fenerbahçe, Kayserispor, Galatasaray, Antalyaspor, Gaziantep FK, Çaykur Rizespor ve Başakşehir mücadelelerinden 3 puanla ayrılamayan Samsunspor’un yoğun yağış dolayısıyla yarıda kalan İstanbulspor maçı da 8 Kasım’da oynanacak.
Samsunspor, 29 Ekim Pazar günü deplasmanda karşılaşacağı MKE Ankaragücü’nü mağlup ederek galibiyet hasretini sonlandırmak istiyor.


Süper Lig’de galip gelemeyen tek takım Samsunspor
7’den 70’e herkes Yedigelli şenliğinde buluştu
Zonguldak’ın Alaplı ilçesine bağlı Yedigelli Köyü’nde, Kurban Bayramı’nın 4. gününde düzenlenen 2. Geleneksel Köy Şenlikleri yoğun katılımla gerçekleştirildi. Köy meydanında düzenlenen etkinlikler, yediden yetmişe vatandaşları bir araya getirerek bayram coşkusunu doruğa çıkardı.
Alaplı Yedigelli Köyünde yapılan Şenlik kapsamında yumurta taşıma, sandalye kapmaca, su doldurma, mumyalama, halat çekme ve kıyafet giyme gibi birbirinden eğlenceli yarışmalar düzenlendi. Katılımcılar hem yarıştı hem de keyifli anlar yaşadı.
Etkinliğin en büyük ilgi gören bölümü ise ata sporu yağlı pehlivan güreşleri oldu. Davulu, cazgırı ve hakemiyle adeta gerçek bir er meydanına dönüşen alanda yaklaşık 50 güreşçi mücadele etti. Güreşlerde dereceye giren sporculara madalya verilirken, müsabakalara katılan tüm sporcular çeşitli ödül ve hediyelerle onurlandırıldı.
Organizasyonun düzenlenmesinde önemli rol üstlenen Abdullah Acar, yaptığı konuşmada bu tür etkinliklerin kültürel değerlerin yaşatılması açısından büyük önem taşıdığını belirterek, “Bu organizasyonlar sadece eğlence değil, aynı zamanda kültürümüzü yaşatmak ve gelecek nesillere miras bırakmak için önemli bir fırsattır. Geçtiğimiz yıl ilkini gerçekleştirdiğimiz şenliklerin bu yıl ikincisini düzenledik. Komite ve muhtarlık olarak gelecek yıl daha kapsamlı bir organizasyon gerçekleştirmek için şimdiden söz veriyoruz. Emeği geçen tüm köylülerimize teşekkür ediyorum” dedi.
Yedigelli Köyü Muhtarı Ferat Uludağ da etkinliğe katılan ve organizasyona destek veren herkese teşekkür ederek, şenliklerin önümüzdeki yıllarda daha modern bir alanda ve daha geniş kapsamlı şekilde sürdürüleceğini ifade etti.
Büyük ilgi gören şenlik, toplu hatıra fotoğrafının çekilmesinin ardından sona erdi.

