Silahlı saldırıyı azmettirdiği iddia edilen şahıs tutuklandı - Karabük Haber Postası
silahli saldiriyi azmettirdigi iddia edilen sahis tutuklandi UyREac7d
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
27 Kasım, 2025 00:15 tarihinde yayınlandı
0
0

Silahlı saldırıyı azmettirdiği iddia edilen şahıs tutuklandı

Samsun’un Atakum ilçesinde bir araca yönelik gerçekleştirilen silahlı hücumla ilgili yürütülen soruşturmada, azmettirdiği sav edilen O.Y., polis tarafından yakalanarak çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Olay, Atakum ilçesi Güzelyalı Mahallesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye nazaran, V.Y.’ye (35) ilişkin araca, H.K.T. (19) tarafından silahla ateş açıldı. Taarruzun akabinde kaçmaya çalışan kuşkulu, Samsun Vilayet Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı yaya devriye grupları tarafından olay yerinde suçüstü yakalandı. Yapılan incelemede aracın art camı ile sol art tamponunda mermi isabetleri tespit edildi.

Gözaltına alınan H.K.T.’nin, tabirinde 190 bin TL karşılığında bu işi yaptığını söylediği öğrenildi. Kuşkulu, sevk edildiği nöbetçi mahkemece 7 gün evvel tutuklanarak Samsun T Tipi Kapalı Cezaevi’ne gönderildi.

Öte yandan, olayla kontaklı olduğu savıyla 5 gün evvel adliyeye sevk edilen S.N.S. isimli genç kız, çıkarıldığı mahkemece isimli denetim kuralıyla özgür bırakıldı.

Silahlı saldırıyı azmettirdiği argüman edilen ve firarda bulunan O.Y. ise polis tarafından yakalanarak bugün Samsun Adliyesi’ne sevk edildi. Hakkındaki suçlamaları kabul etmeyen O.Y., nöbetçi mahkemeye verdiği sözün akabinde tutuklanarak Samsun T Tipi Kapalı Cezaevi’ne gönderildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
beunlu akademisyen ulusal toplantida moderator oldu zzbGRSDj
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
31 Mart, 2026 16:52 tarihinde yayınlandı
0
0

BEUN’lü akademisyen ulusal toplantıda moderatör oldu

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (ZBEÜ) Eğitim Fakültesi İngilizce Dili Eğitimi Anabilim Dalı öğretim üyesi Dr. Tuğba Aydın Yıldız, Millî Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü (YEĞİTEK) ile British Council iş birliğinde düzenlenen “İngilizce Dil Eğitiminde Yenilik ve Teknoloji Ulusal Politika Diyaloğu” toplantısına katıldı. Yıldız, program kapsamında gerçekleştirilen yuvarlak masa oturumlarından birinde moderatörlük yaptı.

25-26 Mart 2026 tarihlerinde Ankara’da düzenlenen toplantıda, İngilizce dil eğitiminde dijitalleşme, yapay zekâ uygulamaları ve teknolojik dönüşüm konuları ele alındı. Kamu kurumları, üniversiteler ve uluslararası kuruluşlardan temsilcilerin yer aldığı programda, eğitimde teknoloji kullanımına yönelik politika geliştirme süreçleri masaya yatırıldı.

Toplantı kapsamında düzenlenen oturumlarda; yapay zekâ destekli öğrenme ortamları, öğretmenlerin dijital yeterlilikleri, ölçme ve değerlendirme sistemleri ile eğitimde teknolojinin sürdürülebilir kullanımı gibi başlıklar görüşüldü.

Yuvarlak masa oturumlarından birinde moderatör olarak görev alan Dr. Tuğba Aydın Yıldız, eğitimde yapay zekâ ve yabancı dil öğretimi alanındaki çalışmaları doğrultusunda değerlendirmelerde bulundu.

Program sonunda, İngilizce dil eğitiminde teknolojinin etkin ve etik kullanımına yönelik politika önerilerinin geliştirilmesinin hedeflendiği belirtildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin