Ferhat
•Yolu bu kadar geç yaptıklarına göre çift gidiş çift geliş ve bağımsız yan yollarıyla büyükşehir edasında yol yapılacak galiba. Yoksa çoktan bitmişti.
Kastamonu yolu mevkiinde kısa süre önce meydana gelen heyelan nedeniyle hasar gören ve hızla onarılan çelik ana su borusu Karabük Belediyesi Su İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler tarafından gece gerçekleştirilen yoğun bir çalışma neticesinde yenilendi. Çalışmaları yakından takip eden Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili yaptığı açıklamada; “Bir süre önce Kastamonu yolu üzerinden geçen su şebekesi hattımıza ait çelik boruda sel nedeniyle meydana gelen hasar ile oluşan arızayı yaklaşık 60 saatlik kesintisiz bir çalışma sonucu onarmıştık. Bakım onarım çalışmalarımız çerçevesinde yaptığımız inceleme ve tespitler neticesinde oldukça hasar gören bu hattın çeşitli noktalarından farklı arızalar daha meydana gelebileceğini gördük. Bu sebeple yenileme kararı aldığımız hattımızı vatandaşlarımızın da su sıkıntısı yaşamasına izin vermemek için gece gerçekleştirdiğimiz kapsamlı bir çalışma neticesinde yeniledik” dedi.
Karabük’te bir börekçide çalışan kurye, boğazına cisim kaçan çocuğu Heimlich manevrasıyla kurtardı.
Olay 100. Yıl Mahallesi 1002 Nolu Sokakta meydana geldi. Alınan bilgiye göre, iş yerinde çay molasında olan kurye Hasan Emre Afacan, babasıyla dükkana gelen küçük bir çocuğun nefes almakta güçlük çektiğini fark etti. Çocuğun boğazına bir cisim kaçtığını anlayan Afacan, hızlıca Heimlich manevrası uyguladı. Kısa süre içinde çocuğun nefes yolu açıldı. Yaşanan o anlar güvenlik kamerasına yansıdı.
Kurye Afacan, "Çocuk gelirken zıplaya zıplaya geliyordu. Çocuğun boğazında bir şey kaldığını fark ettim. Babası sırtına vurarak kurtarmaya çalıştı ama bu sefer de nefes borusuna gitti sanırım. Bende heimlich manevrası yaptım. Çocuk rahat bir nefes aldı. O ara da ambulansı aradım. Geldiler ve çocuğu aldılar. Sağlık durumu iyiydi" dedi.
Afacan, olay sırasında çocuğun babasının şoka girdiğini aktardı.
Ferhat
•Yolu bu kadar geç yaptıklarına göre çift gidiş çift geliş ve bağımsız yan yollarıyla büyükşehir edasında yol yapılacak galiba. Yoksa çoktan bitmişti.