Saylar’dan Katı Atık Bertaraf Tesisi Açıklaması - Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
02 Aralık, 2016 14:55 tarihinde yayınlandı
0
0

Saylar’dan Katı Atık Bertaraf Tesisi Açıklaması

AK Parti İl Başkanı Timurçin Saylar, Karabük ilinin çöplerinin Yenice ormanlarına döküleceği ile ilgili olarak Yenice’de oluşturulmaya çalışılan toplumsal algıya tepki göstererek, “Tesis Yenice’ye 17 Km, Karabük merkez Salmanlar köyüne 6 km uzaklıkta bulunan ve yıllar önce terk edilen taş ocağı alanına yapılacak. Yenice ilçemizin ormanlarının çöplüğe dönüştürülmesine bölge milletvekillerimiz başta olmak üzere, bizler asla müsaade etmeyiz.  Hiç kimse Karabük’e yapılacak böyle hayati bir projeyi şahsi ve anlamsız hırsları ile yalan yanlış kamuoyu oluşturmaya çalışarak engelleyemeyecektir” dedi

AK Parti İl Başkanı Timurçin Saylar; Karabük merkez ilçe sınırları içinde olan Salmanlar köyü mevkiindeki eski bir taşocağına yapılması karar aşamasında olan Katı Atık Bertaraf Tesisinin sanki Yenice Ormanlarına yapılacak şeklinde Yenice İlçesinde farklı bir toplumsal algı oluşturulmaya çalışıldığını söyledi.

Gerçek dışı iddialar ile Yenice İlçesinde gündem oluşturulmaya çalışıldığını ifade eden Başkan Saylar;  “Yenice ilçemizin ormanlarının çöplüğe dönüştürülmesine bölge milletvekillerimiz başta olmak üzere, bizler asla müsaade etmeyiz” dedi.

Katı Atık Vertaraf Tesisi projesinin böyle anlamsız ve gerçek dışı iddialar ile baltalanmaya çalışılmasının bölgemiz adına ihanet ile eşdeğer olduğunu belirten Saylar yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Karabük il genelinde tüm ilçelerin çöplerinin toplanıp bertaraf edileceği  “Katı Atık Bertaraf Tesisi”  Karabük merkez ilçe sınırları içinde olan Salmanlar köyü mevkiindeki eski bir taşocağına yapılması karar aşamasında. Karabük başta olmak üzere, Safranbolu, Yenice, Eskipazar, Eflani, Ovacık ilçeleri ile Yortan belde belediyelerinin topladığı çöplerin, modern bir şekilde bertaraf edileceği “Katı Atık Bertaraf Tesisi’ ile ilgili son günlerde Yenice ilçesinde farklı bir toplumsal algı oluşturulmaya çalışılıyor.

Karabük ilinin çöplerinin Yenice ormanlarına döküleceği gibi gerçek dışı iddialar ile Yenice ilçesinde gündem oluşturulmaya çalışılırken, uzun yıllardır beklenen modern bir katı atık bertaraf tesisinin ilimize kazandırılacağı da göz ardı ettirilmek isteniyor.

Tüm ilçelerimizde “Vahşi depolama”  olarak nitelendirilen çöp toplama ve istifleme şekli dünyada olduğu gibi ülkemiz genelinde de hızla terkedilmekteyken, başta doğaya zarar vermeyen ve çevre kirliliğini önleyen katı atık bertaraf tesisi projesinin böyle anlamsız ve gerçek dışı iddialar ile baltalanmaya çalışılması bölgemiz adına ihanet ile eşdeğerdir.

İlimizin her bir köşesi bizim için ayrı bir değer ve önem taşırken, Yenice ilçemizin ormanlarının çöplüğe dönüştürülmesine bölge milletvekillerimiz başta olmak üzere, bizler asla müsaade etmeyiz.

Sonuç olarak Karabük-Yenice yolu üzerinde, Yenice ilçemize 17 Km uzaklıkta, Karabük merkez Salmanlar köyüne 6 km uzaklıkta bulunan ve yıllar önce terk edilen taş ocağı alanına yapılması planlanan Katı atık bertaraf tesisi ilimizin en fazla ihtiyaç duyduğu bir projesidir. Yıllardır yapılması planlanan ve bir türlü yol kat edilemeyen bu proje sayesinde tüm ilçelerimizin “vahşi depolama” sistemi ile çöplük alanlar artık olmayacak. Bu sayede her geçen yıl büyük alanları kapsayan çöplük alanlarından kaynaklanan tüm olumsuzluklarda böylelikle tarihe karışacaktır.

Hiç kimse Karabük’e yapılacak böyle hayati bir projeyi şahsi ve anlamsız hırsları ile yalan yanlış kamuoyu oluşturmaya çalışarak engelleyemeyecektir.

Basın açıklaması ile birlikte sizlere sunduğumuz ve daha iki gün önce Yenice ile Yortan beldesi çöplük alanlarımızdan çekilen fotoğraflar mı daha iyi yoksa yine yapılması planlanan Katı atık bertaraf tesisinin örnek fotoğrafları mı daha iyi? Karabük olarak biz kendimize yakışanı seçmeyi tercih edeceğiz.”

 

 

Bizi sosyal medyadan takip edin
duzcede bir evde yangin cikti alevler geceyi aydinlatti wSCxFz8r
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
12 Nisan, 2026 04:00 tarihinde yayınlandı
0
0

Düzce’de bir evde yangın çıktı: Alevler geceyi aydınlattı

Düzce’de meydana gelen yangında bir evin kazan dairesi alev alev yandı. Alevler geceyi aydınlatırken ölen yada yaralanan olmaması yüreklere su serpti.

Yangın, gece saatlerinde Düzce Merkez’e bağlı Otluoğlu Mahallesi 19335. Sokak’ta meydana geldi. Alınan bilgilere göre Y. K.’ya ait evin hemen yanında bulunan kat kaloriferinin olduğu kazan dairesinde bilinmeyen nedenle yangın çıktı. Geceyi aydınlatan alevleri gören mahalle sakinlerinin 112 Acil Çağrı Merkezi’ne ihbarı üzerine olay yerine jandarma ve Düzce Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri sevk edildi. İtfaiye ekipleri alevlere hemen müdahale ederek, kazan dairesindeki yangını çevreye sıçramadan kontrol altına aldı. Ekiplerin yoğun müdahalesiyle yangın söndürüldü.

Ev sahibi Yılmaz Kuru, yangın sırasında dışarıda olduğunu ve evine geldiğinde yangını gördüğünü söyleyerek, “Burada kat kaloriferi vardı. Kimsede duymadan yanmış” diye konuştu.

Jandarma ekipleri yangınla ilgili olarak inceleme başlattı.

Bizi sosyal medyadan takip edin