SAKEM Yılsonu Etkinlikleri Başladı - Karabük Haber Postası
Karabük
İmsak 05:25
Güneş 06:50
Öğle 13:03
İkindi 16:25
Akşam 19:06
Yatsı 20:25
İmsaka son --:--
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
05 Temmuz, 2017 14:31 tarihinde yayınlandı
0
0

SAKEM Yılsonu Etkinlikleri Başladı

Safranbolu Kültür ve Eğitim Merkezi’nin (SAKEM) her yıl düzenlediği ve geleneksel hale gelen yılsonu etkinlikleri yoğun katılımla başladı.

Safranbolu Kaymakamı / Belediye Başkanı Fatih Ürkmezer’in ev sahipliğinde gerçekleştirilen açılışa; Kamu Kurum ve Kuruluşlarının İdarecileri, Sivil Toplum Kuruluşları ve Siyasi Partilerin Temsilcileri ile çok sayıda vatandaş  katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan SAKEM Koordinatörü Münevver Esen, “Bugün sanat-ı ala’nın birçok çeşidini inşallah hem galeri olarak düzenlediğimiz iç mekânımız da hem de workshoplarını hazırladıklarımız dış mekânlarımızı gezeceksiniz, izleyeceksiniz. Ben her birinize burada bizi yalnız bırakmayıp yanımızda olduğunuz için çok teşekkür ediyorum. bunun yanı sıra kursiyerlerimize içeride en az 25 alanda workshop imkanını sağladığımız bahçede alanlarımız olacak. Sergiyi gezdikten sonra da vakit ayırıp workshoplarımıza katılmanızı her birinizden rica ediyorum. Çünkü her bir alanda farklı bir sanatın, farklı bir alanın, farklı bir emeğin yansımalarını hem göreceksiniz hem de sizler de deneme imkânı bulacaksınız. Bahçemizin en üst alanın da okçuluk ile ilgili açtığımız sergide, okçuluk gösterileri olacak.Ok atmayı denemek isteyenler de olabilir içiniz de.Oraya da uğramadan buradan ayrılmamanızı hatırlatmak istiyorum.Ben her birinize teşekkür etmek istiyorum geldiğiniz için.İyi geziler iyi seyirler  diliyorum” dedi.

SAKEM’in çok önemli bir kurum olduğunu kaydeden Safranbolu Kaymakamı/Belediye Başkanı Fatih Ürkmezer ise; “Gerek Kaymakamlıkta, gerek belediyede mesai yaptığımız değerli mesai arkadaşlarım. Düzce den buraya gelen bizimle birlikte olan mehteran ekibine ve değerli Düzce Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum. Hem SAKEM bünyesinde hem Kaymakamlığımız bünyesinde  olan eğitim veren eğitim alan hanımefendiler beyefendiler çocuklarımız ve kıymetli basın mensupları hepiniz belediyemize bağlı SAKEM tarafından hazırlanan yılsonu sergisi diyebileceğimiz bu emektar bayanlarımızı 1 yıllık  emeklerini ortaya koydukları sergiye hepiniz hoş geldiniz. Benden önce konuşma yapan arkadaşlar kurslar hakkında  bilgi verdi ben sadece şunu söylemek istiyorum . Eğitim sadece örgün eğitimden oluşmuyor yaygın eğitim gerçekten çok önemli. Yaygın eğitim, eğitiminin her bir branşı Milli Eğitim Bakanlığımızın birimleri tarafından yürütülmektedir ve onların izni olmadan hiçbir eğitim kurumunun kursu açılamıyor. Yine belediyemizin SAKEM üyesine açtığı bütün kurslar önce Milli Eğitim ile iş birliği içerisinde yürümekte bu sebepten İl Milli Eğitim Müdürümüze teşekkür ediyorum. Yine burada İŞKUR desteği ile kurslarımız var. İŞKUR’un maddi anlam da desteklediği kurslar var burada İŞKUR müdür yardımcımıza  da teşekkür etmek istiyorum öncelikte bütün ilde arkadaşlarım saydılar; ıslah evleri var, çocuk evleri var, sevgi evleri var burada emeği geçen bütün kurumlara teşekkür ediyorum.

Yaygın eğitim sadece eğitimlerin gelişmesi, topluma daha faydalı olması, bütçeye katkı sağlaması amacıyla değil, ben bu tür kurslara gerek halk eğitimimizin açtığı, gerek belediyenin açtığı kursların insanların içinde ki cevheri ortaya çıkarttığını düşünüyorum. Bu nedenle katılım sağlayan bütün kursiyerlerimize teşekkür ediyorum. Yine bu bağlam da geleneksel haline geldiğini öğrendiğim SAKEM yılsonu etkinliklerinde emeği geçen herkese teşekkür ediyor, kursiyerlerimizi kutluyorum. Yıl sonu etkinlikleri hayırlı uğurlu olsun” dedi.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin
icisleri bakani ciftci genclerimizi suca surukleyen her turlu yapi ile mucadele ediyoruz FRNs3dlM
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
18 Mart, 2026 00:00 tarihinde yayınlandı
0
0

İçişleri Bakanı Çiftçi: “Gençlerimizi suça sürükleyen her türlü yapı ile mücadele ediyoruz”

İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi, Samsun’da katıldığı AK Parti Geleneksel Teşkilat İftar Programı’nda, “Bugün Türkiye’de artık suçla mücadelede yeni bir dönemi konuşuyoruz. Önleyici güvenlik anlayışıyla; gençlerimizi suça sürükleyen her türlü yapı ile mücadele ediyoruz. Sokaklarımızı huzurun, mahallelerimizi güvenin mekânı haline getirmek için gece gündüz çalışıyoruz” dedi.

Bakan Mustafa Çiftçi, bir dizi programa katılmak için geldiği Samsun’da Samsun Büyükşehir Belediyesi Şehit Ömer Halisdemir Toplantı Salonu’nda düzenlenen AK Parti Geleneksel Teşkilat İftar Programı’na katıldı. İftarın ardından açıklamalarda bulunan İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi, “Samsun, Türk milletinin hafızasında ve milli mücadelesinde çok özel ve önemli bir yere sahip şehrimizdir. İstiklal mücadelemizin meşalesinin yakıldığı bu şehir sıradan bir şehir değildir. Bir millete esaret prangalarının vurulmak istendiği, vatanına göz dikildiği yerde Anadolu’yu ayağa kaldıran ses ve kararlı duruş bu şehirden, Samsunlu kardeşlerimin yüreğinden yükselmiştir. İşte tam da o günlerden bugüne Samsun bize şunu öğretmiştir: Bu millet esareti kabul etmez, bu millet diz çökmez, bu millet tarihin omuzlarına yüklediği iddiasından vazgeçmez. Anadolu’yu bize vatan kılan Malazgirt’te Sultan Alparslan’ın, o kutlu müjdeye mazhar olmak için gemileri karadan yürüten Sultan Fatih’in, Kudüs’ü doruklarda bekleyen son Hakan Abdülhamid-i Sani’nin, İstiklal meşalesini yakan Gazi Mustafa Kemal Paşa’nın ve nice kahramanın inancıyla, ruhuyla yolumuza devam ediyoruz. ’Yeter söz de karar da milletindir’ diyerek Türkiye Yüzyılı’nı başlatan muhterem Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde büyük ve güçlü Türkiye’ye ilerliyoruz, Allah’ın izniyle” diye konuştu.

“Gençlerimizi suça sürükleyen her türlü yapı ile mücadele ediyoruz”

Suçla mücadelede yeni bir sisteme geçtiklerinin altını çizen Bakan Mustafa Çiftçi, “İçişleri Bakanlığı olarak en büyük sorumluluğumuz, bu güzel ülkenin huzurunu ve güvenliğini güçlü bir şekilde sağlamaktır. Çünkü biz biliyoruz ki; huzur yoksa kalkınma olmaz, güvenlik yoksa istikrar olmaz. Bu anlayışla Türkiye’nin her köşesinde yeni bir güvenlik vizyonu ile çalışıyoruz. Sadece suçla mücadele eden değil; suçu oluşmadan engelleyen, toplumu koruyan, gençlerimizi geleceğe hazırlayan bir anlayışı hayata geçiriyoruz. Bugün Türkiye’de artık suçla mücadelede yeni bir dönemi konuşuyoruz. Önleyici güvenlik anlayışıyla; gençlerimizi suça sürükleyen her türlü yapı ile mücadele ediyoruz. Sokaklarımızı huzurun, mahallelerimizi güvenin mekânı haline getirmek için gece gündüz çalışıyoruz. Polisimiz, jandarmamız, sahil güvenliğimiz; milletimizin huzuru için fedakârca görev yapıyor. Bu vesileyle görev başındaki tüm güvenlik güçlerimize buradan şükranlarımı gönderiyorum” şeklinde konuştu.

“Kaybedecek zamanımız yok, her geçen gün feryatları arşı titreten mazlumlar bizi bekliyor”

Türkiye’nin çok güçlü bir ülke olduğunun altını çizen Bakan Çiftçi, ayrıca şunları söyledi:

“Türkiye büyük bir ülkedir. Türkiye güçlü bir devlettir. Ama Türkiye’nin en büyük gücü milletidir. Çünkü bu millet mazluma Yunus, zalime Yavuz’dur. Arakan’dan Bosna’ya, Gazze’den Kosova’ya, Halep’ten Buhara’ya varıncaya kadar bu millete dua edilir. Bütün dünya bilir ki bu millet; adaletin, vicdanın, merhametin son kalesidir. Anadolu darülinsandır, darüsselamdır, darülislamdır. Bizim kaybedecek zamanımız yok, her geçen gün feryatları arşı titreten mazlumlar bizi bekliyor. Ayaklar altına alınan insanlık onurunu, ahlakı, fıtratı ihya ve inşa etmek yine bizim vazifemizdir. Türkiye Yüzyılı hedefiyle yolumuza kararlılıkla devam ederken; daha güvenli şehirler, daha huzurlu mahalleler, daha güçlü bir Türkiye için durmadan, yorulmadan çalışacağız. Birliğimizi koruduğumuz, kardeşliğimizi yaşattığımız sürece Allah’ın izniyle bu milletin aşamayacağı hiçbir engel yoktur.”

Toplantıya, AK Parti Samsun milletvekilleri Mehmet Muş, Yusuf Ziya Yılmaz, Çiğdem Karaaslan, Orhan Kırcalı, Ersan Aksu, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, AK Parti Samsun İl Başkanı Mehmet Köse, ilçe belediye başkanları, partililer ve davetliler katıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin