SAKEM Yılın İlk Sergisini Açtı - Karabük Haber Postası
Karabük
İmsak 05:25
Güneş 06:50
Öğle 13:03
İkindi 16:25
Akşam 19:06
Yatsı 20:25
İmsaka son --:--
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
05 Mayıs, 2017 14:09 tarihinde yayınlandı
0
0

SAKEM Yılın İlk Sergisini Açtı

 

Safranbolu Kültür ve Eğitim Merkezi 2016 – 2017 yılı kurslarında yapılan el emeği göz nuru eserlerin sunulduğu sergilerin ilki SAKEM Çarşı Şubesinde Safranbolu Kaymakamı Murat Bulacak, Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy, İlçe Halk Eğitim Müdürü Sezai Öztaş, Karabük İŞ-KUR İl Müdürü Coşkun Güven, vatandaşlar ve kursiyerlerin katılımı ile gerçekleşti.

Filografı, Nakış, Telkırma ve iğne Oyası çalışmalarının yer aldığı serginin açılış konuşmasını yapan  Halk Eğitim Merkezi Müdürü Sezai Öztaş, SAKEM ile birlikte yaklaşık 3 yıldır çok önemli projeler gerçekleştirdiklerini, mevcut alanlarının müsait olmadığını ve Belediye Başkanının kendilerine SAKEM aracılığı ile kucak açtığını söyledi.

İŞ-KUR İl Müdürü Coşkun Güven ise yaptığı konuşmada;  “İŞ- KUR olarak işsizliğin azaltılması ve istihdamın çoğaltılmasına yönelik çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Bu kapsamda proje ortağımız olan SAKEM. Amacımız Karabük’ü mesleki eğitimde çok daha iyi yerlere taşıyabilmek. Özellikle ev hanımlarına yönelik projelerimiz var. Ben bu projelere bizimle birlikte el atan Safranbolu Belediye Başkanımıza, SAKEM yetkililerine teşekkür ediyorum” dedi.

Emeği ortaya koymanın, boş zamanların değerlendirilmesinin önemli olduğunu vurgulayan Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy ise; “Bunlar yapılırken diğer yandan da bu emeklerin satışlarının yapılarak aile bütçelerine katkı sağlandığını görmek bizleri mutlu ediyor” dedi.

Kursların Halk Eğitim Merkezi himayesinde İŞ- KUR ortaklığında açıldığını kaydeden Başkan Aksoy; “ Bu vesile ile bizlerden desteklerini esirgemeyen değerli Kaymakamımıza içtenlikle teşekkür ediyorum. Kurslarımız ile ilgili kursiyerlerimizden olumlu düşünceler almak bizleri ziyadesi ile mutlu ediyor. İnşallah ileride açacağımız kurslarda yine aynı görüşler olacak. Bizler kursiyer değil, sanatçılar yetiştirmekteyiz. Buna herkes biraz sonra şahit olacak. Yine bu kapsamda bu yıl SAKEM şubelerimizde 221 farklı branşta 5556 kursiyere hizmet vermekteyiz. Bu gerçekten önemli bir rakam. Bununla birlikte Cezaevinde, Üniversite Yurtlarında, Yetiştirme Yurtlarında, Kadın Sığınma Evlerinde, Yatılı Okullarımızda da değişik branşlarda kurslar açtık. Bu kadar kursiyer ve kurs tabiî ki diğer kurumlarımız ile birlikte çok iyi bir eş güdümle sağlanıyor. İşte o eş güdümün mimarlarından birisi de Sayın Valimiz. Ben kendilerine çok teşekkür ediyorum. Bu vesile ile sergilerimizin ilkinin hayırlı olmasını diliyor emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Açılışta son olarak Safranbolu Kaymakamı Murat Bulacak konuştu. Bulacak, vazifelerinin çalışana, üretene, bir şeyler yapmak isteyene destek olmak olduğunu ifade ederek,“ Bu anlamda az sonra açılacak olan serginin de bunlardan bir tanesi olduğunu söyleyebilirim. Ben böyle bir kurumu Safranbolu’ya kazandıran Başta Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum. Ev hanımlarının kendilerine hem yeni meslekler öğreten hem de maddi kazanca dönüştürmelerinin mutluluk verici olduğunu söylemek istiyorum. Sergimiz hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Konuşmaların ardından kurdele kesildi ve sergiye katılanlar kursiyerler tarafından yapılan eserleri gezdi. Buradan Cıngıllıoğlu Sanat Galerisinde Örgü kursunun sergisinin açılışı yapıldı.

 

 

Bizi sosyal medyadan takip edin
icisleri bakani ciftci genclerimizi suca surukleyen her turlu yapi ile mucadele ediyoruz FRNs3dlM
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
18 Mart, 2026 00:00 tarihinde yayınlandı
0
0

İçişleri Bakanı Çiftçi: “Gençlerimizi suça sürükleyen her türlü yapı ile mücadele ediyoruz”

İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi, Samsun’da katıldığı AK Parti Geleneksel Teşkilat İftar Programı’nda, “Bugün Türkiye’de artık suçla mücadelede yeni bir dönemi konuşuyoruz. Önleyici güvenlik anlayışıyla; gençlerimizi suça sürükleyen her türlü yapı ile mücadele ediyoruz. Sokaklarımızı huzurun, mahallelerimizi güvenin mekânı haline getirmek için gece gündüz çalışıyoruz” dedi.

Bakan Mustafa Çiftçi, bir dizi programa katılmak için geldiği Samsun’da Samsun Büyükşehir Belediyesi Şehit Ömer Halisdemir Toplantı Salonu’nda düzenlenen AK Parti Geleneksel Teşkilat İftar Programı’na katıldı. İftarın ardından açıklamalarda bulunan İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi, “Samsun, Türk milletinin hafızasında ve milli mücadelesinde çok özel ve önemli bir yere sahip şehrimizdir. İstiklal mücadelemizin meşalesinin yakıldığı bu şehir sıradan bir şehir değildir. Bir millete esaret prangalarının vurulmak istendiği, vatanına göz dikildiği yerde Anadolu’yu ayağa kaldıran ses ve kararlı duruş bu şehirden, Samsunlu kardeşlerimin yüreğinden yükselmiştir. İşte tam da o günlerden bugüne Samsun bize şunu öğretmiştir: Bu millet esareti kabul etmez, bu millet diz çökmez, bu millet tarihin omuzlarına yüklediği iddiasından vazgeçmez. Anadolu’yu bize vatan kılan Malazgirt’te Sultan Alparslan’ın, o kutlu müjdeye mazhar olmak için gemileri karadan yürüten Sultan Fatih’in, Kudüs’ü doruklarda bekleyen son Hakan Abdülhamid-i Sani’nin, İstiklal meşalesini yakan Gazi Mustafa Kemal Paşa’nın ve nice kahramanın inancıyla, ruhuyla yolumuza devam ediyoruz. ’Yeter söz de karar da milletindir’ diyerek Türkiye Yüzyılı’nı başlatan muhterem Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde büyük ve güçlü Türkiye’ye ilerliyoruz, Allah’ın izniyle” diye konuştu.

“Gençlerimizi suça sürükleyen her türlü yapı ile mücadele ediyoruz”

Suçla mücadelede yeni bir sisteme geçtiklerinin altını çizen Bakan Mustafa Çiftçi, “İçişleri Bakanlığı olarak en büyük sorumluluğumuz, bu güzel ülkenin huzurunu ve güvenliğini güçlü bir şekilde sağlamaktır. Çünkü biz biliyoruz ki; huzur yoksa kalkınma olmaz, güvenlik yoksa istikrar olmaz. Bu anlayışla Türkiye’nin her köşesinde yeni bir güvenlik vizyonu ile çalışıyoruz. Sadece suçla mücadele eden değil; suçu oluşmadan engelleyen, toplumu koruyan, gençlerimizi geleceğe hazırlayan bir anlayışı hayata geçiriyoruz. Bugün Türkiye’de artık suçla mücadelede yeni bir dönemi konuşuyoruz. Önleyici güvenlik anlayışıyla; gençlerimizi suça sürükleyen her türlü yapı ile mücadele ediyoruz. Sokaklarımızı huzurun, mahallelerimizi güvenin mekânı haline getirmek için gece gündüz çalışıyoruz. Polisimiz, jandarmamız, sahil güvenliğimiz; milletimizin huzuru için fedakârca görev yapıyor. Bu vesileyle görev başındaki tüm güvenlik güçlerimize buradan şükranlarımı gönderiyorum” şeklinde konuştu.

“Kaybedecek zamanımız yok, her geçen gün feryatları arşı titreten mazlumlar bizi bekliyor”

Türkiye’nin çok güçlü bir ülke olduğunun altını çizen Bakan Çiftçi, ayrıca şunları söyledi:

“Türkiye büyük bir ülkedir. Türkiye güçlü bir devlettir. Ama Türkiye’nin en büyük gücü milletidir. Çünkü bu millet mazluma Yunus, zalime Yavuz’dur. Arakan’dan Bosna’ya, Gazze’den Kosova’ya, Halep’ten Buhara’ya varıncaya kadar bu millete dua edilir. Bütün dünya bilir ki bu millet; adaletin, vicdanın, merhametin son kalesidir. Anadolu darülinsandır, darüsselamdır, darülislamdır. Bizim kaybedecek zamanımız yok, her geçen gün feryatları arşı titreten mazlumlar bizi bekliyor. Ayaklar altına alınan insanlık onurunu, ahlakı, fıtratı ihya ve inşa etmek yine bizim vazifemizdir. Türkiye Yüzyılı hedefiyle yolumuza kararlılıkla devam ederken; daha güvenli şehirler, daha huzurlu mahalleler, daha güçlü bir Türkiye için durmadan, yorulmadan çalışacağız. Birliğimizi koruduğumuz, kardeşliğimizi yaşattığımız sürece Allah’ın izniyle bu milletin aşamayacağı hiçbir engel yoktur.”

Toplantıya, AK Parti Samsun milletvekilleri Mehmet Muş, Yusuf Ziya Yılmaz, Çiğdem Karaaslan, Orhan Kırcalı, Ersan Aksu, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, AK Parti Samsun İl Başkanı Mehmet Köse, ilçe belediye başkanları, partililer ve davetliler katıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin