Karabük Postası tarafından
04 Kasım, 2016 07:01 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Şahin; alt yapı çalışmalarını değerlendirdi

ZONGULDAK Kozlu Belediye Başkanı Ertan Şahin, şiddetli yağışla birlikte yaşanan su baskını sorunlarının peyderpey çözüldüğünü ifade etti. Kozlu’da geçen dönemlerde yaşanan su baskınları sebebiyle bazı işyerlerini su bastığını ifade eden Belediye Başkanı Ertan Şahin; göreve başladıktan kısa süre sonra bu sorunu çözdüklerini ifade etti. Şehir merkezini basan yağmur sularının kanallarla derelere aktarıldığını ve bu çalışmayı da başarıyla tamamladıklarını hatırlatan Şahin, şöyle dedi: “Alt yapı çalışmaları devam ediyor. Biz alt yapıya gelir gelmez can alıcı noktaları gördük. Biz görevi devraldıktan sonra biliyorsunuz yoğun yağmurlar yağdı. Birinci yağmurda Kozlu’da 41 işyerini su bastı. O dönemde ben Ankara’daydım. Vekil arkadaşımız AFAD ile birlikte tek tek tespitlerini yaptırdı. Biz geldiğimizde 41 işyerini su basmış ilk etapta biz hemen müdahale ettik. Büyük bir yatırım yaptık, kanallar yaptık. İki noktada büyük kanallarla çarşıya gelen suyun baskısını azaltma anlamında önünü kestik. Bir de Güney Mahallesi tarafından su geliyordu. Orada büyük kanal çalışmaları yaptık. Toplamda 4-5 milyon liralık kanal çalışması yaptık. Ve bunu başardık. Karayolları bünyesinden gelip BAKKA bölgesinde bir su baskını yaşanıyor. Bu da karayollarının sorumluluk alanında. Aslında bizimle doğrudan ilgili değil ama Kozlu ilçe girişinde olduğu için Kozlu adı geçtiği için bunu da biz önlemek için karayollarının çözmesi gereken konularda kendi sorunlarımızı çözdük. Karayollarının yapması gereken işleri de biz yaparak sahil kesimindeki su baskılarını da tamamen bitirip peyderpey sorunları çözmüş olduk.”

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
31 Ocak, 2026 20:22 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum: 0

SNX Türkiye Dünya Kar Motosikleti Şampiyonası’nda ilk gün tamamlandı

Bu yıl Rize’nin Güneysu ilçesine bağlı Handüzü Yaylası’nda düzenlenen SNX Türkiye Dünya Kar Motosikleti Şampiyonası’nda ilk gün sıralama yarışlarıyla tamamlandı.
Uluslararası organizasyonun ilk gününde, Rize’nin Güneysu ilçesine bağlı Handüzü Yaylası’nda gerçekleştirilen yarışlar büyük ilgi gördü. Sporcuların zorlu doğa koşullarında sergilediği performanslar izleyenlerden alkış alırken, Handüzü Yaylası’nda görsel şölen oluşturdu. Etkinlik alanını dolduran vatandaşlar, Dünya Kar Motosikleti Şampiyonası heyecanını yakından takip etme fırsatı buldu. Organizasyonun ilk etabında kadınlar ve erkekler kategorilerinde 650 metre uzunluğundaki pistte antrenman ve sıralama turları yapıldı. Karla kaplı zorlu parkurda gerçekleştirilen mücadelelerde ABD, Finlandiya, İsveç, Norveç, Çekya ve İtalya’nın da aralarında bulunduğu 8 ülkeden, 7 kadın ve 21 erkek sporcu, antrenmanların ardından sıralama turlarında piste çıktı.
Kadınlar kategorisinde iki ayrı sıralama etabı gerçekleştirilirken, erkekler kategorisinde ise iki grup halinde yapılan sıralama turlarının yanı sıra son şans turları da düzenlenerek ilk gün programı tamamlandı.

İhsan Selim Baydaş: "Dünyanın bir çok yerinden gelen sporcularla muhteşem bir başlangıç yaptık"
Rize’nin kış sporları olarak tesisleşmeyle birlikte bu tip organizasyonlar için kalıcı kalıcı bir hal alacağını ve bu vizyon için çalışmaların sürdüğünü dile getiren Rize Valisi İhsan Selim Baydaş, "Arkamızda muhteşem Kaçkar Dağları var, karşımızda Karadeniz var. İki güzelliği aynı anda görüyoruz. Etkinliğimizi aylar süren bir çalışma neticesinde gerçekleştiriyoruz. Dünyanın bir çok yerinden gelen sporcularla muhteşem bir başlangıç yaptık. Her yer cıvıl cıvıl. Hemşehrilerimiz hem yayla keyfi çıkarıyor. Hem hava harika hem ortam harika. Bu organizasyonların devam edeceğini ancak bununla kalmayacağını, yavaş yavaş kış tesisleşmesinin, kış sporlarının kalıcı merkezi haline geleceğini de söylüyoruz. Bunlar bunun ilk adımları olacak" ifadelerini kullandı.

Ahmet Temurci: "Handüzü aslında federasyon tarafından bilinçli bir tercih"
Gençlik ve Spor Bakanlığı Uluslararası Organizasyonlar ve Dış İlişkiler Genel Müdürü Ahmet Temurci ise Handüzü’nün rastgele seçilmediğinin altını çizerek, "Biz bakanlık olarak bu programa sadece bir turizm etkinliği olarak bakmıyoruz. Bakanlığımızın uzun vadede bir spor turizmi vizyonu var. Bu etkinlikte o vizyonun sahadaki en güçlü örneklerinden bir tanesi. Dünya Kar Motosikleti şampiyonası dünyanın en önde gelen organizasyonlarından bir tanesi. Handüzü’nün seçilmesi bir rastlantısal durum değil. Rize aslında bu organizasyona hazırlandı. Handüzü aslında federasyon tarafından bilinçli bir tercih. Burada ki kar kalitesi, zemin yapısı, güvenlik alanları birçok anlamda farklı unsurlar birlikte değerlendirildi. Ve burada organizasyonun yapılmasına karar verilmeden önce birçok defa teknik inceleme ve gezilerde bulunuldu. Bu incelemelerin sonucunda organizasyon için Handüzü yeterli bulunarak, buraya verildi" dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin