Sağlık Personeline İşaret Dili Eğitimi Veriliyor - Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
09 Nisan, 2016 14:08 tarihinde yayınlandı
0
0

Sağlık Personeline İşaret Dili Eğitimi Veriliyor

Karabük İl Sağlık Müdürlüğü, Halk Eğitim Merkezi ve ASO işbirliği ile Karabük Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Eğitim Salonunda sağlık personeline yönelik olarak  İşaret Dili Eğitimleri’nin başladığı bildirildi.

Konuyla ilgili olarak İl Sağlık Müdürlüğünden yapılan açıklamada; “Dünya Sağlık Örgütü’nün verilerine göre dünya nüfusunun yaklaşık yüzde 10’unu engelli insanlarımız oluşturmaktadır. Devlet İstatistik Enstitüsü’nün yaptığı “Türkiye Özürlüler Araştırması” verilerine göre Türkiye’de işitme, dil ve konuşma özürlü sayısının en yüksek olduğu bölge Karadeniz bölgesidir.

Bu kapsamda Müdürlüğümüz ile Halk Eğitim Merkezi ve ASO öncülüğünde, Karabük’te görev yapan sağlık personelimize yönelik Sertifikalı İşaret Dili Eğitim Projesi planlanmıştır. Proje kapsamındaki Eğitimler Karabük Ağız Diş Sağlığı Merkezi Eğitim Salonunda yapılacaktır.

Proje ile; Sağlık kuruluşlarımıza gelen engelli vatandaşlarımızla, kursu bitiren personelimiz vasıtası ile daha iyi diyalog kurularak hizmet kalitesinin arttırılması, İşaret Dilinin öneminin kavranması sağlanarak çalışanlarımızda farkındalık oluşturulması ve Eğitim alan personelimizin, ilimizdeki sağlık kurumlarına gelen işitme engelli vatandaşlarımıza tercümanlık yapabilmesi amaçlanmaktadır.

Eğitimler, İşaret Dili Eğitimcisi Salih Çetin tarafından verilecektir. 120 saat sürecek eğitimler sonunda, yapılacak teorik ve uygulamalı sınavlarda başarılı olanlara sertifika verilecektir. Eğitimler 6 Nisan’da başlayıp,  Haziran ayının ilk haftasında bitirilmesi planlanmaktadır.

Eğitime katılımlar 15.04.2016 tarihine kadar yapılmakta olup. Katılacak sağlık personelinin müdürlüğümüz İzleme ve Değerlendirme Şubesi ile iletişime geçmeleri gerekmektedir” denildi.

 

 

Bizi sosyal medyadan takip edin
basin karti12
Haber Merkezi Avatarı
Haber Merkezi tarafından
03 Nisan, 2026 17:12 tarihinde yayınlandı
0
0

Basın Kartı Resmi Kimliktir: Çiftçi’den Kolluk Kuvvetlerine Net Talimat

İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi, basın kartının resmi kimlik niteliğine ilişkin önemli bir açıklamada bulunarak, kolluk kuvvetlerine yönelik dikkat çeken bir talimat verdi.

Bakan Çiftçi, basın kartının yalnızca mesleki bir belge değil, aynı zamanda resmi kimlik belgesi olduğunu vurgulayarak, gazetecilerin görevlerini yerine getirirken herhangi bir mağduriyet yaşamaması gerektiğinin altını çizdi.

Basın Kartı Resmi Kimlik Statüsünde

Açıklamada, basın kartının gazetecilere mesleki faaliyetlerini yürütürken çeşitli yetki ve kolaylıklar sağladığı belirtilirken, bu kartların Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından verildiği ifade edildi.

13 Ekim 2022 tarihinde Basın Kanunu kapsamında yapılan düzenlemeyle birlikte basın kartının “resmi nitelikte bir kimlik belgesi” olduğunun açıkça hükme bağlandığı hatırlatıldı.

Tüm Kurumlar Tarafından Geçerli

Basın Kartı Yönetmeliği’ne de dikkat çekilen açıklamada, basın kartlarının tüm resmi ve özel kuruluşlar tarafından kabul edilmesi gereken bir kimlik belgesi olduğu vurgulandı.

Bu kapsamda basın kartlarının kimlik tespiti süreçlerinde resmi kimlik olarak kullanılabileceği ifade edildi.

Kolluk Kuvvetlerine Açık Talimat

Bakan Çiftçi, usulüne uygun şekilde düzenlenmiş basın kartını ibraz eden kişilerden kolluk birimleri tarafından ayrıca bir kimlik belgesi talep edilmemesi gerektiğini belirtti.

Açıklama, sahada görev yapan gazeteciler açısından önemli bir güvence olarak değerlendirilirken, basın özgürlüğü ve kamusal denetim açısından da kritik bir adım olarak yorumlandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin