Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
08 Ocak, 2023 14:38 tarihinde yayınlandı
0

Safranbolu’da Sokak Hayvanlarına Özel Alan

Safranbolu ilçesinde hizmet veren veteriner hekimler ve sokak hayvanları gönüllüleri sahipsiz hayvanlar konusunda yaşanan sorunlara çözümler üretebilmek için Belediye Başkanı Elif Köse ile görüştü.
Belediye binasında yapılan görüşmede veteriner hekimler ve sokak hayvanları gönüllüleri Başkan Köse’ye taleplerini iletti.
Toplantı sonrası konuşan Başkan Köse, “Kentimizdeki veteriner hekimler ve bizim belediyemizdeki veteriner hekimimizle güzel bir toplantı gerçekleştirdik. Kentlerin en önemli problemlerinden birisi sokak hayvanları. Sokak hayvanlarından korkan bir grup ve onları besleyen hayvan gönüllülerimiz var. Belediyeler bu iki grubun arasında kalmış durumda. Yasalar var. Biz bunları bir araya gelelim ve konuşalım, ortak noktada buluşup çözümler üretelim istedik. Çok güzel ve verimli toplantı oldu” dedi.
Hayvan gönüllülerinin belediyeden, belediyenin de hayvan gönüllülerinden isteği olduğunu ifade eden Başkan Köse, “Konuşarak bir noktaya vardık. Bundan sonra Safranbolu Belediyesi olarak yeterli bulunmayan veteriner hekim sayımızı arttıracağız. Çünkü bir veteriner hekimimiz var. Özveri ile çalışıyor ancak sokak hayvanları sayısı itibari ile günlük kısırlaştırılması gereken sokak hayvanları itibariyle de bir kişinin yeterli olmadığı çok net. Biz Safranbolu Belediyesi bünyesine bir veteriner hekim daha almaya karar verdik. Bir veteriner yardımcımız var mevcut olarak. Hayvan gönüllülerinin taleplerini daha rahat karşılayacak ve daha hızlı şekilde hareket edeceğimiz duruma geleceğimizi düşünüyorum. Ekipman olarak da biz göreve geldiğimizde ultrason cihazı almıştık ama eksiklerimiz var. Bunlardan biri röntgen cihazı ve kan sayım cihazı. Bunlar da acilen alınması ve bünyemizde bulunmasını istediğimiz cihazlar. Bugün hayvan gönüllülerimize onun sözünü verdik. Aynı zamanda onların en önemli isteklerinden biri buldukları sokak hayvanlarını besleyebilecekleri bir alan. Barınağın dışında bakımı yapılmış, hastalığı olmayan beslenmesi gereken hayvanlar için özel bir alan istediler. Alanla ilgili çalışmalarımızı da en kısa sürede tamamlayıp onlara teslim edeceğiz. İnşallah sokak hayvanı dostlarımızla birlikte uyum içinde yaşamanın yollarını arıyoruz” diye konuştu.
Vatandaşlara çağrıda bulunan Köse, “Benim vatandaşlarımızdan en önemli isteğim çocuklarımıza sokak hayvanlarından korkmamayı öğretmek. Korkmayı değil de sevmeyi öğretirsek aslında sorun kalmayacak. Onların insanlarla bir derdi yok. Sokaklar hayvan dostlarımızın” ifadelerini kullandı.
Köse, “Ülkemizdeki yasalar gereği de tekrar hatırlatmak istiyorum. Belediyelerin sokak hayvanlarını barınaklarda tutma yetkisi yok. Nasıl yetkisi var? Acilen müdahale edilmesi gereken hayvanların, sakatlanmış ya da aşılanması, kısırlaştırılması gereken hayvan dostlarını barınağa alabiliriz. Onların tedavileri yapıldıktan sonra yine bırakmamız gereken yer sokaklar. Belediyenin bunun dışında bir şey yapma yetkisi yok. Bunun da tekrar altını çizerek vurgulamak istiyorum. Toplantının çok verimli olduğunu belirterek hayvanseverlerimize teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu. (Nurettin Acar)

Bizi sosyal medyadan takip edin
cevrecikte 12 yil sonra secim heyecani yasandi a6NM7zC7
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
07 Haziran, 2026 20:15 tarihinde yayınlandı
0 0

Çevrecik’te 12 yıl sonra seçim heyecanı yaşandı

Tokat’ın Reşadiye ilçesine bağlı Çevrecik beldesinde belediye başkanlığı ve belediye meclis üyeliği seçimleri bugün başladı. Belde statüsünü yeniden kazanan Çevrecik’te seçmenler, yeni belediye başkanı ve meclis üyelerini belirlemek üzere sabah saatlerinden itibaren sandık başına gitmeye başladı.

Seçimlerde 11 siyasi parti yarışıyor. Çevrecik beldesinde toplam 7 sandıkta oy kullanılıyor. Toplam 2 bin 166 seçmenin bulunduğu beldede oy verme işlemi saat 08.00’de başladı. Seçmenler saat 17.00’ye kadar oylarını kullanabilecek. Sandıkların kapanmasının ardından oy sayım işlemlerine geçilecek ve sonuçlarla birlikte Çevrecik’in yeni belediye başkanı ile belediye meclis üyeleri belli olacak.

12 yıl sonra yeniden belediye oldu

Çevrecik, 2013 yılında nüfusunun 2 binin altına düştüğü gerekçesiyle belediye statüsünü kaybederek köye dönüştürülmüştü. Ancak belde halkının açtığı dava sonucunda yapılan incelemede, Çevrecik nüfusunun 2 bin 166 olduğu tespit edildi. Uzun süren hukuk mücadelesinin ardından Çevrecik, 2024 yılında yeniden belde statüsünü kazanarak Reşadiye Kaymakamı Ahmet Tan seçime kadar kurucu belediye başkanlığı görevini üstlendi. Mahkeme kararının kesinleşmesinin ardından İçişleri Bakanlığı ve Yüksek Seçim Kurulu tarafından seçim süreci başlatıldı. Çevrecikli seçmenler, bugün gerçekleştirilen seçimlerle 12 yıl aradan sonra ilk kez belediye başkanı ve belediye meclis üyelerini belirlemek için sandık başına gitti. Seçim sonucunda beldenin yeni belediye yönetimi görevine başlayacak.

Bizi sosyal medyadan takip edin