Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
08 Ocak, 2023 14:38 tarihinde yayınlandı
0

Safranbolu’da Sokak Hayvanlarına Özel Alan

Safranbolu ilçesinde hizmet veren veteriner hekimler ve sokak hayvanları gönüllüleri sahipsiz hayvanlar konusunda yaşanan sorunlara çözümler üretebilmek için Belediye Başkanı Elif Köse ile görüştü.
Belediye binasında yapılan görüşmede veteriner hekimler ve sokak hayvanları gönüllüleri Başkan Köse’ye taleplerini iletti.
Toplantı sonrası konuşan Başkan Köse, “Kentimizdeki veteriner hekimler ve bizim belediyemizdeki veteriner hekimimizle güzel bir toplantı gerçekleştirdik. Kentlerin en önemli problemlerinden birisi sokak hayvanları. Sokak hayvanlarından korkan bir grup ve onları besleyen hayvan gönüllülerimiz var. Belediyeler bu iki grubun arasında kalmış durumda. Yasalar var. Biz bunları bir araya gelelim ve konuşalım, ortak noktada buluşup çözümler üretelim istedik. Çok güzel ve verimli toplantı oldu” dedi.
Hayvan gönüllülerinin belediyeden, belediyenin de hayvan gönüllülerinden isteği olduğunu ifade eden Başkan Köse, “Konuşarak bir noktaya vardık. Bundan sonra Safranbolu Belediyesi olarak yeterli bulunmayan veteriner hekim sayımızı arttıracağız. Çünkü bir veteriner hekimimiz var. Özveri ile çalışıyor ancak sokak hayvanları sayısı itibari ile günlük kısırlaştırılması gereken sokak hayvanları itibariyle de bir kişinin yeterli olmadığı çok net. Biz Safranbolu Belediyesi bünyesine bir veteriner hekim daha almaya karar verdik. Bir veteriner yardımcımız var mevcut olarak. Hayvan gönüllülerinin taleplerini daha rahat karşılayacak ve daha hızlı şekilde hareket edeceğimiz duruma geleceğimizi düşünüyorum. Ekipman olarak da biz göreve geldiğimizde ultrason cihazı almıştık ama eksiklerimiz var. Bunlardan biri röntgen cihazı ve kan sayım cihazı. Bunlar da acilen alınması ve bünyemizde bulunmasını istediğimiz cihazlar. Bugün hayvan gönüllülerimize onun sözünü verdik. Aynı zamanda onların en önemli isteklerinden biri buldukları sokak hayvanlarını besleyebilecekleri bir alan. Barınağın dışında bakımı yapılmış, hastalığı olmayan beslenmesi gereken hayvanlar için özel bir alan istediler. Alanla ilgili çalışmalarımızı da en kısa sürede tamamlayıp onlara teslim edeceğiz. İnşallah sokak hayvanı dostlarımızla birlikte uyum içinde yaşamanın yollarını arıyoruz” diye konuştu.
Vatandaşlara çağrıda bulunan Köse, “Benim vatandaşlarımızdan en önemli isteğim çocuklarımıza sokak hayvanlarından korkmamayı öğretmek. Korkmayı değil de sevmeyi öğretirsek aslında sorun kalmayacak. Onların insanlarla bir derdi yok. Sokaklar hayvan dostlarımızın” ifadelerini kullandı.
Köse, “Ülkemizdeki yasalar gereği de tekrar hatırlatmak istiyorum. Belediyelerin sokak hayvanlarını barınaklarda tutma yetkisi yok. Nasıl yetkisi var? Acilen müdahale edilmesi gereken hayvanların, sakatlanmış ya da aşılanması, kısırlaştırılması gereken hayvan dostlarını barınağa alabiliriz. Onların tedavileri yapıldıktan sonra yine bırakmamız gereken yer sokaklar. Belediyenin bunun dışında bir şey yapma yetkisi yok. Bunun da tekrar altını çizerek vurgulamak istiyorum. Toplantının çok verimli olduğunu belirterek hayvanseverlerimize teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu. (Nurettin Acar)

Bizi sosyal medyadan takip edin
baskan cetinkayadan ucretsiz ulasim ve park vurgusu grOIJfR4
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
14 Mayıs, 2026 16:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Başkan Çetinkaya’dan ücretsiz ulaşım ve park vurgusu

Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, 65 yaş altı emeklilerin toplu taşımadan ücretsiz yararlanmasına ilişkin uygulamanın, İdare Mahkemesi kararı doğrultusunda sona ereceğini, bu gruba yönelik indirimli tarife için belediye meclisinde çalışma yapılacağını bildirdi.

Çetinkaya, basın mensuplarıyla bir araya geldiği toplantıda belediye çalışmaları hakkında bilgi vererek gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Parklara zarar verenlere yönelik sert açıklamalarda bulunan Çetinkaya, kamu malına zarar verilmesine kesinlikle müsaade etmeyeceklerini söyledi.

Parklara zarar verenler nedeniyle güvenlik önlemlerinin artırılacağını ve kamera sistemlerinin devreye alınacağını aktaran Çetinkaya, şunları söyledi: “Bu şehre böyle saldım çayıra mevlam kayıra çöpümü atarım, burayı yakarım mantığıyla zarar veremez. Şimdi kameralar geliyor parklara. Kendi evladım olsun, kendi babamın oğlu olsun; o salıncağın zinciri kıranı yamultacağım. Devlet düşmanlığı bu. Yani bugün sen koskoca masayı yakmak için yarım saat uğraşıyorsun ya, utanmasa soba kurup yakacak yani. Zoruma gidiyor. Beş kuruş para bulacağım diye kapı kapı gez, çocuğun yüzüne unut, gece 1’lerde uykusuz, araba içinde uyuyup gel, şuraya bir park yap. Gelsin parkı yaksın. Bu tarz tipleri Karabük’te istemiyoruz kardeşim. Yakalarsam suyun elektriğini keserim, sosyal tesislere girişlerini yasaklarım, otobüse binişlerini yasaklarım. Parka, devlet malına zarar verenin otobüslere sokmam, suyunu keserim, belediyede ne kadar imkanı varsa engellerim. Şuradaki iki güzel çocuk, şurada mutlu olacak. Sen de keyifle kendini ispat edeceksin. Salıncağı tekmele, masayı yık, yak. Hayır efendim, buna müsaade edemeyiz. Devlet malına zarar verenin kesinlikle tahammül etmeyeceğiz.”

Toplu taşımada ücretsiz taşıma konusunun kendi dönemlerinden önce yargıya taşındığını belirten Çetinkaya, İdare Mahkemesinin verdiği karar doğrultusunda hareket etmek zorunda olduklarını söyledi.

Mahkeme kararının belediyeye tebliğ edildiğini ifade eden Çetinkaya, “Biz belediyeler kanundan büyük kuruluşlar değiliz. İdare Mahkemesi bizim üst makamımız. Ücretsiz taşıma konusu ile ilgili mahkemenin kararını uygulamak zorundayız.” dedi.

Kararın hemen uygulamaya alınmadığını kaydeden Çetinkaya, 65 yaş üstü vatandaşların ücretsiz toplu taşıma hakkının devam edeceğini belirterek, “65 yaş altına da indirim getiririz.” ifadelerini kullandı.

Geçen yıl yaşanan su sıkıntısına ilişkin değerlendirmelerde de bulunan Çetinkaya, depolardaki doluluk oranının geçen yıl 6’da 1 seviyesine kadar düştüğünü söyledi.

Sağlık Bakanlığına yaptıkları başvuru sonrası arıtmaya giden suyun vatandaşların kullanımına yönlendirildiğini aktaran Çetinkaya, bu yıl ise 8 sondaj kuyusu açıldığını ifade etti.

Vatandaşlara su kullanımında tasarruf çağrısında bulunan Çetinkaya, israfa karşı duyarlı olunmasını istedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin