Karabük Postası tarafından
19 Mayıs, 2017 14:00 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum: 0

Safranbolu’da 19 Mayıs Kutlamaları

  19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Safranbolu’da çeşitli etkinliklerle kutlandı. Misak-ı Milli Demokrasi Meydanında gerçekleşen törene; Safranbolu Kaymakamı Murat Bulacak, Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy, 125. Jandarma Eğitim Alay Komutanı J. Albay Mesut İnam, İlçe Jandarma Komutanı J. Ybş. Serkan Özden, İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhammet Yılmaz, Siyasi Parti ve Sivil Toplum Kuruluşlarını Temsilcileri, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından Safranbolu Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü İsmail Özcan günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yaptı. Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’da tutuşturduğu kurtuluş meşalesinin Anadolu’da elden ele, gönülden gönüle dolaşmasının 98. Yıl dönümü olduğunu ifade eden Özcan; “ Aziz Türk Milletinin tüm onur ve asaleti ile büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün rehberliğinde tarih sahnesinde bir defa daha şaha kalkışın başlangıcıdır 19 Mayıs. Bütün umutların tükenmeye başladığı bir dönemde, Atatürk’ün Türk Milleti için bağımlı yaşamaktansa ölmek daha iyidir diyerek Samsun’a çıkması bağımsızlık ve özgürlük mücadelemizin de başlangıcı olmuştur. Samsun’da yakılan bu meşale ve TBMM’nin açılması ile birlikte kısa sürede dalga dalga tüm yurda yayılmıştır. Bu günkü mevcudiyetimizi de o günlere borçluyuz. Sevgili gençler bu topraklar sizlere emanettir. Bu emaneti yaşatmak ve sonsuza kadar korumak ve gelecek kuşaklara en iyi şekilde aktarmak en başta gelen sorumluluğunuz olmalıdır. Bu vesile ile Cumhuriyetimizin kurucusu büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını ve bu vatan için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmetle, kahraman gazilerimizi saygı ve minnetle yad ediyorum” dedi. Özcan’ın ardından   Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç’ın mesajı okundu, Mesajların okunmasının ardından Kaymakam Bulacak ve Başkan Aksoy öğrenci ve vatandaşları bayramını kutladı. Program 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı nedeni ile düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere protokol üyeleri tarafından ödüllerinin verilmesi ile son buldu.  

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
31 Ocak, 2026 04:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Kastamonu’da çıkan çatı yangını itfaiye tarafından söndürüldü

Kastamonu’nun Cide ilçesinde ekmek fırınının üst katında bulunan evin çatısında çıkan yangın, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle söndürüldü.
Yangın, Cide ilçesi Kasaba Mahallesi Atatürk Caddesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, ekmek fırınının bulunduğu binanın çatı katında çıkan yangın, kısa sürede büyüdü. Alevleri fark eden çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine yangın yerine itfaiye ekipleri sevk edildi. Kısa sürede olay yerine gelen itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle yangın diğer binalara sıçramadan söndürüldü. Yangında, evin çatısında büyük çapta maddi hasar meydana geldi.
Yangının baca kısmından kaynaklandığı değerlendiriliyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin