Karabük Postası tarafından
27 Mayıs, 2017 14:50 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Safranbolu Ramazan Ayına Hazır

  Safranbolu’da 4 yıldır düzenlenen Ramazan etkinlikleri her geçen yıl daha büyük bir coşku ile kutlanıyor. Her yıl daha da kaliteli etkinlikler yapan Safranbolu Belediyesinin Ramazan etkinliklerinde bu yıl birbirinden önemli sanatçılar sahne alacak. Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy;  '' Safranbolu Ramazan ayı denince ülkemizde ilk akla gelen yerlerden birisi olacak. Bu konuda çok iddialıyız.'' dedi. Aksoy, yaptığı açıklamada, Ramazan ayının halkın kaynaşması, kardeşlik ve birleştirici özelliğini yansıtmak için “ Safranbolu Ramazan Akşamları “ adı altında özel etkinlikler yapıldığını bu yıl ise hazırlıklarının tamamlandığını, Safranbolu’nun ve Safranbolu Belediyesinin Mübarek Ramazan Ayına hazır olduğunu söyledi. Her yıl olduğu gibi bu yılda vatandaşlarla birlikte birbirinden güzel programları keyifle izleyeceklerini belirten Başkan Aksoy; “ Birbirinden güzel programlarla dolu Ramazan akşamlarının yaşayacağız.  Safranbolu Ramazan Ayı denilince ülkemizde ilk akla gelen yerlerden birisi olacak. İlçemiz tarihi konakları ve Osmanlı mimarisi ile eski Ramazan aylarını yaşatabilecek çok özel bir yer. Bundan yola çıkarak bu özlemi gidermeyi hedefledik. İlçemizde Ramazan ayını geçirmeyi tercih edenler, ramazan etkinlikleriyle tarihin derinliklerine de yolculuğa hazır olmalılar“ dedi. Yine her yıl olduğu gibi mahalle iftarlarının da devam edeceğini ifade eden Aksoy, “2009 yılında başlattığımız mahalle iftarlarımız da devam edecek. amacımız eski komşuluk ilişkilerini, birlik beraberliği, eski ramazanları yaşatmak” şeklinde konuştu.  

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
31 Ocak, 2026 00:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Rektör Kırışık’tan Kültür ve Turizm Bakanlığına iş birliği ziyareti

Karabük Üniversitesi(KBÜ) Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, Kültür ve Turizm Bakanlığı Bakan Yardımcıları Nadir Alpaslan ve Dr. Serdar Çam’ı ziyaret etti.
Görüşmede, kültürel mirasın korunması ve turizm alanında yürütülebilecek iş birliği başlıkları ele alındı.
Ziyarette, Karabük Üniversitesi ile Kültür ve Turizm Bakanlığı arasında ortak proje ve çalışma alanları değerlendirildi.
Kültürel mirasın tespiti ve korunmasına yönelik çalışmalar, turizm odaklı akademik araştırmalar, nitelikli insan kaynağının geliştirilmesine dönük projeler ve kamu politikalarına bilimsel katkı sağlayacak başlıklar gündeme geldi.
Rektör Kırışık, Karabük Üniversitesi Kamu Politikaları Araştırma ve Geliştirme Merkezi (KAPGEM) tarafından hazırlanan "Türkiye Maddi Kültür Envanteri Politika Raporu"nu Bakan Yardımcıları Alpaslan ve Çam’a sundu. Raporda, Türkiye’nin maddi kültür varlıklarının tespiti, kayıt altına alınması ve sürdürülebilir politikalarla korunmasına ilişkin değerlendirmelere yer verildi.
Kırışık, ayrıca üniversite bünyesinde yürütülen eğitim, araştırma ve uygulama faaliyetlerine ilişkin bilgi paylaşarak, bölgenin kültürel ve turistik potansiyelinin akademik çalışmalarla desteklenmesinin önemine dikkati çekti.
Bakan Yardımcıları Nadir Alpaslan ve Dr. Serdar Çam ise üniversite tarafından hazırlanan bilimsel raporların kültür politikalarına katkı sunduğunu belirterek, kamu-üniversite iş birliğinin güçlendirilmesinin sektörel gelişim açısından önemli olduğunu ifade etti.
Karabük Üniversitesi, kültürel mirasın korunması ve turizmin geliştirilmesine yönelik kurumlar arası iş birliğini artırmaya yönelik çalışmalarını sürdürüyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin