Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası

Rektör Topal: ’Yeni girişimcilik programları düzenleyerek bölgeye ekonomik hareketlilik getirmeyi amaçlıyoruz’

Kastamonu Yayın: 28.06.2024 00:22
İhlas Haber Ajansı
Rektör Topal: ’Yeni girişimcilik programları düzenleyerek bölgeye ekonomik hareketlilik getirmeyi amaçlıyoruz’

Danışma kurulu toplantısında konuşan Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, yeni girişimcilik programları düzenleyerek bölgeye ekonomik hareketlilik getirmeyi amaçladıklarını söyledi.

Kastamonu Üniversitesi’nin mevcut durumunun değerlendirilmesi ve gelecek hedeflerinin belirlenmesi amacıyla düzenlenen danışma kurulu toplantısı, Senato Salonu’nda gerçekleştirildi. Kamu, sanayi ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve iş adamlarının katılımıyla gerçekleştirilen toplantıya, Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal ev sahipliği yaptı. Toplantıda, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Atalan, Prof. Dr. Ömer Küçük ve Prof. Dr. Kasım Yenigün de hazır bulundu. Üniversitede yapılan çalışmalar, başarılar ve devam eden projeler hakkındaki sunumla başlayan toplantıda Kastamonu Teknokent, Kastamonu Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi ile Ormancılık ve Tabiat Turizmi İhtisaslaşma Koordinatörlüğü’nün faaliyetleri ve elde edilen başarılar vurgulandı.

Danış Kurulu toplantısının açılışında konuşan Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, kurumsal iyileştirmeleri değerlendirmek amacıyla dış paydaşlarla bir araya geldiklerini belirterek, geleceğe dair planların sistematik ve kurumsal bir anlayışla gerçekleştirilmesini istediklerini ifade etti. Rektör Topal, üniversitenin sahip olduğu geçmiş tecrübe ve bilgi birikimini, dış paydaşların fikir ve görüşleri doğrultusunda sürekli gelişim ve yenilikçiliği ön planda tutarak, eğitim-öğretim, araştırma, girişimcilik ve topluma hizmet işlevlerini nitelikli bir şekilde gerçekleştirmek üzere çalıştıklarını söyledi. Rektör Topal, Kastamonu Üniversitesi’nin şehre katkı sağlamaya çalıştığını ve yapılacak planların oluşturulması, güncellenmesi, araştırma ve geliştirme iş birliklerinin geliştirilmesi ve toplumsal katkı hedeflerine ulaşılması konularında iç ve dış paydaşlarla sürekli istişare halinde olmanın önemine değindi.

Kastamonu Üniversitesi’nin genç ve dinamik yapısının getirdiği potansiyel sayesinde araştırma alanında önemli bir ivme yakaladığını belirten Rektör Topal, Ormancılık ve Tabiat Turizmi alanında ihtisas üniversitesi olmanın getirdiği avantajlara dikkat çekerek, Kastamonu Üniversitesi’nin bölgesel kalkınma hedefleri doğrultusunda faaliyet gösteren firmalara eğitim ve danışmanlık vermek, patent ve faydalı model başvurularını artırmak, uygun patentlerin ticarileşmesini sağlamak ve teknoloji geliştirme bölgeleri performans endeksinde üst sıralarda yer almak için çalışmalar yürüttüklerini kaydetti.

Rektör Topal, yeni girişimcilik programları düzenleyerek bölgeye ekonomik hareketlilik getirmeyi amaçladıklarını da belirtti.

Toplumsal katkı ve sosyal sorumluluk alanında, STK’lar ile iş birliğini güçlendirmek ve nitelikli ortak faaliyetlerin sayısını artırmak amacıyla çalıştıklarını ifade eden Rektör Topal, tüm fakülte, yüksekokul ve MYO’larda sosyal sorumluluk projeleri yapılmasını sağlama ve her yıl hayat boyu öğrenme kapsamında nitelikli eğitim ve kurslar düzenleme hedefinde olduklarını kaydetti.

Açılış konuşmasının ardından paydaşlar, Kastamonu Üniversitesi’nin geleceğiyle ilgili çeşitli görüşler ortaya koyarak öneri ve fikirlerini paylaştı. Toplantının sonunda paydaşlar, Kastamonu Üniversitesi’nin güçlenmesi ve öğrencilere daha geniş imkanlar sağlanması için iş birliği yapma konusunda hemfikir oldu.


Mesajınızı gönderin

E-posta adresiniz yayınlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Samsun’un son 5 yıllık konut satış istatistikleri

Ekonomi Yayın: 30.06.2024 12:52
İhlas Haber Ajansı

Samsun Tapu ve Kadastro 10. Bölge Müdürü Yılmaz Uzun, “Son 5 yılda kendi ülke vatandaşımız Samsun’dan 123 bin 400, yabancılar ise 2 bin 95 konut satın aldı” dedi.

Konut satış istatistikleri hakkında bilgi veren Müdür Yılmaz Uzun, “Bu tür veriler Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğümüz tarafından üretilmekte ve her yıl TÜİK tarafından da açıklanmaktadır. Samsun genelinde taşınmaz edinen ülke vatandaşları Irak, İran, Rusya Federasyonu, Almanya, Azerbaycan gibi ülkelerden oluşuyor. Son 5 yıl içerisinde 2 bin 95 konutun yabancılar tarafından edinildiği görülmektedir. Son 5 yıl içerisinde kendi ülke vatandaşımız ise Samsun’da 123 bin 400 konut edindiler” diye konuştu.

“Hazineye 2,5 milyar TL gelir”

Müdür Uzun, konut satışlarının Hazineye sağladığı gelirle ilgili ise şunları söyledi:

“Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü olarak müdürlüklerimiz tarafında Hazineye gelir olarak aktarılan kaynak miktarı yapmış olduğumuz işlem hacmi ile doğru orantılı olarak her yıl artış göstermektedir. Son 5 yılda Türkiye genelinde yapmış olduğumuz işlemler karşılığında yaklaşık 170 milyar TL’lik bir miktarın Hazineye gelir olarak aktarıldığı, Samsun genelinde baktığımızda bu işlemin son 5 yıl içerisinde 2 buçuk milyar TL civarında olduğu görülmektedir.”