Rektör Polat “Türk-Afrika Üniversiteleri İşbirliği Forumu ve Eğitim Fuarı”na Katıldı - Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
26 Mayıs, 2016 14:13 tarihinde yayınlandı
0
0

Rektör Polat “Türk-Afrika Üniversiteleri İşbirliği Forumu ve Eğitim Fuarı”na Katıldı

 

Karabük Üniversitesi (KBÜ) Rektörü Prof. Dr. Refik Polat, Türk ve Afrika Üniversiteleri arasındaki her alanda iş birliklerini geliştirecek anlaşmaların imzalanması amacıyla düzenlenen “Türk – Afrika Üniversiteleri İşbirliği Forumu ve Eğitim Fuarı”na katıldı.

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç da Çankırı Karatekin Üniversitesi ev sahipliğinde Ilgaz Mountain Resort Otelde 25 Mayıs Çarşamba günü başlayan Forum’da onur konuğu olarak yer aldı.

Forum’a ayrıca Cibuti Yükseköğretim Bakanı Dr. Nabil Mohamed Ahmed, Sudan Yükseköğretim Bakanı Sümeyya  Abu Kashawa, Çankırı Valisi Vahdettin Özcan, Kastamonu Valisi Şehmus Günaydın, Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali İbrahim Savaş, Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Refik Polat, Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın, Ordu Üniversitesi Rektörü, Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyit Aydın, Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Akan, Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Yıldız, Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Orbay, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) Başkanlığı, Afrika ve Ortadoğu Dairesi Başkanı Keman Özdemir, KUZKA Genel Sekreteri Ramazan Çağlar, Türk ve Afrika üniversitelerinden akademisyenler, kurum müdürleri, ulusal ve yerel basın temsilcileri katıldı.

Yükseköğretim Kurulu, Milli Eğitim Bakanlığı, TİKA, Yunus Emre Enstitüsü ve İslam Ülkeleri İstatistik, Ekonomik ve Sosyal Araştırma ve Eğitim Merkezi (SESRIC) gibi kurumların maddi ve bilimsel katkı verdiği  “Türk-Afrika Üniversiteleri İşbirliği Forumu ve Eğitim Fuarı”nda 25 Türk üniversitesinden 65’e yakın üst yönetici ile kuruluş yetkilileri de hazır bulundu.

KBÜ İLE 11 AFRİKA ÜLKESİ ARASINDA PROTOKOL İMZALANDI

Rektör Polat “Türk-Afrika Üniversiteleri İşbirliği Forumu ve Eğitim Fuarı”nda Sudan, Cibuti, Orta Afrika Cumhuriyeti, Etiyopya, Somali, Demokratik Kongo Cumhuriyeti, Kamerun, Tunus, Cezayir, Uganda ve Mısır olmak üzere 11 Afrika ülkesinin yükseköğretim bakanlık yetkilileri ve üniversite üst yöneticileriyle bir araya gelerek işbirliği protokolü imzaladı.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin
mhpli meclis uyesi kazada hayatini kaybetti YEH7qx4N
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
05 Nisan, 2026 08:00 tarihinde yayınlandı
0
0

MHP’li meclis üyesi kazada hayatını kaybetti

Samsun’un 19 Mayıs ilçesi Dereköy mevkiinde meydana gelen trafik kazasında MHP’li belediye meclis üyesi Aziz Uslu hayatını kaybetti.

Kaza, gece saat 03.30 sıralarında Samsun Sinop yolu üzeri Dereköy mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, Aziz Uslu (44) idaresindeki 55 AGA 340 plakalı panelvan kamyonet, Samsun’dan 19 Mayıs istikametine seyir halindeyken sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu yoldan çıkarak Şehit Er Hüseyin Özdamar üst geçidinin çelik ayağına çarptı.

Kazada ağır yaralanan sürücü Aziz Uslu olay yerinde hayatını kaybetti. Hayatını kaybeden Uslu’nun MHP 19 Mayıs Belediyesi meclis üyesi ve Devecioğlu Kasap ve Et Restaurant’ın sahiplerinden olduğu öğrenildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin