karabuk
İmsak 05:50
Güneş 07:14
Öğle 13:07
İkindi 16:15
Akşam 18:49
Yatsı 20:08
İftara kalan son --:--
Namaz Vakitleri
rektor kirisik tercihler bize emanet programinda genclerle bulustu 5GuDn6BX
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
15 Ağustos, 2025 00:37 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Rektör Kırışık, “Tercihler Bize Emanet” programında gençlerle buluştu

Karabük Üniversitesi (KBÜ) Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) tarafından düzenlenen "Tercihler Bize Emanet" programında üniversite adayı gençlerle bir ortaya geldi.
TÜGVA Genel Merkez binasında gerçekleştirilen lansman aktifliğine katılan Kırışık, program kapsamında düzenlenen söyleşide gençlerin sorularını yanıtladı. Aktiflikte İstanbul Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Mandal, Gri Koç olarak bilinen Gökhan Müftüoğlu ile eğitimci Yavuz Yiğit de yer aldı.
Bölüm tercihinde en değerli kriterin öğrencinin ferdî ilgi ve hayalleri olduğunu vurgulayan Kırışık, "Yalnızca tanınan ya da karı yüksek görülen alanlar her vakit muvaffakiyet getirmez. Severek yapılan ve ilgi duyulan meslekler uzun vadede daha tatmin edici sonuçlar sunar." dedi.
KBÜ’nün toplumsal bilimlerden mühendislik ve sıhhat alanlarına uzanan geniş akademik yelpazeye sahip olduğunu belirten Kırışık, "Göreve başladığımızda her alanda savlı olma maksadı koyduk. Bugün 102 TEKNOFEST ekibiyle Türkiye çapında değerli dereceler elde ediyoruz." sözlerini kullandı.
Üniversite eğitiminin sırf akademik bilgi değil, tıpkı vakitte kültürel bir gelişim süreci sunduğunu söyleyen Kırışık, "Kampüs hayatı vizyon kazandırır, bağlantı marifetlerini geliştirir ve sorun çözme yeteneği kazandırır." değerlendirmesinde bulundu.
Arapça hazırlık programına da değinen Kırışık, KBÜ’nün Türkiye’nin en yeterli Arapça eğitimini sunma gayesiyle yola çıktığını ve öğrencilerin bir yıl içerisinde güçlü bir lisan eğitimi aldığını aktardı.
Konuşmasında bu yıl ikincisi düzenlenecek Sosyalfest projesine de değinen Kırışık, toplumsal ve sıhhat alanlarında üretilen yenilikçi fikirlerin desteklendiğini, toplam 6 milyon lira ödüllü 30 farklı yarışın müracaatlarının devam ettiğini kaydetti.

Bizi sosyal medyadan takip edin
safran
Berkay Doğan tarafından
03 Mart, 2026 13:45 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Safranbolu’da Gençler Çanakkale’de tarihle buluşuyor

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından hayata geçirilen “Çanakkale Bir Destan” projesi kapsamında Safranbolu’dan 38 öğrenci, ecdadın izinde anlamlı bir tarih yolculuğuna çıktı.

Safranbolu Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü önünde düzenlenen uğurlama programında öğrenciler büyük bir heyecan yaşadı. Çanakkale ruhunu yerinde hissetmek, şehitlikleri ziyaret etmek ve milli mücadelenin izlerini yakından görmek amacıyla düzenlenen gezi programı kapsamında gençler, tarihi ve manevi değerlerle buluşacak.

Uğurlama törenine Gençlik Hizmetleri Müdürü Hüseyin Bilicioğlu ile Gençlik Merkezi Müdürü Dursun Köseoğlu katılarak öğrencilerle bir araya geldi. Müdürler, gençlere hayırlı yolculuklar dileyerek bu anlamlı ziyaretin milli bilinç ve tarih şuuru açısından büyük önem taşıdığını ifade etti.

“Çanakkale Bir Destan” projesi ile gençlerin tarih bilincinin güçlendirilmesi, milli ve manevi değerlerle bağlarının kuvvetlendirilmesi hedefleniyor. Program kapsamında öğrenciler, Çanakkale’de şehitlikler ve tarihi alanları ziyaret ederek unutulmaz bir deneyim yaşayacak.

Bizi sosyal medyadan takip edin