blank
Berkay Doğan tarafından
03 Mayıs, 2025 13:25 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Ovacık’ta 2 Katlı Evde Çıkan Yangında Büyük Zarar

Karabük’ün Ovacık ilçesinde gece saatlerinde çıkan yangın, 2 katlı bir evi tamamen kullanılamaz hale getirdi.

Olay, Beydili Köyü Yayıoğlu Mahallesi’nde Dursun ve Sadık Deligöz kardeşlere ait evde meydana geldi.

Yangın, henüz belirlenemeyen bir nedenle evde çıktı. Alevleri fark eden Deligöz ailesi, hızla dışarıya çıkarak canlarını kurtardı. İhbar üzerine olay yerine gelen itfaiye ekipleri, yangına müdahale etti.

Yaklaşık 1 saat süren çalışmalar sonucu yangın söndürüldü, ancak ev tamamen yanarak kullanılamaz hale geldi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Haber videosu için TIKLAYINIZ!

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
02 Ekim, 2025 16:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Gümüşhane’de şarbon hastalığı nedeniyle 6 köye giriş çıkış yasaklandı

Gümüşhane’nin Kürtün ilçesinde şarbon hastalığı kuşkusuyla 6 köyde hayvan giriş çıkışı yasaklandı.
Edinilen bilgiye nazaran ilçeye bağlı Söğüteli Köyünde 2 büyükbaş vefatının akabinde şarbon kuşkusuyla hayvanlardan alınan numuneler laboratuvara gönderildi.
Şarbon hastalığı kuşkusu üzerine Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü ilçeye bağlı başta Söğüteli köyü olmak üzere Ekinciler, Arpacık, Yaylalı, Sarıbaba ve Kuşluk köylerini nezaret altına aldı.
Bahse mevzu 6 köyde ikinci bir ilana kadar köylere hayvan giriş ve çıkışları yasaklanırken alınan önlemlere uymayanlar hakkında 5996 sayılı kanunun 36. Unsuru yeterince idari yaptırım uygulanacağı bildirildi.
Diğer yandan ölen 2 hayvan kireçlenerek adabına uygun olarak derin kuyulara gömüldü.
Kürtün’de geçtiğimiz günlerde de şap hastalığı kuşkusu nedeniyle Kürtün ilçesine bağlı Üst Karadere, Beytarla, Tilkicek, Aktaş ve Sapmaz köylerine hayvan giriş çıkış ve hareketleri kısıtlanmıştı.

Bizi sosyal medyadan takip edin