BÜ Okul Öncesi Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi kuruldu - Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
16 Şubat, 2017 07:09 tarihinde yayınlandı
0
0

BÜ Okul Öncesi Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi kuruldu

BARTIN Üniversitesi bünyesinde kurulan ‘Okul Öncesi Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi’ çocukların okul öncesi eğitim sorunlarının tespiti ile sorunların giderilmesine yönelik çalışmalar yapacak.
Bartın Üniversitesinin ‘Okul Öncesi Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi’ kurulmasına yönelik senato teklifi, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından kabul edilerek, resmi gazetede yayımlandı. Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan, yeni kurulan araştırma merkeziyle okul öncesi eğitim, aile-çocuk iletişimi, çocuk sağlığı ve çocuk psikolojisi alanlarında bilimsel araştırmalar yapılacağını kaydederek “Bölgenin okul öncesi eğitim çağı çocuklarının gündüz bakım ve eğitim sorunlarının belirlenmesi ve giderilmesine yönelik yeni projeler üretmek amacındayız.
Bu çalışmalar aynı alanda faaliyet gösteren okulların kalitesini artıracaktır.
Araştırma merkezi bünyesinde okul öncesi eğitim, aile-çocuk iletişimi, çocuk sağlığı ve çocuk psikolojisi alanlarında bilimsel araştırma ve çalışmalar yapılacaktır.” dedi.
Anaokulları ve kreş açılacak
Rektör Kaplan, araştırma merkeziyle Üniversite bünyesinde anaokulları ve kreşlerin de açılacağını belirterek “Üniversitenin akademik ve idari personeline yönelik uygulama amaçlı açılacak kreş ve anaokullarında 0-6 yaş aralığındaki çocukların eğitim ve sağlık bilimleri gerekliliklerine uygun fiziksel, zihinsel, duygusal ve sosyal gelişimlerini sağlayacak programlar oluşturulacak.” diye konuştu.
Araştırma merkezi sayısı 9 oldu
Bartın Üniversitesinde ‘Okul Öncesi Eğitim, Uygulama ve Araştırma Merkezinin kurulmasıyla birlikte araştırma merkezi sayısı 9 oldu. Üniversitede kuruluşundan bugüne geçen 8 yıllık süre içerisinde daha önce Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi, Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi, Bartın ve Yöresi Tarih-Kültür Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi, Orman Ürünleri Uygulama ve Araştırma Merkezi, Yenilenebilir Enerji Uygulama ve Araştırma Merkezi, Spor Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi, Kariyer Planlama Uygulama ve Araştırma Merkezi, Merkezi Araştırma Laboratuvarı Uygulama ve Araştırma Merkezi kurulmuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
kastamonuda iki cip ile otomobil carpisti 1 yarali zUN2smmq
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
26 Mart, 2026 00:45 tarihinde yayınlandı
0
0

Kastamonu’da iki cip ile otomobil çarpıştı: 1 yaralı

Kastamonu’da D-100 karayolu üzerinde cip ile otomobil çarpıştı. Kazada takla atan otomobilin sürücüsü yaralanarak, hastaneye kaldırıldı.

Kaza, Tosya’da D-100 karayolu üzerinde Aşağı Sanayi Kavşağında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, R.K. idaresindeki plakası öğrenilemeyen otomobil ile sürücüsü öğrenilemeyen cip, kavşak içerisinde çarpıştı. Çarpmanın etkisiyle savrula otomobil takla atarak durabildi. Kazada otomobil sürücüsü yaralandı. R.K., olay yerine çağrılan sağlık ekiplerince Tosya Devlet Hastanesine kaldırıldı.

Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin