Karabük Postası tarafından
06 Aralık, 2016 14:18 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Medikar Hastanesi’nde Nükleer Tıp Birimi Hizmete Girdi

Modern tıbbi cihazları, tecrübeli, deneyimli uzman doktor  kadrosu ve personeli ile Batı  Karadeniz Bölgesi’nin en kapsamlı özel hastanesi olan Medikar Hastanesi’nde Nükleer Tıp ünitesi hizmet vermeye başladı. Nükleer Tıp Uzmanı Prof. Dr. İrfan Peksoy;  Nükleer Tıp  biriminin Bölge halkına hizmetine girdiğini belirterek, “Hastanemizde Miyokard(Kalp)), Böbrek, Kemik ve Tiroid Sintigrafisi rahatlıkla çekilmektedir. Nükleer tıbbın hastalıkların tanı ve tedavisinde radyoaktif maddelerin kullanılması olduğunu belirten Prof Dr. Peksoy” Miyokard(Kalp) Sintigrafisi sayesinde ;Göğüs ağrılarının kalpten  kaynaklanıp kaynaklanmadığı, böylece kalp krizini önleme imkanı ortaya çıkar.By Pass ve anjiyografi yapılan bir hastanın bu cerrahi işlemlerin ne kadar faydalı olup olmadığını öğrenmemize yardımcı olur. Kemik Sintigrafisinde ise; Kanser hastalarında, kanserin kemiğe yayılıp yayılmadığını,Bilgisayar Tomografisin de bu görülmeyebilir ama kemik sintigrafisi ile bunu 6 ay önce görüntüleyebiliriz.Ayrıca Ortopedik protezlerin enfeksiyon yapıp yapmadığını, gevşeme olup olmadığını görebiliriz. Böbrek Sintigrafisinde ise; Böbreklerde tıkayıcı hastalık olup olmadığını, idrar yollarının tıkanıp tıkanmadığını,ameliyatlara gerek olup olmadığını öğrenebiliriz.Ayrıca özellikle kız çocuklarında tekrarlayan idrar yolu enfeksiyonlarında böbreklerinde hasar olup olmadığını da görebiliriz. Tiroid Sintigrafisinde ise; Guatrın zehirli olup olmadığını, modüllerin karakterlerini ortaya koymamıza yardımcı olur. Bunun yanı sıra Akciğer Perfüzyon Sintigrafisi, Akciğer Ventilasyon Sintigrafisi, Tüm Vücut Kemik Sintigrafisi, Paratiroid Sintigrafisi,  Gastroözefajiyal Reflü Çalışması, Mekkel  Divertikülü sintigrafisi,Tükrük Bezi Sintigrafisi çekilmektedir. Gerektiğinde ise İyot-131 Tüm Vücut Tarama Tanısal ve Tedavi çekimleri yapılabilmektedir. Böyle bir hizmet sayesinde hastalarımız artık büyük kentlere gitmeyecekler” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
05 Şubat, 2026 00:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Çorum’da yaşlı adamın canice öldürülmesiyle ilgili gözaltı sayısı 4’e yükseldi

Çorum’da cesedi parçalanmış halde bulunan 76 yaşındaki Ali Osman Kaya’nın ölümüyle ilgili gözaltı sayısı 4’e yükseldi. Zanlının, yaşlı adamı bağ evinde öldürdükten sonra üzerine benzin döküp yaktığı ve ardından cesedi parçalayıp dere yatağına attığını itiraf ettiği öğrenildi.
Çorum’da 6 gün boyunca kayıp olarak arandıktan sonra, parçalanmış cesedi dere yatağında bulunan 76 yaşında Ali Osman Kaya’nın ölümüyle ilgili, Çorum Emniyet Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında, gözaltı sayısı 4’e yükseldi. Çorum İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerinin yürüttüğü çalışmalar neticesinde gözaltına alınan Ali Osman Kaya’nın komşusu A.F.K.’nin ardından, ağabeyi A.K., babası Y.K. ve akrabası H.A. da gözaltına alındı.
Emniyetteki işlemleri süren A.F.K.’nin ifadesinde, "küfür sebebiyle tartıştıkları Kaya’yı birlikte gittikleri bağ evinde tüfekle ateş ederek öldürdükten sonra, cesedini benzin döküp yaktığını ve parçalara ayırdığını söylediği öğrenildi. A.F.K.’nin cesedin bulunmaması için ormanlık alandaki dere yatağına attığını söylediği belirtildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin