"Mavi  Kapı"  Faaliyetlerine Başladı - Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
14 Nisan, 2016 14:40 tarihinde yayınlandı
0
0

“Mavi  Kapı”  Faaliyetlerine Başladı

Türkiye’de son yıllarda aile içi şiddetin artması, kadın cinayetlerinin çoğalması hatta çocuklara karşı olan istismar, tecavüz olaylarının yaşanması STK’ları harekete geçirdi.

Ülke genelinde örgütlenme çalışmalarını sürdüren ve Karabük’te de tanıtım çalışmalarını sürdüren MAVİ KAPI Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ozan Canyurt,  yaptığı açıklamada;  “ Mavi Barış,saflık,sakinliği temsil eder ve rengi Erkek için TC erkek vatandaş kimlik kartı rengidir.Bu anlamda Mavi Kapı olarak başlattığımız ve tamamen erkeklerden oluşan bir yönetim biçimi içinde aile içi şiddete karşı , kadın,çocuk şiddetlerine karşı örgütlenmek,eğitim çalışmaları yapmak ve sosyal projeler ile İnsanlarımızı bilinçlendirmek için yola çıktık. Biliriz ki Kadın Annedir, eştir,kız çocuğumuzdur, haladır,teyzedir,arkadaştır ve biliriz ki eksik yanlış yönlendirmelerden dolayı kadınımız şiddet görmektedir, amacımız erkek içinde şiddete dönüşmeden kadın sevgisi-saygısını yaratmaktır,bizim dinimizde Cennet Annelerin Ayağı Altındadır anlayışı vardır ama Annelerimize , Kadınlarımıza  karşı şiddet de vardır ne yazık ki ülkemizde, bu anlamda önce erkeklerin bilinçlenmesi gerektiğini düşünmekte, sevgi,saygı anlayışını görgü kuralları  içinde insanlarımız ile paylaşarak şiddeti önlemek  çeşitli etkinlik ve faaliyetler ile de bu çalışmalarımızı desteklemektir” dedi.

Canyurt, Karabük’te ki çalışmaları için STK’ları ve kentin önemli mihenk taşları olan Belediyeleri, Kardemir ve sendikaları ziyaret ettiklerini yine  basın mensupları ile buluşarak  dernekleri hakkında bilgiler verdiklerini de ifade etti.

 

 

 

 

Bizi sosyal medyadan takip edin
boluda yagmur sonrasi gokkusagi soleni lxcn4tf1
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
03 Nisan, 2026 20:22 tarihinde yayınlandı
0
0

Bolu’da yağmur sonrası gökkuşağı şöleni

Bolu’da etkili olan sağanak yağışın ardından gökyüzünde oluşan gökkuşağı, kentte görsel şölen sundu.

Akşam saatlerinde başlayan ve yaklaşık bir saat süren sağanak yağışın ardından ortaya çıkan gökkuşağı, şehrin birçok noktasından görüldü. Renkli görüntüler vatandaşların ilgisini çekerken, vatandaşlar o anları cep telefonlarıyla kayıt aldı. Kısa süreliğine etkili olan gökkuşağı, izleyenlere güzel anlar yaşattı.

Öte yandan yetkililer, Bolu’da yağışların aralıklarla devam edeceğini bildirdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin