Karabük Üniversitesi (KBÜ) Gezi Kulübü tarafından "Kişisel Gelişim Eğitim Semineri" düzenlendi. 15 Temmuz Şehitler Konferans Salonu'nda gerçekleşen seminere konuşmacı olarak Kişisel Gelişim Uzmanı Doç. Dr. Ali İlseven ve Eğitmen Şerife Kalkan katıldı.
“Kişisel Gelişim ve Kalite Yönetimi Sistemi” konusunda verilen eğitim seminerinde
Kişisel Gelişim Uzmanı Doç. Dr. Ali ilseven “iletişim, kelimelerin önemi, iletişimde kalibrasyonun etkileri, NLP-beyin dili programlaması, takım çalışması, beden dili, motivasyon, imaj ve satış, hedef belirleme, ekip ve performans, stres yönetimi” gibi konularda öğrencilere önemli bilgiler aktardı.
Eğitmen Şerife Kalkan ise “Kalite Yönetimi Sistemi” konusunda firma kurulumundan hedef, misyon ve vizyon belirlemeye kadar kalite yönetim sistemini etkileyen olgulara değindi ve ISO kalite yöntemleri ile ilgili bilgiler verdi.
Karabük’ün Sanayi ve Yatırım Potansiyeli Masaya Yatırıldı
Karabük Sanayici ve İş İnsanları Derneği (KASİD), Yönetim Kurulu üyeleri ile Ankara, Karabük ve Kocaeli il temsilcilerinin katılımıyla 29–30 Ocak 2026 tarihlerinde Ankara’da bir dizi resmi temas gerçekleştirdi. Ziyaretler kapsamında Karabük’ün sanayi, ticaret ve yatırım potansiyelinin geliştirilmesine yönelik önemli görüşmeler yapıldı.
Programın ilk durağı Türkiye Büyük Millet Meclisi oldu. KASİD heyeti, Karabük Milletvekilleri Ali Keskinkılıç ve Cevdet Akay ile bir araya geldi. Görüşmede KASİD’in yeni yönetim kurulu tanıtılırken, derneğin vizyon ve misyonu hakkında bilgi verildi. Karabük’te mevcut ve planlanan yatırımların hızlandırılması, teşvik kapsamının genişletilmesi, sektörel çeşitliliğin artırılması ve Eskipazar Organize Sanayi Bölgesi (EOSB) başta olmak üzere sanayi yatırımlarına yönelik destek mekanizmaları ele alındı.
Yaklaşık iki saat süren toplantı sonucunda, bölgenin sektörel çeşitlilik açısından teşvik sistemine entegrasyonunu güçlendirecek kapsamlı bir raporun KASİD tarafından hazırlanması konusunda mutabakata varıldı. Ayrıca İstanbul merkezli güçlü bir dernekleşme yapısının Karabük sanayisi ve ticareti açısından taşıdığı stratejik öneme dikkat çekilerek bu alanda milletvekillerinden destek talep edildi.
Ankara temasları kapsamında KASİD heyeti, Ticaret Bakan Yardımcısı Mahmut Gürcan’ı da makamında ziyaret etti. Görüşmede Ticaret Bakanlığı’nın mevcut destekleri, KASİD ile Bakanlık arasında yürütülebilecek planlı çalışmalar ile ithalat ve ihracatın geliştirilmesine yönelik iş birliği imkânları değerlendirildi.
Heyet ayrıca Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Oruç Baba İnan ile bir araya geldi. Bölgesel teşvikler ve sektörel çeşitlilik başlıklarında yapılan görüşmede, KASİD üyesi sanayici ve iş insanlarının bilgi, birikim ve tecrübelerinin Karabük’e aktarılmasına yönelik geliştirilebilecek projeler üzerine fikir alışverişinde bulunuldu.
Ziyaretler çerçevesinde Karabüklüler Vakfı Başkanı Nizamettin Yücel de ziyaret edildi. Görüşmede, İstanbul’daki dernek yapılanmaları, sivil toplum kuruluşlarının ortak hareket edebilme kabiliyeti ve kurumsal iş birlikleri ele alındı.
Programın son bölümünde KASİD heyeti, Cumhuriyetin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebedi istirahatgâhı Anıtkabir’i ziyaret etti.
KASİD, Ankara temasları süresince kendilerini kabul eden Milletvekillerine, Bakan yardımcılarına ve Karabüklüler Vakfı’na katkılarından dolayı teşekkür etti.