Karabük Postası tarafından
05 Ekim, 2016 14:31 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

KBÜ Endüstriyel Tasarım Mühendisliği Sektördeki Yerini Aldı

  İstanbul Fuar Hizmetleri (İFO) tarafından düzenlenen 18. Uluslararası Endüstriyel Reklam ve Dijital Baskı Teknolojileri Fuarı (SIGN İstanbul 2016) 29 Eylül- 2 Ekim tarihlerinde TÜYAP (Tüm Fuarcılık Yapım A.Ş) İstanbul’da düzenlendi. KBÜ’YE YOĞUN İLGİ Karabük Üniversitesi, 18. Uluslararası Endüstriyel Reklam ve Dijital Baskı Teknolojileri Fuarı’na Teknoloji Fakültesi Endüstriyel Tasarım Mühendisliği olarak katılım sağladı. Karabük Üniversitesi kendisini ve bölümünü tanıtarak öğrencilerin kendi tasarımlarını, imalatlarını,  yaptıkları 3D Food Printer, Kartezyen Tipi Printer, Filament yapma makinesi ve 3D Printer ile üretilmiş modelleri sergiledi. Fuara katılan tek üniversite olan Karabük Üniversitesi’nin çalışmaları TÜYAP’da yoğun ilgi görürken KBÜ, 3D printer sektörüne olan ilgisi ve kabiliyeti ile sektördeki yerini aldı. Karabük Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kerim Çetinkaya Endüstri 4.0 ve 3D Printing konusunda konferans programında sunumlarını yaptı. Öğrenciler fuar izlenimlerini ve bilgileri paylaşmak üzere Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Yaşar’ı makamında ziyaret etti. SIGN İstanbul 2016 fuarında  görevli olan öğrenciler aldıkları plaketi kendilerine olan desteklerinden dolayı Karabük Üniversitesi Rektör Yardımcısı  Prof. Dr. Mustafa Yaşar'a taktim etti. 3D NEDİR? 3D, üç boyutlu bilgisayar datasını katı, elimizle tutabileceğimiz gerçek nesnelere dönüştüren bir makine olarak tanımlanmakta. Bu teknoloji geleneksel imalat yöntemleri gerçekleştirilmesi mümkün olmayan geometrileri üretebilmekte.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Berkay Doğan tarafından
05 Şubat, 2026 10:44 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

2.140 Komando, Yeşil Vatan İçin Sahada

Safranbolu’da eğitim gören komandolara orman yangınlarıyla mücadele kapsamında kapsamlı bilgilendirme ve uygulamalı eğitim verildi.

Orman Bölge Müdürlüğü tarafından, orman yangınlarıyla mücadelede bilinç düzeyini ve müdahale kabiliyetini artırmak amacıyla Safranbolu Jandarma Komando Eğitim Merkez Komutanlığı’nda eğitim gören 2.140 komandoya yönelik kapsamlı bir eğitim programı düzenlendi.

Safranbolu Orman İşletme Müdürü Eyüp Aksu ile İşletme Müdür Yardımcısı Mustafa Şahin tarafından verilen eğitimlerde; orman yangınlarına karşı alınması gereken önlemler, yangın anında doğru davranış biçimleri ile etkili ve hızlı müdahale teknikleri detaylı şekilde ele alındı.

Eğitim kapsamında, yangınla mücadelede kullanılan araç ve gereçler komandolara tanıtılarak uygulamalı çalışmalar gerçekleştirildi. Komandolar, yangın söndürme ekipmanlarını yakından inceleme ve birebir kullanım deneyimi kazanma fırsatı buldu. Yetkililer, verilen eğitimlerle birlikte yangın anında hızlı, doğru ve etkin müdahale kapasitesinin artırılmasının hedeflendiğini vurguladı. Orman Yangını Bilgilendirme ve Bilinçlendirme Eğitimlerinin ise dönemler halinde kararlılıkla sürdürüleceği belirtildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin