blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
05 Kasım, 2025 20:00 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Kastamonu’daki kayıp anne ve oğlunu arama çalışmaları üçüncü gününde devam ediyor

Kastamonu’nun Bozkurt ilçesinde kaybolan anne ile 5 yaşındaki oğlunu arama çalışmaları üçüncü gününde devam ediyor.
Edinilen bilgiye nazaran, evvelki gün Bozkurt ilçesinde Merkez Mahallesi Meteoroloji TOKİ Konutlarındaki konutlarından ayrılan 43 yaşındaki Huriye Helvacı ve 5 yaşındaki oğlu Osman Helvacı’dan bir daha haber alınamadı. Yakınlarının 112 Acil Davet Merkezine yaptığı ihbar üzerine Vilayet Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD), Ulusal Medikal Kurtarma Takımı (UMKE), Kastamonu Emniyet Müdürlüğü, Kastamonu Jandarma Komutanlığına bağlı Jandarma Arama Kurtarma (JAK) ile komando birlikleri arama çalışması başlattı. Gruplar için Kızılay ikram aracı konuşlandırırken, istekli vatandaşlar da çalışmalara dayanak veriyor.
Arama çalışmaları Huriye Helvacı’nın telefon sinyalinin son alındığı Köseali köyü ile Keşlik köyü civarında ağırlaştırıldı. Dün gece saatlerine kadar devam eden arama çalışmaları, bu sabah saatlerinde yine başlatıldı. Üçüncü gününde devam eden arama çalışmalarına Ankara’dan gelen AFAD grupları ise kadavra köpekleriyle dayanak veriyor. Anne ve oğlunu bulmak için havadan dronla tarama yapan gruplar karadan da ormanlık alanda çalışmalarını sürdürüyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
21 Kasım, 2025 08:07 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

150 yıllık tarihi konakta çıkan yangın söndürüldü

Karabük’ün Safranbolu ilçesinde yaklaşık 150 yıllık tarihi konak çıkan yangın denetim altına alınırken, 7 kişi son anda kurtuldu.
İzzetpaşa Mahallesi Akseki Sokak’ta Pınar Ç.’ye ilişkin 3 katlı konutta şimdi bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Konuttan bir kişinin sese uyanması sonrası yangını fark eden 5’i çocuk olmak üzere 7 kişi son anda kendilerini dışarı attı. Alevler kısa müddette tüm meskeni sararken ihbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye, ambulans ve polis takımları sevk edildi. Takımların 2 saatlik müdahalesiyle yangın denetim altına alınarak söndürüldü. Yaklaşık 150 yıllık olan tarihi konak büsbütün yanarak kullanılmaz hale geldi.
Olayla ilgili inceleme başlatıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin