Kastamonu’da taksi şoförünü öldüren sanıklara ceza yağdı - Karabük Haber Postası
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
19 Kasım, 2024 20:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Kastamonu’da taksi şoförünü öldüren sanıklara ceza yağdı

Kastamonu’da taksi şoförünü, ücret anlaşmazlığı yüzünden bıçaklayarak öldüren iki genç, 29’ar yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Olay, 31 Temmuz 2023 tarihinde Aktekke Mahallesi Yol Sokak üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, taksi sürücüsü Nurettin Tığlıgil ile aracına yolcu olarak binen A.A. (16) ve B.K. (17) arasında tartışma çıktı. Tartışma sırasında A.A. ve B.K., yanında bulundukları bıçakla taksi şoförü Tığlıgil’i defalarca bıçakladı. Ağır yaralanan Nurettin Tığlıgil, sağlık ekiplerince kaldırıldığı Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesinde hayatını kaybetti. Olayın ardından Kastamonu İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alınan A.A. ve B.K., adli makamlarca tutuklandı.

Ücret anlaşmazlığı sebebiyle cinayeti işledikleri iddia edilen A.A. ve B.K. hakkında Kastamonu Ağır Ceza Mahkemesinde “kasten öldürme” ve “silahlı yağma” suçlarından dava açıldı. Davanın görülen karar duruşmasında A.A. ve B.K., suçlamaları kabul etmeyerek tahliyelerini talep etti.

Mahkeme heyeti, suça sürüklenen çocuk B.K. ile A.A.’yı, “kasten öldürme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı. “15 yaşını ikmal etmiş, 18 yaşını ikmal etmemiş olması nedeniyle” mahkeme heyeti, sanık B.K.’nin cezasını 20 yıl 8 aya, sanık A.A.’nın cezasını da 19 yıl 8 aya düşürdü. Ayrıca mahkeme heyeti, “silahla birden fazla kişi tarafından birlikte yağma” suçundan da sanıklar A.A. ve B.K.’yi 9 yıl hapis cezasına çarptırdı.

Mahkeme heyeti, tutuklu sanıklar B.K. ve A.A.’nın tutukluluk halinin devamına karar verirken, sanıklar hakkında da “haksız tahrik indirimi” ile “iyi hal indirimi” uygulamadı.

Öte yandan, cinayet zanlılarından B.K.’nin 2022 yılında da uzaklaştırıldığı okulda müdür yardımcısı Aziz B.’yi de bıçaklayarak yaraladığı öğrenildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
orduda daire yangini yasli adam agir yaralandi lMuAHiWe
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
05 Nisan, 2026 04:00 tarihinde yayınlandı
0
0

Ordu’da daire yangını: Yaşlı adam ağır yaralandı

Ordu’nun Altınordu ilçesinde bir dairede çıkan yangında 81 yaşındaki adam ağır yaralandı.

Olay, Şirinevler Mahallesi’nde bulunan bir sitede bulunan 9 katlı binanın 4’üncü katında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, bir daireden alevlerin yükseldiğini gören komşular 112 Acil Çağrı Merkezi’ne ihbarda bulundu. İhbar üzerine olay yerine Ordu Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri, sağlık ve polis ekipleri sevk edildi.

Bölgede çalışma başlatan itfaiye ekipleri, yangının çıktığı dairede yalnız yaşayan Adil Aktepe’yi (81) dumanların arasından kurtararak, yaralı olarak sağlık ekiplerine teslim etti. Vücudunun çeşitli yerlerinde yanıklar bulunan Aktepe, olay yerinde ilk müdahalesinin ardından ambulans ile Ordu Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

Bu esnada itfaiye ekipleri evin bir odasında çıkan yangını söndürmek için çalışma başlattı. Yapılan çalışmaların ardından yangın söndürülerek kontrol altına alındı.

Olayla ilgili inceleme başlatıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin